Rus İstihbaratı: Rejim, Türk SİHA'ları karşısında çaresiz kaldı

Rus İstihbaratının bilgilerine göre, Esed rejiminin Türk SİHA'ları karşında büyük kayıp verince çareyi Rus yapımı Pantsir'e benzer hava savunma sistemleri yapmakta bulduğu öğrenildi.

Rus İstihbaratı: Rejim, Türk SİHA'ları karşısında çaresiz kaldı
Rus İstihbaratı: Rejim, Türk SİHA'ları karşısında çaresiz kaldı
GİRİŞ 09.03.2020 11:24 GÜNCELLEME 10.03.2020 11:20
Bu Habere 47 Yorum Yapılmış

Esed rejiminin İdlib'de sivillere ve Türk askerlerine saldırılarının ardından Türk ordusu tarafından Esed güçlerine karşı başlatılan harekatta rejim ordusu büyük kayıplar vermişti. Türk ordusu tarafından Esed güçlerine karşı yapılan operasyonlarda Türk SİHA'larının başarısı gözle görüldü. Dünya basınında Türk SİHA'larının Suriye'deki başarısı konuşulurken Esed rejiminin, SİHA'lara karşı ilginç bir yöntem kullanmaya başladığı ortaya çıktı.

 

REJİMİN PLANI YENİDEN BOZULDU

Rus istihbaratı tarafından verildiği iddia edilen bilgilere göre, Esed rejiminin Türk SİHA'larını yanıltmak için Rus yapımı Pantsir kısa ve orta menzilli karadan havaya füze ve uçaksavar topçu sistemine benzer bir sistem kullandığı öğrenildi. SİHA'ların Pantsir üzerinde etkili olması üzerine Esed rejimi askerleri, Pantsir hava savunma sistemlerine benzer bir sistem yapıp farklı noktalara yerleştirdi. SİHA'ların yanıltılarak yanlış hedeflerin vurulması amaçlanırken SİHA'ların rejim askerlerinin planlarını yine bozduğu belirtildi.

Söz konusu olay Rusya'da sosyal medyada kısa sürede yayılırken Türk SİHA'ları yine Rusya'da en önemli gündem konularından biri oldu.

 
KAYNAK: İHA
YORUMLAR 47
  • Sabir 4 yıl önce Şikayet Et
    Amin
    Cevapla
  • erhan hakbilen 4 yıl önce Şikayet Et
    chpliler ilk iha denemelerinde dalga geçtiler alay ettiler. daha sonra pkklılar avlanınca karşı çıktılar. şimdi ellerinden gelse iha siha fabriklarına saldıracaklar.
    Cevapla
  • fatih 4 yıl önce Şikayet Et
    daha çok siha için para toplansın
    Cevapla
  • Yakup 4 yıl önce Şikayet Et
    Rabbbim daha iyilerini yapmayı nasip etsin yapanlaradanda Allah razı olsun
    Cevapla
  • harun 4 yıl önce Şikayet Et
    chp zihniyeti yuzunden geri kaldigimiz silah teknelojisinde yeniden bir atak yaptik insaallah halkimiz yanilip bunlara bir firsat daha vermez maazallah eger bunlara gecerse yonetim ne muhendisleri need fabrikalari saglam birakirlar bu sefer yuz yil bekledik gelecek sefere tamamen tuketirler hindistandaki gibi camilerimize saldirir hillaleri sokerler bunlar heykel meykel bahane asil amaclari islami bitirmek halkim uyanik olun kurdu turku yok bu isin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Patnos'ta belediye araçlarının parçaları hurdacılarda aranıyor
UNRWA Başkanı Lazzarini, İsrail’in yardım ajansını neden kapattırmaya çalıştığını açıkladı