Önce Erdoğan şimdi de Bakan Akar! Yunan basını ağız birliği yapıp Türkiye'ye saldırdı

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'ın "Yunan oldubittilerine izin vermeyeceğiz" diyerek yasadışı olarak silahlandırılan Yunan adalarına atıfta bulunması Komşu'da büyük tepki çekti. Akar'ın haddini aştığı, Atina'nın milli egemenliğini sorguladığını öne süren Yunan basını, geçtiğimiz günlerde de Kardak ile ilgili açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı hedef almıştı.

Önce Erdoğan şimdi de Bakan Akar! Yunan basını ağız birliği yapıp Türkiye'ye saldırdı
Önce Erdoğan şimdi de Bakan Akar! Yunan basını ağız birliği yapıp Türkiye'ye saldırdı
GİRİŞ 10.02.2020 14:02 GÜNCELLEME 11.02.2020 09:23
Bu Habere 49 Yorum Yapılmış

Yunanistan'ın Ege ve Akdeniz'deki tek taraflı planlarını eleştiren Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, komşu basınında bir kez daha hedef tahtasına oturtuldu.

 

Yunanistan'ın Ege'deki anlaşmazlıklara yaklaşımı hakkında Hürriyet gazetesine verdiği demeçte Atina'yı eleştiren Akar, "23 adanın 16'sını anlaşmalara aykırı olarak 1936'dan bu yana silahlandırdılar. Dünyanın hiçbir yerinde görülmediği şekilde, karasuları 6 mil olmasına rağmen hava sahasının 10 mil olduğunu iddia ediyorlar. Bu akla mantığa uygun değildir" ifadelerini kullanmıştı. Akar sözlerinibn devamında "Kıbrıs'ta, Doğu Akdeniz'de ve Ege'de bir oldubittiye ve haklarımızın gasp edilmesine göz yummayacağız. Herhangi bir şekilde bu haklarımıza karşı birtakım kararlar alınmasına müsaade etmeyeceğiz" diyerek de tavrını açık bir şekilde koymuştu.

YUNAN BASINI AĞIZ BİRLİĞİ YAPTI, AKAR'I HEDEF ALDI

 

Yunan devlet haber ajansı başta olmak üzere Proto Thema, Vima, Kathimerini gibi gazeteler bu ifadelere geniş yer ayırdı. Gazete ve ajanslar "Türk Bakan'dan kışkırtıcı açıklamalar. Yunanistan'ın sahibi olduğu adaları sahibi belli değilmiş gibi göstermeye çalışan Hulusi Akar, ülkemizin yasadışı silahlandırma yaptığını iddia edecek kadar ileri gitti. Bununla da yetinmedi, Doğu Akdeniz'deki yasadışı sondaj faaliyetlerini ve Kıbrıs Cumhuriyeti'nin (Güney Kıbrıs) Münhasır Ekonomik Alanı'nın işgalini de meşrulaştırmaya çalıştı" ifadeleri kullanıldı.

Yunanistan Dışişleri Bakanlığı'nın derhal konuyla ilgili tepki vermesinin zaruriyeti, ülkenin egemenlik haklarının söz konusu olduğu dile getirildi.

ERDOĞAN DA GÜNDEM OLMUŞTU

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Kardak kayalıkları ile ilgili geçtiğimiz günlerde yaptığı "sahibi belli olmayan adalar sınıfında" açıklaması da Yunanistan tarafından büyük tepki çekmişti. Zira Atina'ya göre bu adalar tartışılmaz bir şekilde Yunan toprağı...

SUÇLU YİNE TÜRKİYE

Göçmen krizi nedeniyle Yunanistan'a yönelik baskılar da artıyor. Almanya'nın Bild gazetesinde yayınlanan "Midilli adasındaki Moria kampında koşullar insanlık dışı. Mülteciler insanlık dışı koşullarda yaşamaya zorlanıyor. Yunan yetkililer, krizi yönetmekte başarısız" haberinin ardından Yunan kamuoyunda geniş çaplı tartışmalar başladı. Ancak tartışmalar, sürecin kötü yönetiminin gerekçelerini Yunan kanadında aramak yerine "Türkiye anlaşmaları ihlal ederek göçmenlerin bize gelmesine göz yumuyor" ile sınırlı kalıyor.

KAYNAK: DİRİLİŞ POSTASI
YORUMLAR 49
  • Stratejiokulu 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu dibimizde bulunan adalara ne zaman sahip çıkacağız ! Böyle bir şey dünyada yok, dünyanın makarası oluyoruz ! Ortadan hatta biraz da bize daha fazla kalacak şekilde adalar alınmalıdır çünkü kıta sahanlığı kadar hakkımız var. Ege deniz ise olması gerektiği gibi sınır çizilir hadsizlik yapanın cevabı iki türlü de verilir.
    Cevapla
  • Fatih 4 yıl önce Şikayet Et
    Şu an Türkiye sınırları içinde yaşayan TC kimlikli bütün Vatandaşlar birlik ve beraberlik içinde okuduğumuzu bütün Dünyaya göstermemiz gerekir hangi siyasi partili olursa olsun,bu bizim Türkiyenin bölünmemesi için çok önemli.
    Cevapla
  • fiko 4 yıl önce Şikayet Et
    kardak adasına tansu çiller Türk bayrağını dikti ama şimdi yunanlıların
    Cevapla
  • muammer 4 yıl önce Şikayet Et
    Bizim yunanların da saldırması yakin.
    Cevapla
  • Vatandaş 4 yıl önce Şikayet Et
    Gönüllü asker olmak istiyorum bedelinide ödeyeceğim kafir gebetmek istiyorum
    Cevapla
  • Aslan 4 yıl önce Şikayet Et
    Aslanım benim Bravo Allah razı olsun,Allah.ne muradın varsa versin.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Dubai'deki havalimanı sele teslim oldu! Uçakların zor anları kamerada
İsrail Gazze'de soykırım yapması için PKK'yı da getirmiş! Katliam ortaklığı ifşa oldu