İngiltere'den tartışılan koronavirüs kararı: Hiçbir önlem alınmayacak

Çin'den yayılarak küresel salgın haline dönen koronavirüse karşı birçok ülke peş peşe önlem alırken, İngiltere'den dikkat çeken bir açıklama geldi. İngiltere hükümeti, salgına karşı herhangi bir önlem alınmayacağını duyurdu.

İngiltere'den tartışılan koronavirüs kararı: Hiçbir önlem alınmayacak
İngiltere'den tartışılan koronavirüs kararı: Hiçbir önlem alınmayacak
GİRİŞ 14.03.2020 17:45 GÜNCELLEME 14.03.2020 17:49
Bu Habere 62 Yorum Yapılmış

İngiltere Başbakanı Boris Johnson "Bu bir kuşağın karşı karşıya geldiği en büyük sağlık tehdidi" diyerek Koronavirüs salgınının ciddiyetine işaret etti ama İngiltere'de İskoçya dışında okulların kapatılması ve toplu faaliyetlerin askıya alınması söz konusu değil.

 

 

İngiltere hükümeti ise salgının artık kaçınılmaz görülen ilerleyişini yavaşlatmayı ve kontrol altında tutmayı, hastalığın yavaşlaması sayesinde sağlık sisteminin kapasitesini zorlamadan riskli grupları daha etkili bir şekilde korumayı hedefliyor.

Bu amaçla şu anda hastalığa yakalandığından kuşkulanılan kişilerin kendilerini 7 gün evde tecrit etmesi ve genel olarak halkın hijyen önlemlerini artırması yeterli sayılıyor. Önümüzdeki haftalarda hastalık şüphesi olsun olmasın bütün yaşlıların ve hastaların evden çıkmaması tavsiye edilebilecek.

 

 

Hükümetin politikalarını yönlendiren bilim insanları yaklaşımdaki değişikliği şöyle açıklıyor: "Radikal adımlar ancak doğru zamanda atılırsa doğru sonuç verir. Amacımız yavaşlatmak, kontrol etmek. Bu plan başarılı olursa, hastalığın yavaşlatılması sağlık hizmetlerinin riskli gruplara yoğunlaşmasını da sağlayacak."

Artık nüfusun çok önemli bir bölümünün salgından etkilenmesinin kaçınılmaz olduğunu kabul eden hükümetin bilim danışmanları "Ama bunun bir avantajı var, bu aynı zamanda nüfusun önemli bir bölümünün artık Koronavirüs'e karşı bağışıklık kazanması demek" diyorlar.

KAYNAK: BBC TÜRKÇE
YORUMLAR 62
  • Gülnaz 4 yıl önce Şikayet Et
    Ben İngilterede yaşıyorum . Ve buradaki krizi görmezden gelip insan sayısını azaltmaya çalışılıyor bu başka bir şey değil . Ölen ölür kalan sağlar bizimdir mantığı
    Cevapla
  • AVRUPALI OLMAK! 4 yıl önce Şikayet Et
    İşte hayran olduğunuz, aralarına girip onlar gibi olmak için kendi değerlerinizi, kültürünüzü terk ettiğiniz ama emekli olduğunuzda veya hastalandığınızda merhametsizce sizi ölüme terk edecek olan Batı Medeniyeti. Hala AB'ye girmek, onlar gibi olmak istiyor musunuz?
    Cevapla
  • mehmet 4 yıl önce Şikayet Et
    batı sadece ingiltereden mi ibaret?
    Cevapla
  • Burak 4 yıl önce Şikayet Et
    İngilizler her taşın altindan çıkıyor
    Cevapla
  • misafir 4 yıl önce Şikayet Et
    Yıkılsın krallığınız özgürlüğe kavuşun. Fena mı olur. Kraliçeden habersiz helaya bile gidemezsiniz.
    Cevapla
  • Alican 4 yıl önce Şikayet Et
    Bunlar önceden aşılanmışa benziyor,
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Başkan Erdoğan'dan İsrail-İran açıklaması: İki taraf da farklı şeyler söylüyor
Gazze'deki zulüm Batı'yı İslam'a yönlendirdi: Avrupa'da on binlerce kişi Müslüman oldu!