Dikkat çeken gelişme! Türk askeri uçakları Rusya üzerinde uçup...

Rus askeri yetkili Sergey Rıjkov, Türkiye'nin Açık Semalar Anlaşması kapsamında Rusya üzerinde gözlem uçuşu gerçekleştireceğini duyurdu. Geçtiğimiz günlerde, Rus uçakları anlaşma kapsamında Türkiye üzerinde gözlem uçuşu yapmıştı.

Dikkat çeken gelişme! Türk askeri uçakları Rusya üzerinde uçup...
Dikkat çeken gelişme! Türk askeri uçakları Rusya üzerinde uçup...
GİRİŞ 02.03.2020 13:45 GÜNCELLEME 02.03.2020 14:04
Bu Habere 17 Yorum Yapılmış

Rusya Ulusal Nükleer Risk Azaltma Merkezi Başkanı Sergey Rıjkov, Türkiye'nin Açık Semalar Anlaşması kapsamına Rusya üzerinde gözlem uçuşu gerçekleştireceğini açıkladı.

 

Rusya Silahlı Kuvvetleri'nin Krasnaya Zvezda adlı gazetesine açıklama yapan Rıjkov, Türkiye'nin uçuşunun bugün başlatacağını belirterek, "Uluslararası Açık Semalar Antlaşması'nın uygulanmasının bir parçası olarak 2-6 Mart tarihleri arasında Türkiye'nin askeri uzmanları tarafından Rusya Federasyonu toprakları üzerinde Türk uçağı CN-235'te Kubinka Havaalanı'ndan bir gözlem uçuşu gerçekleştirilecek. Bu uçuşlar Rusya'nın belirlediği parametrelerde ve anlaşmaya uygun çerçevede gerçekleşecek" ifadelerini kullandı.

Türk Hava Kuvvetlerine ait CN-235....

 

RUSYA DA ALMANYA ÜZERİNDE UÇACAK

Açıklamada aynı anlaşma kapsamında Rusya'nın Almanya üzerinde uçuşlar gerçekleştireceği ifade eden Rıjkov, "Uluslararası Açık Semalar Antlaşması çerçevesinde Rus An-30B gözlem uçağı Almanya üzerinde uçuş faaliyetleri gerçekleştirecek" dedi. Sergey Rıjkov bu uçuşun da 2 ile 6 Mart arasında gerçekleştirileceğini belirterek, uçuşların Almanya'nın Köln ve Bonn semalarında uygulanacağını belirtti.

Rus Hava Kuvvetlerine ait An-30B....

ANLAŞMANIN DETAYLARI

24 Mart 1992'de Helsinki'de Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Örgütü üyesi olan 23 ülkenin temsilcileri tarafından imzalanan Uluslararası Açık Semalar Antlaşması'na göre ülkeler diğer ülkeler üzerinde gözlem uçuşları yaparak denetlemeler gerçekleştiriyor.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 17
  • k-keskin 4 yıl önce Şikayet Et
    tabi herkes yerini tespit edecek zamanıda geldiğinde yağdır Mevlam bomba olacak
    Cevapla
  • Hacivat 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu anlasmadan ucuslar bittikten sonra geri cekilmeli karadeniz sinirlarina siperler kurulmali savas kapida
    Cevapla
  • abdullah hazar 4 yıl önce Şikayet Et
    Ülkeler nükleer silah üretip üretmediklerine bakılıyor saç sapan onlarda zaten var biz niye birakiyoruz uydudanda bakilabilir diyen arkadaşlar uydudan radyasyon ölçümü yapılamaz türkiye derhal çikmali ve ne pahasina olursa olsun nukleer silah üretmeli yoksa bu kapitalist emperyalistlerin kölesi oluruz bu zamandaki teknolojiyle santral olmadanda yerin yüzlerce metre altında üretilebilir özellikle daha önceden kömür çikarilan ocaklarda olabilir dikkat çekmez
    Cevapla
  • Yorumcu baba 4 yıl önce Şikayet Et
    ne saçma sapan bi anlaşma tez zamanda çıkılmalı
    Cevapla
  • tek taraflı 4 yıl önce Şikayet Et
    Rusya zaten askeri güç bu anlaşma Amerika ve Rusyaya her iki taraftaki şüphelilerin tesislerini, nükleer silah miktarlarını belirleme imkanı vermek için. İsrail Suriyenin el-kibar plutonyum üretim tesisini yok edip 4 yıl sonra da iç savaş başlatmadan önce barış görüşmesi yapardı toprak su numunesi almak için yakınlara ekip yollamıştı. Bu onun hava izotop arama versiyonu. Ülkemizi işgal için son kontroller. Putin savaş istemiyorum dediyse ülke ya işgal edilecek ya karışacak ne dese tam tersi. Bu anlaşmanın bize faydası yok.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
7 ilde DEAŞ operasyonu: 23 gözaltı
Yeni bir “Yakup’un keçisi damdan düştü” vakası