Irak'ta Koronavirüs fetvası

Irak'ta Şiilerin en büyük dini merci Ayetullah Ali es-Sistani, yeni tip koronavirüsün (Kovid-19) yayılmasını önleme kapsamında "cemaatle namaz kılınmaması" yönündeki yasağa uyulması yönünde fetva verdi.

Irak'ta Koronavirüs fetvası
Irak'ta Koronavirüs fetvası
GİRİŞ 10.03.2020 19:42 GÜNCELLEME 10.03.2020 19:42
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Sistani, koronavirüsün yayıldığı Irak'ta cemaatle namaz kılmanın hükmüne dair yöneltilen soruya karşılık, cemaatle namaz kılınmasının yasaklandığı bölgelerde bu yasağa uyulmasının gerekliliğini vurguladı.

 

 

Şii dini merci, sosyal medya hesabında paylaşılan fetvasında, şunları kaydetti:

"Koronavirüsün yayılmasını engellemek amacıyla bu tür toplanma eylemlerinin yasaklandığı yerlerde, bu önleme uyulmalı ve ciddiye alınmalı."

 

 

Irak'ta sağlık makamları ülkede ilk kez 24 Şubat'ta tespit edilen koronavirüs vakasının son verilere göre 73'e yükseldiğini, hastalıktan 7 kişinin öldüğünü, 7 kişinin de iyileştiğini duyurmuştu.

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) İslam Alimleri Birliği Süleymaniye Ofisi'nden daha önce yapılan yazılı açıklamada, ikinci bir duyuruya kadar vakit namazlarının camilerde cemaatle kılınmayacağı bildirilmişti.

YORUMLAR 5
  • H. Osman 4 yıl önce Şikayet Et
    Cemaat olarak kilinmasi farzdir bu namazin ve terki cok buyuk gunahtir. Belki 50-100 kisi olmayabilir ama kesinlikle 2 kisi olarak dahi kilinmalidir. Burada ki gorus yerindedir ama azinlik cemaat yapilarak kilinabilir daha uygun olabilirdi. Hoca degilim ama arastirmak sormak gerek onemli bir konu cunku..
    Cevapla
  • tatvan 4 yıl önce Şikayet Et
    sadece hanbelide farzdirr
    Cevapla
  • Burak 4 yıl önce Şikayet Et
    farz dediniz deliliniz nedir?
    Cevapla
  • Hakkı hoca 4 yıl önce Şikayet Et
    Milletin bir cuması vardı. Maalesef o da bitme aşamasında
    Cevapla
  • Momedo 4 yıl önce Şikayet Et
    Ölüm tehlikesi varsa cumaya gitmemek uygundur labul edilebilir 1 mazerettir. Ayrıca toplumun menfaatine 1 karardır. Önceden yapılması gerekirdi.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Dünyanın gözü bu görüşmede! Heniyye Türkiye'ye geliyor
“AK Parti’ye ders vermek” iyi bir fikir miydi?