En kötü senaryoyu açıkladılar! Ülkede 1,7 milyon kişi koronadan ölecek

ABD'de yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle en kötü 4 senaryo üzerinde çalışan uzmanlar, ülkede 160 ila 214 milyon kişinin virüsü kapabileceği ve 200 bin ila 1,7 milyon kişinin ölebileceğini bildirdi.

En kötü senaryoyu açıkladılar! Ülkede 1,7 milyon kişi koronadan ölecek
En kötü senaryoyu açıkladılar! Ülkede 1,7 milyon kişi koronadan ölecek
GİRİŞ 13.03.2020 20:11 GÜNCELLEME 13.03.2020 20:11
Bu Habere 61 Yorum Yapılmış

New York Times gazetesi, ABD Hastalıkları Kontrol ve Önleme Merkezinden (CDC) uzmanların koronavirüs salgınının ABD'deki etkileri, nasıl yayılacağı ve kaç kişinin virüsten etkineceği konusunda çalıştıkları 4 senaryoya ulaştı. 

 

 

Salgının yayılmasının yavaşlatılmasına ilişkin herhangi bir adım atılmazsa en kötü senaryoya göre, ABD'de 160 ila 214 milyon kişinin koronavirüsten etkilenebileceği ve 200 bin ila 1,7 milyon kişinin hayatını kaybedebileceği kaydedildi. 

Salgının bu durumda aylarca hatta bir yıldan uzun sürebileceği tahmini yürütülen senaryoya göre, 2,4 milyon ila 21 milyon kişinin ise hastaneye yatmak zorunda kalabileceğine dikkati çekildi. 

 

 

Uzmanlar, Çin de dahil koronavirüse dair eldeki veriler doğrultusunda ulaşılan varsayımlara göre virüsü kapan her bir kişinin çevresindeki 2 ya da 3 kişiye bu virüsü bulaştırabileceğini ifade etti. 

Söz konusu çalışmada ayrıca sağlık sistemi sık sık ''bozuk'' olmakla eleştirilen ABD'de, yaklaşık 925 bin yatak kapasitesi olan hastanelerin salgının büyümesi durumunda ihtiyaçları karşılayamayacağı uyarısında bulunuldu.

YORUMLAR 61
  • izmir-doğru söyler 4 yıl önce Şikayet Et
    geçen sene amerika 4-5 milyon insanı öldürdü dünya seyretti.suriyede 1 milyon insan öldü dünya seyretti.amerika akıllanması için kuzey kore çıldırıp füze atarsa hergün abd de 10 bin insan ölebilir abd de cenaze kaldırmaktan iş yapamaz hale gelir diye düşündüm abd akıbetini düşünsün şimdiye kadar zulüm yaptı
    Cevapla
  • tarkan 4 yıl önce Şikayet Et
    hikayenin sonunda herkes ölecek
    Cevapla
  • Alican 4 yıl önce Şikayet Et
    Para para para Dünya nüfusu gençleşecek Önceden de virüslü olan karşılığı bulunmayan dolar herkezin elinde patlayacak. Şuan ki hesap yahudi üst aklının sahiplendiği sanal para kasasından başkalarının pay alıp alamıyacağı. Ortada kağıt para olmayınca kart var master visa vs. kredin kadar para harcarsın, yani cüzdan başkadında, kredini de o belirler.
    Cevapla
  • recep 4 yıl önce Şikayet Et
    Rahman Rahim ALLAH’ın İsmiyle HİÇ Bir ÜLKE Yoktur ki; KIYAMET Gününden ÖNCE BİZ, ONU HELAK ETMEYELİM Yahut ŞİDDETLİ Bir AZAB İle AZABLANDIRMIYALIM. BU, KİTAP'ta YAZILIDIR. 50-17/İsra-58
    Cevapla
  • EL-CEVAP 4 yıl önce Şikayet Et
    Recep 5 ay önce de deprem yorumlarına aynısını yazmışsın.. Bence Ayetlerin doğrusunu bilmeden paylaşma.. Yanlış yazımlarla başkalarını yanlış yönlendirip günaha giriyorsun..
    Cevapla
  • kemadullah37 4 yıl önce Şikayet Et
    bu virüs yaşlı nüfusu azaltmak için amerika ve ingiltere tarafından musallat edildi. kaynak sağlam.
    Cevapla
  • Mahmut 4 yıl önce Şikayet Et
    Tramp la ya borislemi görüştün hayırdır?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ukrayna, Kırım'daki Rus S-400 sistemlerini vurdu
Yalan bombardımanı! Belli odaklar tarafından mı tasarlanıyor?