Trump, İdlib operasyonu sonrası Türkiye için harekete geçti! ABD basını duyurdu

ABD medyası Başkan Trump'un NATO formülünü kullanarak Türkiye'ye Patriot hava savunma sistemi göndereceğini iddia etti. Trump'un bu şekilde ABD'deki muhalefeti devre dışı bırakacağı ifade edildi.

Trump, İdlib operasyonu sonrası Türkiye için harekete geçti! ABD basını duyurdu
Trump, İdlib operasyonu sonrası Türkiye için harekete geçti! ABD basını duyurdu
GİRİŞ 03.03.2020 06:52 GÜNCELLEME 03.03.2020 07:13
Bu Habere 31 Yorum Yapılmış

İdlib'de yaşanan sıcak gelişmelerin ardından Türkiye ve ABD arasında da temaslar sıklaştı.

 

 

ABD Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey, beraberindeki heyetle birlikte Ankara'ya kritik bir ziyaret gerçekleştirdi. Heyetlerarası görüşmenin ardından Jeffrey, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'la da bir görüşme gerçekleştirdi. 

ABD medyası, söz konusu ziyaretin Partiot hava savunma sistemleri ile alakalı olduğunu iddia etti. ABD medyasında çıkan haberlerde Trump'un, Türkiye'ye Patriot göndermek istediği ancak bu konudaki muhalefet nedeniyle başka formüller üzerinde çalıştığı ifade edildi. 

 

 

İddialara göre direk olarak Türkiye'ye savunma sistemini gönderemeyecek olan Trump, NATO formülünü devreye sokacak. Trump, NATO çerçevesinde bir görevlendirme yapılmasını sağlayarak Patriot'ların gönderilmesini sağlayacak. ABD medyası Jeffrey'in ziyaretinin de bu konudaki detayları konuşmak amacıyla gerçekleştirildiğini iddia etti. 

MARK ESPER "HAVA DESTEĞİ SAĞLAMAYACAĞIZ" DEMİŞTİ

ABD Savunma Bakanı Mark Esper, Suriye'nin İdlib kentinde Türkiye'ye hava desteği sağlamayacaklarını söylemişti. 

ABD Savunma Bakanı Mark Esper, Washington'da basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Pentagon Şefi, Türkiye’nin sınırlarını açmasının ardından mültecilerin ülkeden ayrılmasına ilişkin, “Türkiye’nin kendi başına aldığı bir karar” dedi. 

YORUMLAR 31
  • Orhan 4 yıl önce Şikayet Et
    Suriye de yaşanan devlet terörü,sadece Sadece Türkiye ve bazı batılı ülkelerin güvenlik ve mülteci sorununu oluşturmuyor. batılı devletler ve NATO gibi kurumlar, Türkiye ile güçlü işbirliği yapmaması durumunda, bütün dünya güvenliği ve ekonomisi için çok büyük krizlerin ortaya çıkmasına neden olacaktır.
    Cevapla
  • Mehmet 4 yıl önce Şikayet Et
    chp alınır, hani biz gizli sözleşmiştik...
    Cevapla
  • vatansever 4 yıl önce Şikayet Et
    hisarları az daha geliştirebilirsek patriot ve s-4 yanında oyuncak kalır ALLAH'ım ilham eyle ve gerçekleştirmeyi nasib eyle maddi manevi güç ver
    Cevapla
  • misafir8 4 yıl önce Şikayet Et
    Seve seve kendi elinizle getireceksiniz. Büyük insanlar büyük işler yapar. Abdülhamit hanın denge siyasetini dünya unutmuştu. Lakin ingiliz unutmamış anlaşılan, aşağılık heriflerin sesi hala çıkmıyor. bu sessizlik hayra alamet değil. Putini işin içine çektiğimiz için cılız bir ses var. büyük devletler az ses çıkarırlar. bizimde öyle yapmamız lazım. kahramanlık hikayeleri tamamda, savaş bilgilerini lütfen paylaşmayın. ne olursa.
    Cevapla
  • konyalı 4 yıl önce Şikayet Et
    Katar patriot var. o kadar yardım severler oradaki patriotları bize verebilirler.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ebu Ubeyde: “Düşman Gazze'nin kumlarına saplanmış durumda”
Cumhurbaşkanı Erdoğan çocuklarla bir araya geldi