Arşidük koronavirüse yakalandı! Salgın gözlerin çevrildiği kuruma da sıçradı

Çin'de ortaya çıkan ve Türkiye dahil 150'dan fazla ülkeye yayılan koronavirüs (Covid-19) durdurulamıyor. Her geçen saat ölü ve vaka sayısı artıyor. Ölü sayısı 7 bin 400'ü geçerken, vaka sayısı 187 bine dayandı. Virüs Pakistan ve Brezilya'da ilk kez can alırken, salgın DSÖ'ye sıçradı. İran ve İspanya'dan kötü haberler gelirken, Avusturya Arşidü'kü de koronavirüs kaptı. İşte salgında bugün yaşanan gelişmeler...

GİRİŞ 17.03.2020 17:32 GÜNCELLEME 17.03.2020 17:32
Bu Habere 61 Yorum Yapılmış

Çin'in Hubey eyaletine bağlı Wuhan kentinde ortaya çıkan ve hızla dünyaya yayılan yeni tip coronavirüs (Covid-19) nedeniyle can kaybı 7 bin 400'ü geçti.

 

Dünya genelinde 7 bin 477 kişi hayatını kaybederken, vaka sayısı da 186 bin 972'ye çıktı. Hastalığa yakalanan ve iyileşenlerin sayısı ise 80 bin 842...

Koronavirüste gün içinde yaşanacak tüm gelişmeleri bu haberimizden takip edebilirsiniz;

 

- Brezilya'da ilk ölüm bildirildi.

- Kuveyt'te yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tespit edilen kişi sayısı 130'a ulaştı.

- Almanya'da Merkel'in olası halefi Hristiyan Demokrat Birlik Partisi'nin (CDU) eski Federal Meclis Grup Başkanı Friedrich Merz'in koronavirüsüne yakalandığı duyuruldu.

- Hollanda'da yeni tip koronavirüs salgını nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 19'dan 43'e vaka sayısı 1,413'ten 1,705'e yükseldi.

- Irak’ta 21 kişide daha Kovid-19 tespit edilmesiyle toplam vaka sayısı 154'e yükseldi.

- Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (UNHCR), Almanya'nın farklı kentlerindeki toplam 10 mülteci ve sığınmacıda korona virüsü teşhis edildiğini duyurdu.

OHAL KARARLARI

- Finlandiya ve Bosna Hersek'te, olağanüstü hal ilan etti.

İRAN VE İSPANYA'DA ÖLÜ VE VAKA SAYISI ARTTI

- İran'da son 24 saatte yeni tip koronavirüs nedeniyle 135 kişi hayatını kaybetti, toplam can kaybı 988'e, vaka sayısı ise 14 bin 991'den 16 bin 169'a yükseldi. Öte yandan ülkede "alkolün yeni tip koronavirüse iyi geldiği" söylentileri üzerine, sahte içkiden ölenlerin sayısı 159'a çıktı. İspanya Sağlık Bakanlığı, ülkede koronavirüs salgını sebebiyle ölenlerin sayısın 491'e, vaka sayısının ise 11 bin 178'e çıktığını açıkladı.

KORONAVİRÜS AVUSTURYA ARŞİDÜK'ÜNDE GÖRÜLDÜ

- İngiliz Daily Mail'de yer alan habere göre; Avusturya Arşidükü Karl von Habsburg'e yapılan koronavirüs testi pozitif çıktı. Arşidük'ün karantinaya alındığı belirtildi. Bu, dünya üzerinde bir kraliyet mensubuna konulan ilk vaka olarak kayıtlara geçti.

- Ürdün'de iş faaliyetleri yiyecek ve içecek ihtiyacı dışında evden çıkmak yasaklandı.

- Koronavirüs vaka sayısı 24'e yükselen Tunus, sınırlarını kapatma kararı aldı.

SALGIN DSÖ'YE DE SIÇRADI

- Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Sözcüsü Christian Lindmeier, iki çalışanın koronavirüse yakalandığını doğruladı. Lindmeier, "Ofisten çıkan çalışanlarımız evdeyken semptomları gösterdi ve onlara Kovid-19 tanısı konuldu" açıklamasını yaptı. Lindmeier ayrıca, İdlib'in de yer aldığı Suriye'nin kuzeyinde yeni tip koronavirüs testi yapılmasının muhtemel olduğunu söyledi.

İLK ÖLÜM HABERİ GELENLER

- Malezya'da salgın nedeniyle ilk ölüm gerçekleşti. Pakistan Sağlık Bakanlığı, koronavirüs salgını nedeniyle ilk ölümü bildirdi.

CAMİLERİ KAPATMA KARARI

- Katar Vakıflar ve İslami İşler  Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, Kovid-19'un yayılmasını önleme tedbirleri kapsamında bugünden itibaren camilerin ve mescitlerin kapatılmasına, cuma namazı dahil cemaatle namaza ara verilmesine karar verildiği belirtildi. Cezayir de camilerin kapatılması kararını aldı.

