İngiliz gazetesi duyurdu: Erdoğan görüşmeyi aniden terk etti

İngiltere'nin önde gelen gazetelerinden olan The Times, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Brüksel'de sürdürdüğü AB temaslarına geniş yer verdi. Gazete, Erdoğan'ın AB'yi yeterli sayıda mülteci almamakla ve Türkiye'ye mültecilere barındırması için yeterli maddi yardımda bulunmadığını söyledi ve ardından da toplantıyı terk ettiğini yazdı.

GİRİŞ 10.03.2020 09:32 GÜNCELLEME 10.03.2020 11:40
Bu Habere 60 Yorum Yapılmış

İngiliz gazeteleri, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın dünkü Brüksel gezisine sayfalarında geniş yer ayırdı. The Times gazetesi, Erdoğan ve Avrupa Birliği (AB) yetkilileri arasındaki görüşmede anlaşma sağlanamadığını, Erdoğan'ın da Yunanistan'a göçmen ve mülteci akışını durdurma konusunda herhangi bir söz vermediğini vurguladı. Gazete, AB'den göçmenler için daha fazla maddi yardım isteyen Erdoğan'ın görüşmeyi terk ettiğini yazdı.



THE TIMES'IN ÖZEL HABERİ

Times'ın Brüksel muhabiri Bruno Waterfield'ın haberine göre, Erdoğan'ın Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula Von Der Leyen ve AB Konseyi Başkanı Charles Michel'le 1 saat 45 dakika süren görüşmesi gergin geçti.

 

Görüşme öncesi basına poz verdiler...

ERDOĞAN TOPLANTIYI TERK ETTİ

Erdoğan AB'yi; yeterli sayıda mülteci almamakla, Türkiye'ye mültecilere barındırması için yeterli maddi yardımda bulunmamakla ve Ankara ile Brüksel arasında 2016'da varılan anlaşmaya uymamakla suçladı ve görüşmeyi aniden terk etti. Gazetedeki haberde Erdoğan'ın AB'den, Türkiye'ye 6 milyar euro yardım da öngören anlaşmanı yenilenmesi ve Ankara'ya daha fazla maddi yardımda bulunulmasını istediği belirtildi.

Görüşme başlamadan önce bir kare...

"TÜRKİYE'YLE ARAMIZDA GÖRÜŞ AYRILIKLARI VAR"

Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula Von Der Leyen de görüşme sonrası yaptığı açıklamada, 2016'da imzaladıkları anlaşmanın tam olarak ne anlama geldiği ve hangi maddelerinin uygulanmadığı konusunda Türkiye'yle aralarında görüş ayrılıkları olduğunu söylemişti. AB Konseyi Başkanı Charles Michel de, iki tarafın yetkililerinin önümüzdeki günlerde "anlaşmanın uygulanmasını netleştirmek ve bir noktada buluşup buluşmadıklarını görmek için" bir araya geleceklerini açıklamıştı.

Ortak basın toplantısında Erdoğan yer almadı...

DİĞER GAZETELER NE DİYOR?

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Brüksel gezisiyle ilgili olarak diğer İngiliz gazetelerinde de çeşitli haberler var.

Guardian gazetesi, AB liderlerinin Erdoğan'la "açık sözlü" bir diyaloğa girdiklerini kabul ettiklerini yazıyor.

Financial Times gazetesi AB'nin Türkiye'yle, "gelecekte olabilecek değişikliklerden etkilenmeyen" bir anlaşma yapmak istediğini vurguluyor.

Daily Telegraph gazetesine göre ise AB, göçmenleri birlik sınırları dışında tutması koşuluyla Türkiye'ye daha fazla maddi yardım yapabilir.

KAYNAK: BBC TÜRKÇE
YORUMLAR 60
  • Hakan 4 yıl önce Şikayet Et
    AB den aldığımız parayla göçmenleri finanse edelim, nasılsa Bulgar polisine üç kuruş rüşvet versen tırı bürüksel meydanına kadar hiç durdurmadan geçirir.
    Cevapla
  • Atakan 4 yıl önce Şikayet Et
    Paranız batsın ne paranız lazım ne de mülteciler Türkiye mülteci kampı olmamalıdır kapılar artık kapatılmasın giden gitsin kesinlikle AB ile anlaşma yapılmasın
    Cevapla
  • add 4 yıl önce Şikayet Et
    Aslında şu CHP li ve Fetöcüler, versek! Üsütnede para. Mülteciler kalsın!
    Cevapla
  • kaptan44 4 yıl önce Şikayet Et
    üç kuruş için insanlığımızdan vazgeçmeyelim yarın biri çıkıp derse her şey para içinmiydi nerde sizin insanlığınız ne diyeceğiz.. farzedelim anlaştık peki içerde milyonlarca bakın binlerce değil milyonu aşkın mülteci neden bırakmıyorsunuz derse ve şu anda sınır kapısında yaptıklarını yaparsalar bizdemi yunan gibi yapacağız bunları düşünmek lazım o kapı bir kere açıldımı kapatmak içerde mülteci türkiye çatışmasına girer ve bu bize bir şey kazandırmaz kaybettirir vizeymiş paraymış sözlermiş biz bir söz söyledik kapılar açıldı daha kapatmayız sözümüzün arkasında duralım bize yakışanıda budur
    Cevapla
  • Eren 4 yıl önce Şikayet Et
    Hani Yıllardır Avrupa VİZE Serbesti sözü tutulmadı
    Cevapla
  • Yazıyorum 4 yıl önce Şikayet Et
    Eder, dur bak avrupa daha size neler edeceğiz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Emeklilere promosyon ödemesinde yeni gelişme! Anlaşma imzalandı! SGK 19 bankayı duyurdu
Kuantum çağı başlıyor: İnternetin devri kapanacak... Brainet ile iletişim kuracağız!