Türkiye'nin kararı sonrası Avrupa'da büyük panik! Yunanistan ve Bulgaristan harekete geçti

Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikaları Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, 33 askerin şehit edilmesinin ardından, Türkiye'nin kara ve deniz kapılarını açarak mültecilerin geçişine izin vermesi kararı sonrası, "AB, güvenlik çıkarlarını korumak için gerekli her türlü önlemi tartışıyor" açıklamasını yaptı. Yunanistan ve Bulgaristan ise, Türkiye sınırına yönelik önlemlerin artırılacağını duyurdu.

GİRİŞ 28.02.2020 13:41 GÜNCELLEME 28.02.2020 16:08
Bu Habere 136 Yorum Yapılmış

Suriye'nin İdlib kentinde Esed rejiminin hava saldırısında 33 asker şehit düştü. Saldırının ardından Türkiye, Avrupa'ya gitmek isteyen tüm mültecilere sınır kapılarını açarak, karada ve denizde kolaylık sağlanacağını açıkladı.

 

AVRUPA'DA PANİK

Avrupa'dan ise konu ile alakalı ilk açıklama geldi. Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikaları Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, İdlib'de yükselen tansiyonun düşürülmesi için çaba sarf edilmesi gerektiğini söyledi. Saldırlardan en çok sivillerin etkilendiğini söyleyen Borrell, "AB, güvenlik çıkarlarını korumak için gerekli tüm tedbirleri dikkate alacaktır. İlgili tüm aktörlerle temas halindeyiz" dedi.

 

ATİNA YÖNETİMİ TEDBİRLERİNİ ARTIRDI

Yunanistan ise, kara ve deniz sınırlarına yönelik önlemlerin artırılacağını duyururken, sınır kapılarını kapattı. Bulgaristan Başbakanı Borissov, mülteci akını nedeniyle Türkiye ile olan sınırda önlemlerin artırıldığını söyledi. Bulgaristan Savunma Bakanlığı ise, göçmen akınına karşı Türkiye sınırında 1.000 asker göndermeye hazır oldukları açıklamasını yaptı.

AB TÜRKİYE DELEGASYONU VE İNGİLTERE'NİN ANKARA BÜYÜKELÇİLİĞİNDEN TAZİYE MESAJLARI

Avrupa Birliği (AB) Türkiye Delegasyonu ve İngiltere'nin Ankara Büyükelçiliği, İdlib'de Esed rejiminin saldırıları sonucu 33 askerin şehit düşmesi nedeniyle taziye mesajları yayımladı.

AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Christian Berger tarafından paylaşılan mesajda şunları kaydedildi: "İdlib'te hayatını kaybeden askerler nedeniyle Türkiye'nin yaşadığı derin acıyı paylaşıyoruz. AB Türkiye Delegasyonu olarak, yakın ortağımız ve aday ülke olan Türkiye'ye en içten taziyelerimizi sunuyor, yaralılara acil şifalar diliyoruz. Suriye rejimi ve destekçileri tarafından İdlib'te yeniden başlatılan ve büyük acılara neden olan askeri saldırı kabul edilemez."

İngiltere'nin Anakara Büyükelçiliğinin Twitter hesabından yapılan paylaşımda, "Birleşik Krallık, dün geceki korkunç olay nedeniyle NATO müttefikimiz ve dostumuz Türkiye'ye ve Türk halkına yürekten başsağlığı dileklerini sunmaktadır. İdlib'de çok sayıda Türk askerinin ölümüne ve yaralanmasına yol açan hava saldırısını en güçlü biçimde kınıyoruz" ifadesi kullanıldı. Mesajda, şehitlerin ailelerine ve yakınlarına başsağlığı, yaralananlara ise acil şifa dileklerinde bulunuldu.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 136
  • ertuğrul baloğlu 4 yıl önce Şikayet Et
    gidenlere bakıyorum da çoğunluğunu gençler oluşturuyor. gençlerin bu kadar çok olması beni fazlasıyla düşündürdü. eli silah tutacak ve güçlüler. neredeyse ordu kurulacak sayıdalar ve vatanlarını savunacak yaştalar. bırakın gitsinler. vatanlarına faydası olmayan ülkemize hiç bir fayda getirmez.
    Cevapla
  • osman 4 yıl önce Şikayet Et
    acilen boğazın rus savaş gemilerine kapatılması lazım.
    Cevapla
  • hasan 4 yıl önce Şikayet Et
    avrupaya giden bu göçmenlerin %10 bile suriyeli değildir. çoğu pakistan afganistan iran ırak afrikadan gelen mülteciler. suriyeli ona verilen statüleri bırakıp rahatını bozup avrupaya bilinmeze gider mi ?
    Cevapla
  • Hakan 4 yıl önce Şikayet Et
    Kimseyi dinleme mülteci bırak geri alma ateşkes yok kesinlikle en etkili bombalarla Esat ve yandaşlarının kalelerini bir gecede havadan bombala .yok anlaşma ya istiklal ya ölüm ölürsek 1kere ölelim
    Cevapla
  • türkiye 4 yıl önce Şikayet Et
    bunların hangisi suriyeli? suriyeli göremiyorum. pakistan afganistan türkmenistanlı iranlı hepsi
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türk askeri pratiğine Baykar damgası: Kısa sürede büyük etki
CHP'li belediyelerde akraba kıyağı: Liyakate değil kan bağına bakılıyor