Putin'den koronavirüs açıklaması: Başardık

Çün'in Vuhan kentinde ortaya çıkan koronavirüs dünyayı tehdit etmeye devam ediyor. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ülkede koronavirüsün yayılımını engellemeyi başardıklarını ifade etti.

GİRİŞ 17.03.2020 21:17 GÜNCELLEME 17.03.2020 21:18
Bu Habere 82 Yorum Yapılmış

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ülkede 93 kişide görülen korona virüsüne yönelik toplantılar gerçekleştirdi.

İlk olarak Moskova'da kurulan Korona Virüs Gözlem Merkezini ziyaret eden Putin, Rusya Başbakanı Mihail Mişustin'den merkezin çalışmaları ile ilgili bilgi aldı. Doktor ve sağlık personeli ile de sohbet eden Putin, ülkedeki korona virüs ile ilgili alınan tedbirler hakkında detaylı bilgi aldı. Rusya Başbakanı Mihail Misuştin online bir platform ve cep telefonu uygulaması kurduklarını ve vatandaşların bu kanallar üzerinden doğrudan doktorlar ile görüntülü olarak iletişime geçebileceklerini belirtti.



Merkezde bulunan sağlık ekipleriyle sohbet eden Putin, "Virüsün insanlar arasında belirli yaş kriterlerine göre yayılım gösterdiğini biliyoruz. Virüs yaşlı kesimde daha sık görülüyor. Ülkemizde korona virüsü vakaları 93-96 aralığında. Diğer ülkelerde bu katlanarak artıyor. Ancak buna karşı tedbir ve önlemlerimizi arttırıp daha aktif olarak çalışmalıyız" dedi.

'ENGELLEMEYİ BAŞARDIK'

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rusya Başbakanı Mihail Mişustin ile merkezi ziyaret ettikten sonra Rusya hükümeti bakanlar kabinesi ile özel bir toplantı gerçekleştirdi. Bir kısmı basına kapalı gerçekleşen toplantıda Putin, ülkede virüse yönelik tedbirlerin üst düzeyde olduğunu belirterek durumun tamamen kontrol altında olduğunu açıkladı. Putin ayrıca, virüsün yayılmasını alınan tedbirler doğrultusunda engellemeyi başardıklarını ifade etti.

Toplantının ardından Rusya’da görev yapan doktor, hemşire ve sağlık görevlilerinin tüm izinlerinin iptal edildiği hatırlatılarak koronaya karşı gösterdikleri yoğun çaba ve mesai için görevde bulunanların maaşlarına zam yapılacağı açıklandı.

 

 

YORUMLAR 82
  • Osmanlı 4 yıl önce Şikayet Et
    İlk başta daha dünyada çinden başka yerde yokken sınırlarının 2 tarafında iki kişi öldü. Bizdeki medya gibi ağzı gevşek ve her istediğini yayınlayamaz. En az bin kişi ölmüştür. Ama jiçnit zaman bilinmeyecek. Aynı suriyede ölen askerleri gibi.
    Cevapla
  • Yazıyorum 4 yıl önce Şikayet Et
    Selçuk BAYRAKTAR o sert ve dik duran rusya karizmasını çizdi, rusya o kadar başarılı olamaz yimezler putin cim dünyanız yalanlar üstüne kurulu, bu arada kurt un dişine kan bulaştı bunu da unutmadık sadece ara verdik sadece suriye yi değil Türk'ün ata topraklarından da temizleyeceğiz sizileri.
    Cevapla
  • oflu 4 yıl önce Şikayet Et
    sonraki süreçlere dikkat lazım bu süreçlerden ekonomik olarak kim kazanacak ? yani ticaret savaşların da abd cin ve rusya ya diz çökdürdü ama şimdi abd diz çöküyor ayakda kalan kim iyi bakın ve asıl sıkıntı müslümanlarda KABE de umre yasak Mesciti NEBEVİ yasak TÜRKİYE de camiler de cemaat yasak cuma namazı yasak iyi tesbit edelim bir oyun oynanıyor
    Cevapla
  • oflu 4 yıl önce Şikayet Et
    rusyada olmayan virüsü nasıl durdurmuşlar matem virüs soğukda yaşıyor rusya da şu an 40 derece sıcaklık mı var ? ben gecen hafta yazdım acıkca korona virüsü biyolojik virüstür ve 1.şüpheli cin 2. şüpheli rusya bütün dünya kaos halinde ve rusya da ise hayat durmadan devam ediyor ve ispatlı vaka da yok oysa rusya cin ile sınır komşusu ve moskopiçlik anlamında aynı ekoldeler nasıl oluyor da rusya da virüs yok ? ve nasıl oldu da cin hemence virüs ilacını icat etti ? batılı bilim adamları olası aşı hemen hazır olsa bile testlerin en az 1 yıl süreceğini söylerken bu nasıl durum ?
    Cevapla
  • NASUH 4 yıl önce Şikayet Et
    adam ülke dışındaki virüs bulaşmış vatandaşlarını almıyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yeni bir “Yakup’un keçisi damdan düştü” vakası
Türkiye nasıl diplomasinin merkez ülkesi oldu?