Rüşvetçi FETÖ! Türkiye'ye karşı tek seferde yüzbinlerce dolar bağışladı

Türkiye-ABD ilişkilerinde 2018 ve 2019 yılları ABD'de Kongre'nin Türkiye aleyhine attığı adımlarla tarihinin en kötü günlerini yaşarken, Washington'da Ankara karşıtı lobi faaliyetlerinde FETÖ'nün hainliklerinden birisi daha gün yüzüne çıktı. Örgütün, tek kişi üzerinden 250 bin dolar bağış yaptığı belirendi.

Rüşvetçi FETÖ! Türkiye'ye karşı tek seferde yüzbinlerce dolar bağışladı
Rüşvetçi FETÖ! Türkiye'ye karşı tek seferde yüzbinlerce dolar bağışladı
GİRİŞ 03.02.2020 07:07 GÜNCELLEME 03.02.2020 08:11
Bu Habere 26 Yorum Yapılmış

Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) 2018 yılında ABD'de yapılan Kongre seçimleri esnasında Cumhuriyetçi Parti'ye yaptığı çeyrek milyon dolarlık para yardımı, siyasilere yapılan yardımları araştıran bir kuruluş tarafından ortaya çıkarıldı.

 

CREW isimli kuruluşun hazırladığı raporda, FETÖ'nün New York bölgesindeki "Golden Meadow Cultural Foundation" vakfı üzerinden bağışlar yapan ismin, 15 Temmuz darbe girişimi sonrası Türkiye'den kaçan Ömer Adsız olduğu kaydedildi.

"ELİT" SEVİYEYE YÜKSELTTİLER

2018 yılında yapılan Kongre seçimlerinde en yüksek 50 yardımdan birinin Ömer Adsız tarafından yapıldığına dikkat çekilen raporda, Adsız'ın yaptığı yardım miktarı dolayısıyla "elit" kategorisinde bir bağışçı olarak öne çıktığı görüldü.

 

FETÖ'nün ABD'de, özellikle Kongre ve Başkanlık seçimlerinde siyasileri etkileri altına alabilmek için yaptığı para yardımları, daha önce defalarca gündeme gelmesine rağmen, tek kişi üzerinden yapılan 250 bin dolarlık bağış, CREW adlı site tarafından "dikkat çekici bir yardım" olarak altı çizildi.

CUMHURİYETÇİ PARTİ BAĞIŞI GERİ İADE EBEBİLİR

USA TODAY'e göre, FETÖ tarafından 2015 yılında Senatör Kelly Ayotte'e 43.000 dolar bağış yapıldığı ortaya çıkmış, Senatör Ayotte, bu konuda ihmali olduğunu ve bağış kaynaklarını daha dikkatli incelemesi gerektiğini belirterek söz konusu parayı iade etmişti.

SORUŞTURMA BEKLENİYOR

Cumhuriyetçi Parti Ulusal Komitesi'nin ciddi bir soruşturma başlatması bekleniyor.

KAYNAK: FORUM USA
YORUMLAR 26
  • TÜRKİYE'M 4 yıl önce Şikayet Et
    Ulan şeytan yatacak yerin yok. Seni toprakta kabul etmeyecek. Hıristiyan topraklarına yatacaksın.
    Cevapla
  • oraloğlu 4 yıl önce Şikayet Et
    nasihat ve bilgilendirme:: Gülen... senin dini islam işle hiçbir alakan yok. bunu biliyormusun. yandın.. nasuh tevbesi yap. benden söylemesi. müşahade yakin ehlinden
    Cevapla
  • Zaza bingöl 4 yıl önce Şikayet Et
    Senin ne mal olduğunu bilip yıllarca göz yumanların Allah bin belasını versin. Senin ne olduğunu bilip senle yol yürüyenlerin Allah soyunu sopunu kurutsun
    Cevapla
  • Guaidoglu 4 yıl önce Şikayet Et
    Kesin Hakan Sükürün paralaridir.
    Cevapla
  • kayserili 4 yıl önce Şikayet Et
    kaçak fetö üyeleri başınız hayin gelin ülkeye pişman olun yoksa cesediniz yahudi toprağına düşecek adam ap açık müslüman düşmanı görmüyormusunuz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bir ülkeden daha Filistin kararı! Resmen harekete geçildi
Uluslararası Adalet Divanı'ından kritik Gazze kararı!