- Kazakistan'da 14 yeni tespit sonrası ülkedeki toplam koronavirüs vaka sayısı 27'ye yükseldi.

- Güney Amerika ülkesi Şili'de vaka sayısı 156'ya yükseldi. Şili Başbakanı Sebastian Pinera, yabancı ziyaretçilere sınırların yarından itibaren kapatılacağını açıkladı.

- Azerbaycan'da 3 kişide daha korona virüsü tespit edilmesinin ardından ülke genelindeki vaka sayısı 28'e yükseldi.

- İran'da salgın nedeniyle 85 bin mahkum serbest bırakıldı. Serbest bırakılanlar arasında siyasi mahkumlar da var.

- Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Sağlık Bakanı Ali Pilli, gözetim altında tutulan bir Alman turistte virüs görüldüğünü ve toplam vaka sayısının 7'ye yükseldiğini duyurdu.

- Lübnan'da yeni tip koronavirüs vaka sayısının 120'ye İsrail'de ise 298'e yükseldi.

BAŞTA İTALYA OLMAK ÜZERE AVRUPA ZOR DURUMDA

- İtalya’da yeni tip koronavirüsten (Kovid-19) ölenlerin sayısı 349 kişi artarak, 2158'e yükseldi. 21 Şubat’ta patlak veren ve 3 haftayı aşkın süredir devam eden Kovid-19 salgınında bilanço ağırlaşmaya devam ederken, Sivil Savunma Genel Müdürü Angelo Borrelli, ülkede mevcut virüs vaka sayısının 23 bin 73'e çıktığını, bu sayıya ölenler ve iyileşenler dahil edildiğinde Kovid-19 bulaşanların toplam sayısının ise 27 bin 980 olduğunu bildirdi.

FRANSA'DA SERBEST DOLAŞIMA KISITLAMA! ÖLÜ SAYISI: 127

- Fransa'da Kovid-19 nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 127'ye, virüs bulaşanların sayısı ise 5 bin 423'e ulaştı. Fransa İçişleri Bakanlığı, ülke genelindeki valiliklerde yabancıların oturum izinlerine ilişkin tüm işlemlerin durdurulduğunu, bu nedenle süresi biten oturum belgelerinin 3 ay uzatıldığını açıkladı. Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle ülke genelinde bugün yerel saatle 12.00'den itibaren serbest dolaşımın zorunlu haller dışında sınırlandırılacağını açıkladı.

İSPANYA'DA ÖLÜ SAYISI 329'A ÇIKTI

İspanya Sağlık Bakanlığı, ülkede Kovid-19 nedeniyle 329 kişinin hayatını kaybettiğini ve 9 bin 191 vakanın tespit edildiğini açıkladı. Ülkedeki Seat firması 14 bin 800, Burger King de 14 bin işçi çıkarma kararı aldı. İspanya'daki diğer büyük firmalar da koronavirüs salgının getirdiği belirsizlikten dolayı benzer kararlar alacaklarını duyurdu.

ALMANYA'DA VAKA SAYISI 6 BİN 206'YA ÇIKTI

- Almanya'da koronavirüsün yayılma hızı artmaya başladı. Ülke genelinde virüs teşhisi konulanların sayısı 6 bin 206'ya yükseldi. Virüs salgını nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı ise 13'e çıktı. Die Zeit gazetesinin yayınladığı tabloya göre, Kuzey-Ren Vestfalya koronavirüs nedeniyle en çok etkilenen bölge haline geldi. 2 bin 493 vakanın bulunduğu bölgede, 6 kişi hayatını kaybetti.

- İsviçre hükümeti, Kovid-19 nedeniyle ülke genelinde acil durum ilan etti.

İNGİLTERE VE İSVEÇ

- İngiltere'de de vaka sayısı 171 artarak 1543'e, 35 olan ölü sayısı da 18 artarak 53'e çıktı. İsveç Halk Sağlık Dairesi, Kovid-19 nedeniyle ölü sayısının 3 artarak 6'ya, virüs taşıyanların sayısının da 1040'a yükseldiğini belirtti.

YUNANİSTAN VE BELÇİKA

Yunanistan'da vaka sayısı 352'ye yükselirken, 4 olan ölü sayısında artış yaşanmadı. Ölü sayısı 5 olan Belçika'da vaka sayısı 1243'e ulaştı. Belçika'da tüm oyun alanları ve parklar geçici süreyle kapatıldı.

AVUSTURYA VE FİNLANDİYA

Finlandiya hükümeti bütün ilk ve orta dereceli okul ve üniversitelerin salgın yüzünden 13 Nisan'a kadar kapatıldığını açıkladı. Vaka sayısının 278 olduğu ülkede 10’dan fazla kişinin biraya gelmesi yasaklandı. Avusturya'da vaka sayısı bin 16'ya yükselirken, virüs nedeniyle 3 kişinin öldüğü belirtildi.

