Moskova çıldırdı! Rusya'dan Türkiye'ye 93 Harbi göndermesi

İdlib'de Rusya destekli Esed rejiminin hain saldırıları sonucu üst üste şehit vermemizin ardından sahadaki tansiyon uluslararası siyasete de yansıdı. Yarın gerçekleşecek Putin-Erdoğan görüşmesi öncesinde Rusya Dışişleri Bakanlığı'nın resmi Twitter hesabı üzerinden üstü kapalı bir paylaşım yapıldı.

Moskova çıldırdı! Rusya'dan Türkiye'ye 93 Harbi göndermesi
Moskova çıldırdı! Rusya'dan Türkiye'ye 93 Harbi göndermesi
GİRİŞ 04.03.2020 12:09 GÜNCELLEME 04.03.2020 15:24
Bu Habere 65 Yorum Yapılmış

Suriye'de yaşanan gelişmelerin ardından Rusya ile Türkiye arasındaki ilişkiler gerildi. Rusya, Türkiye'ye üstü kapalı mesajlar vermeye başladı.

 

OSMANLI-RUS SAVAŞI SONRASINDA İMZALANAN ANLAŞMA

Rusya Dışişleri Bakanlığı, resmi Twitter adresi üzerinden, Osmanlı Devleti ile Rusya arasında 1877-1878 yılları arasında gerçekleşen 93 Harbi'nin sonunda imzalanan Ayastefanos Anlaşması'nı paylaştı.

 

BULGARİSTAN'IN BAĞIMSIZLIĞI VE RUSYA'NIN HAKİMİYETİ

Bakanlık paylaşımında, 3 Mart 1878'de imzalanan anlaşmanın tarihini Bulgaristan'ın, Ulusal Kurtuluş Günü olarak milli bayram ilan ettiğini hatırlattı. Bu anlaşmayla birlikte, Bulgaristan bağımsızlığını kazanmış ve Rusya Balkanlar'da hakim güç haline gelmişti.

Paylaşımda, "1877-1878'de Bulgaristan'da acımasız bir Rus-Türk savaşı meydana geldi. Bulgaristan bu günü ulusal bayram olarak ilan etmiş, Ulusal Bağımsızlık Günü olarak Osmanlı'nın hükümlüğünden çıkılan Ayastefanos Antlaşması'nın imzalandığı gün seçilmiştir" ifadeleri kullanıldı.

YORUMLAR 65
  • bg turk 4 yıl önce Şikayet Et
    romenler bugun savas ciksa bizim tarafimizi tutar,ki o gun de ruslara destek cikmasalar ruslar yok olup gidecekmis ,
    Cevapla
  • bg turk 4 yıl önce Şikayet Et
    rovansi olacan hasta adam sensin rus
    Cevapla
  • ankara 4 yıl önce Şikayet Et
    moskovaya da virus bulasir insallh.
    Cevapla
  • Osmanlı Torunu 4 yıl önce Şikayet Et
    Akdenizin dogusundaki petrol istihanizi kabartiyor belli,derdiniz bu, cunku Türkiye arastirmalrin devaminda petrolu bulursa sizden enerji alim ihtiyacimiz kalmayacak dünyada bir cok ulkede bizden talepte bulunacak ekonomimiz tavan yapacak korkmayin bu kadar sonunda zafer her daim müslümanlarindir yoksa suriyede sizin ne isiniz olsun dünyanın en zengin adami putin firavunu Allah senide ulkenide kahr perisan etsin.
    Cevapla
  • göktürk 4 yıl önce Şikayet Et
    bizde savaş kasaturanın ucunda biter,bunu unutma.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Abdülkadir Selvi'den ilginç iddia! Özel'in Erdoğan'a teklifi bu olacak
KAAN için yeni aşama! Teslim tarihi öne çekildi