WP muhabirleri iddia etti! Trump, Erdoğan'a hayran

Washington Post muhabirlerinin kaleme aldığı 'A Very Stable Genius' (Çok İstikrarlı Bir Dahi) adlı kitap, ABD Başkanı Trump'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hayranlık duyduğunu ortaya çıkardı. Kitaba göre Trump, Suriye'den çekilme kararını Erdoğan'la konuşmasının ardından aldı.

WP muhabirleri iddia etti! Trump, Erdoğan'a hayran
WP muhabirleri iddia etti! Trump, Erdoğan'a hayran
GİRİŞ 24.01.2020 15:39 GÜNCELLEME 24.01.2020 15:39
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Carol Leoning ve Philip Rucker'ın 21 Ocak'ta piyasaya sürülen kitabında, Trump'ın Erdoğan hakkındaki düşüncelerine ilişkin önemli tespitlere yer verildi.

Kitapta, "Trump, uzun süredir Erdoğan'a hayranlık duyuyor. Trump'ı özellikle Erdoğan'ın sert siyasi mizacı ve rakiplerini kolayca alt etmesi etkiliyor" dendi.

'TRUMP, ERDOĞAN'IN SESİNDEN HOŞLANIYOR'

Kitap için açıklamalarda bulunan Trump'ın adı gizli tutulan yardımcılarından biri, "Toplumun kendisine ve diğer siyasilere nasıl yaklaştığına son derece dikkat eden Trump, Erdoğan'ın 'derin ve emredici' tavrından hoşlanıyor. Onun tavrında güçlü ve ürpertici bir şey var" dedi.

'TRUMP, SURİYE'DEN ÇEKİLME KARARINI ERDOĞAN'LA KONUŞTUKTAN SONRA ALDI'

Leoning ve Rucker, daha önce basına yansıdığı gibi, Trump'ın ABD askerlerini Suriye'den çekme kararını 14 Aralık 2018'de Erdoğan'la yaptığı telefon görüşmesinden sonra aldığını belirtti.

Bu kararın ABD yönetimindeki üst düzey isimler için beklenmedik gelişme olduğunu kaydeden Leoning ve Rucker, "Suriye'den çekilmeye kararlılıkla karşı çıkan dönemin Savunma Bakanı James Mattis, Trump'ın bu adımını destekler biçimde bir basın açıklaması yapmayı reddetti" ifadelerini kullandı.

YORUMLAR 1
  • Hamza 4 yıl önce Şikayet Et
    K K ile tanissa acebam ne derdi . !!
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Fitch Ratings'den Türkiye açıklaması: 'Atılması gereken adımlar var'
Kassam Tugayları, İsrailli esir Goldberg-Polin'in açıklamasını yayınladı