DEVLET BAKANI SALGINA YAKALANDI

- Vatikan'ın ardından Avrupa'nın en küçük bağımsız ülkesi olan ve yaklaşık 35 bin nüfuslu Monaco'nun devlet bakanı Serge Telle'nin corona virüse yakalandığı açıklandı. Monaco Sağlık Bakanı tarafından yapılan açıklamada Serge Telle'in evde karantina altında olduğu, görüşmelerine video konferans üzerinden devam ettiği ve genel sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi.

ÇİN'DE ÖLÜ SAYISI 3 BİN 213 OLDU

- Çin ana karasında Kovid-19 salgınında ölü sayısının 3 bin 213'e, vaka sayısının da 80 bin 880'e ulaştığı belirtildi. Ülkede salgının ilk ortaya çıktığı Hubey eyaletindeki seyahat kısıtlaması gevşetildi.

POLONYA ÇEVRE BAKANI WOS DA CORONAVİRÜSE YAKALANDI

- Polonya Çevre Bakanı Michal Wos'un corona virüs testi pozitif çıktı. Wos, durumunun iyi olduğunu açıklarken, Bakan'ın irtibat kurmuş olabileceği kişiler karantinaya alındı.

ABD'DE CAN KAYBI 93'E YÜKSELDİ

- ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri (CDC) tarafından yapılan açıklamada, hayatını kaybedenlerin sayısının 93'e, vaka sayısı 4 bin 727'ye çıktığını duyurdu.

- Pentagon'dan yapılan açıklamaya göre Savunma Bakanı Mark Esper ve Bakan Yardımcısı David Norquist güvenlik amacı ile karantina altına alındı.

AVUSTRALYA'DA DA 5 KİŞİ ÖLDÜ

- Yeni tip koronavirüsten (Kovid-19) ölenlerin sayısının 5’e, virüse yakalananların sayısının da 313’e yükseldiği Avustralya’da, 14 günlük karantina süresine uymayanlara para ve hapis cezası verileceği açıklandı.

- Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nde korona virüsü vaka sayısı 46'ya yükseldi.

- Ünlü İngiliz oyuncu İdris Elba, koronavirüsü testinin pozitif çıktığını ve karantinaya alındığını duyurdu.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 61
  • rses 4 yıl önce Şikayet Et
    çok kötü
    Cevapla
  • hasan 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu iş çok ciddi Dünya büyük bir kaosa sürükleniyor gerçeği ne kadar görmek istemeskte durum bu
    Cevapla
  • isabetli 4 yıl önce Şikayet Et
    Rusya dan hiç haber yok normal mi.
    Cevapla
  • 123 4 yıl önce Şikayet Et
    114 virüslü var ölü yok
    Cevapla
  • Seyhan 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu hastalıkta ölüm oranı %3. Bence çok düşük bir rakam. Bu kadar büyütülmesi garip geliyor nedense. Şeker hastalığından ölme riski %5, kanserden ölme riski %16, kalp ve damar hastalıklarından ölme riski %32 iken, hatta kuduzdan ölme oranı bile daha yüksek iken neden bu virüs bu kadar yayıldı, neden her virüse yakalanan ölecekmiş gibi gündem oluşturuluyor anlayamadım.
    Cevapla
  • misafir 4 yıl önce Şikayet Et
    bilmeden konuşma senin saydığın kuduz hariç bulaşıcı hastalık değil ekonomiye etki etmiyor okullar cafeler sinama tiyatro lokanta camii kapanmıyor sağlıklı insanların hayat yaşantısını etkilemiyor sadece bu hastalığı olanlar etkileniyor şu anda virüsün ölüm oranı %7
    Cevapla
  • misafir 4 yıl önce Şikayet Et
    Bunu bende anlayamıyorum iyileşenlerin sayısı daha fazla iken sadece ölenleri söylüyorlar
    Cevapla
  • VATANDAŞ ABDULLAH 4 yıl önce Şikayet Et
    doğru ama öteki hastalıklar yayılmıyor bu yayılıyor ...fark orda
    Cevapla
  • Yusuf 4 yıl önce Şikayet Et
    Kanserden ölme riski 100 de 500. Önce matematik bilmelisin. Kanserden kurtuluş yoktur
    Cevapla
  • Hasan 4 yıl önce Şikayet Et
    25 Milyon Doları Suriyeli göçmenler için vermeyen MERKEL şimdi 250 Milyar Dolar verip ALMANLARI Ülkenize alın diye yalvarabilir.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Baraj patladı köyü su bastı! Ürkütücü görüntüler Kazakistan'dan..
Ortadoğu’da savaş dahil başka krizlerin ilk vuracağı ülkelerden birisi de Türkiye