Darbeci Hafter'den geri adım!

Libya'da Hafter'in başkent Trablus'a yönelik uçuşa yasak bölge uygulama girişimi ve sivil uçakları düşürme tehdidine rağmen başkentin dünyaya açılan tek kapısı durumundaki Mitiga Havalimanı yeniden açılıyor. Berlin Konferansı'nda Libyalı tarafların "sahadaki ateşkese bağlı kalacağı" vaadinde bulunmasına rağmen Trablus'ta yine gün boyunca patlama sesleri duyuldu.

Darbeci Hafter'den geri adım!
Darbeci Hafter'den geri adım!
GİRİŞ 24.01.2020 02:00 GÜNCELLEME 24.01.2020 02:43
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

Libya'nın doğusundaki gayrimeşru silahlı milislerin lideri Halife Hafter'in başkent Trablus'a yönelik uçuşa yasak bölge uygulama girişimi ve sivil uçakları düşürme tehdidine rağmen başkentin dünyaya açılan tek kapısı durumundaki Mitiga Havalimanı yeniden açılıyor.

 

 

HAVALİMANI'NIN RESMİ HESABINDAN DUYURULDU

Mitiga Havalimanı'nın sosyal medyadaki resmi hesabından yapılan yazılı açıklamada, "Mitiga Havalimanı yeniden açıldı. Uçuş bilgilerini paylaşacağız." ifadelerine yer verildi.

UHM, BM'YE BAŞVURMUŞTU

Libya'nın Birleşmiş Milletler (BM) nezdindeki meşru temsilcisi Ulusal Mutabakat Hükümeti (UMH), Hafter'e bağlı silahlı milislerin Trablus'a yönelik uçuşa yasak bölge uygulamasının kaldırılması için BM'ye çağrı yapmıştı.

HAFTER SÖZCÜSÜ UÇUŞA YASAK BÖLGE İLAN ETMİŞTİ

 

 

Hafter'in liderlik ettiği "Libya Ulusal Ordusu" isimli silahlı grubun sözcüsü Ahmed el-Mismari, dün yaptığı açıklamada, Mitiga Havalimanı'nın da içinde yer aldığı Trablus sahiline kadar uzanan geniş bir alanı "uçuşa yasak bölge" ilan ettiklerini belirtmişti. Mismari, başkentin Mitiga Havalimanı dahil bu bölge içindeki tüm sivil ve askeri uçakları "meşru hedef" sayacakları tehdidinde bulunmuştu.

Hafter'e bağlı güçlerin tehdidinin ardından, Uluslararası Mitiga Havalimanı'nda uçuşlar durdurulmuştu.

ATEŞKES İHLALİ DEVAM EDİYOR

Uluslararası meşruiyete sahip Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti'ne (UMH) bağlı güçlerin yürüttüğü Burkan el-Gadab Operasyonu Sözcüsü Abdulmalik el-Medeni, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Hafter milislerinin başkentin güneyindeki Hallatat cephesinde sabahın erken saatlerinden itibaren yoğun saldırı düzenleyerek ateşkesi ihlal ettiklerini ancak durumu kontrol altına aldıklarını söyledi.

Hafter milislerinin Trablus'un güneyindeki Remle bölgesinde bulunan havalimanı köprüsü mevkisinde "toparlanmaya ve ilerlemeye çalıştıklarını" ifade eden Medeni, ancak bu hamlelere izin vermedikleri ve söz konusu milislerin UMH güçlerince püskürtüldüğü bilgisini paylaştı.

Medeni ayrıca Hafter milislerinin havan ve top atışını etkisiz hale getirmek için ara ara çatışmalar yaşandığını aktardı.

Libya'daki taraflar ve uluslararası toplum 19 Ocak Pazar günü Almanya'nın başkenti Berlin'de toplandığı sırada da Hafter'e bağlı milisler, Trablus'un güneyindeki Hallatat bölgesinde düzenledikleri havan atışıyla ateşkesi ihlal etmişti. Hafter milislerinin havan saldırısında petrol tankerleri isabet almış ve yangın çıkmıştı.

YORUMLAR 14
  • Uyarı 4 yıl önce Şikayet Et
    Umarım coronavirüs sana da bulaşır hafter
    Cevapla
  • kayserili 4 yıl önce Şikayet Et
    bizim IHA'lar ava ciksa saklanacak delik arar bu yamyam
    Cevapla
  • REŞAT SEV 4 yıl önce Şikayet Et
    gaza gelme hafter karsında donanımlı eğitimli Türk askeri var eski Türkiye yok ona göre gidecek tek yerin türkiyedir bunu böyle bil seni kimse almaz
    Cevapla
  • Mardin'li 4 yıl önce Şikayet Et
    Türkün gazabına uğrayacak bu ıt az kaldı kendini ne köpek zannediyor sonun türklerin ellerinden olcak bekle
    Cevapla
  • haktan 4 yıl önce Şikayet Et
    Almanya ile bu iş olmaz arkadaş libya da yanlış siyaset yapılıyor. Almanya direk avrupanın ve kendi gaz pazarının ve göçmenlerin ülkesine gelmemesi için önlem almak istiyor. Libya bizim olacak derse erdoğan o zaman bu avrupalılar kendine gelir.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Changan Lumin Corn Türkiye'ye geliyor! 450 bin liraya sıfır otomobil
Son Dakika: ABD’li heyetten Ankara’ya F-16 ziyareti!