ABD ile Çin arasında koronavirüs kavgası

ABD, Çinli yetkililerin, "yeni tip koronavirüsü (Kovid-19) Vuhan'a ABD ordusu getirdi" iddiası üzerine Çin'in Washington Büyükelçisi Cui Tiankai'yi Dışişleri Bakanlığına çağırdı.

ABD ile Çin arasında koronavirüs kavgası
ABD ile Çin arasında koronavirüs kavgası
GİRİŞ 13.03.2020 23:12 GÜNCELLEME 13.03.2020 23:14
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

ABD yönetimi, Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Cao Licien'in, "Kovid-19'i Vuhan'a ABD ordusunun getirdiğini" iddia etmesi üzerine harekete geçti.

 

 

Amerikan medyasında yer alan ve adının açıklanmasını istemeyen bir ABD Dışişleri Bakanlığı yetkilisine dayandırılan haberlerde, söz konusu yetkilinin ağzından, "Büyükelçi, Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsünün Kovid-19'la ilgili açıklaması üzerine çağrıldı." ifadesine yer verildi.

Konuya ilişkin Dışişleri Bakanlığı ayrıca bir açıklama yapmadı.

 

 

- ABD ve Çin arasında "virüsün kaynağını" açıkladı

Çin'de önde gelen epidemiyologlardan Cong Nanşan, virüsün ilk kez Çin'de ortaya çıkmasının, kaynağın bu ülkede bulunduğu anlamına gelmediğini savunmuş, bu konuda soruşturma yapılarak kaynağın araştırılması gerektiğini söylemişti.

Çin Dışişleri Bakanlığı, ABD yetkililerinin Kovid-19 hakkında "Çin virüsü" veya "Vuhan virüsü" söylemlerine tepki göstererek, kaynağın Çin olmayabileceğini savunmuştu.

Kovid-19, Çin'in Hubey eyaletine bağlı Vuhan kentinde aralık 2019'da ortaya çıkmış, kısa sürede ülkede ve yurt dışına yayılmıştı.

Dünya genelinde birçok ülkede hızla artan Kovid-19 kaynaklı ölüm ve vaka sayısı nedeniyle Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), Kovid-19'un "pandemi" olarak nitelendirilebileceğini değerlendirdiklerini açıklamıştı.

YORUMLAR 4
  • oguzhan 4 yıl önce Şikayet Et
    yalancının mumu yatsiya kadar yandi ! er yada gec Ortaya cikacakti bunun abdnin pisliği oldugu.
    Cevapla
  • Pisi 4 yıl önce Şikayet Et
    Zalim çinliler MÜSLÜMANLARA ZULMEDİYORDU ABD DE YÜZ YILDIR MÜSLÜMAN KIYIMI YAPIYOR ŞİMDİ YESİNLER BİRBİRLERİNİ DE ALLAH'IN SOPASI NASILDIR ÖĞRENSİNLER İNŞALLAH
    Cevapla
  • ercisli 4 yıl önce Şikayet Et
    hani su meshur ve gizemli yasak bolge varya amerikada he orada ne isler karistiriliyor oraya bakmak lazim.ama arastirma giris veyasnrlarina yaklasmak bile yasakken nasil arastirilir o muamma..
    Cevapla
  • Abdullah 4 yıl önce Şikayet Et
    Yapılan mahalle çocuk ka vgası,ALLAH zalimleri cezalandırır.Dünyayı kandırmaya çalışmayın yok birbirinizden farkınız
    Cevapla
DİĞER HABERLER
3. Dünya savaşı çıkarsa müttefikimiz kim olsun? İşte dikkat çeken Türkiye detayı...
UCM tehdide tepki gösterdi: Uluslararası yargıya müdahale!