Koronavirüs salgınını dünyada en son onlar öğrendi

Almanya'da bir televizyon kanalında yayınlanan Big Brother (Biri Bizi Gözetliyor) yarışmacıları, 6 hafta önce yarışma için bir eve kapanmışlardı. Yarışmacılar Big Brother evine kapatıldıklarında, virüs sadece Çin'in Wuhan kentiyle sınırlıydı. Big Brother yarışmacıları dün akşam ki programda, dünya çapında yayılan koronavirüs salgınıyla tanıştılar.

Koronavirüs salgınını dünyada en son onlar öğrendi
Koronavirüs salgınını dünyada en son onlar öğrendi
GİRİŞ 18.03.2020 13:58 GÜNCELLEME 18.03.2020 14:07
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Almanya'da yaklaşık altı haftadır dünyadan kopuk olarak yaşayan Big Brother (Biri Bizi Gözetliyor) yarışmacıları koronavirüs salgınının bir pandemiye dönüştüğünü öğrendi.

 

SAT.1 kanalında yayımlanan programın yarışmacılarının Big Brother evine kapandıkları 6 Şubat'ta koronavirüs, büyük ölçüde salgının başladığı Çin'in Wuhan kentiyle sınırlıydı ve Çin dışındaki vakalar yeni yeni duyulmaya başlanmıştı.

Dün geceki özel programda yarışmanın sunucusu Jochen Schropp ve Big Brother evinin doktoru, cam ekranın arkasına oturarak, yarışmacılara Almanya'daki koronavirüs vakalarının sayısını bildirip Başbakan Angela Merkel'in kararıyla kulüpler, barlar, dinlenme tesisleri, hayvanat bahçeleri, oyun salonlarının kapatıldığını açıkladı. 

 

Sokaklarda maskeyle gezen insanların görüntülerinin de paylaşıldığı programda, dünyadaki gelişmeleri duyan yarışmacılar duygusal anlar yaşadı.

Koronavirüsü hakkında bilgilendirilen yarışmacılar daha sonra yakınlarının gönderdiği video mesajları izledi.

14 YARIŞMACININ 10'U KORONAVİRÜSTEN HABERSİZDİ

14 yarışmacının 10'unun koronavirüs salgınının ciddiyetinden haberi yoktu. Yarışmaya 9 Mart'ta katılan 4 yeni yarışmacıdan kimseye koronavirüsten bahsetmemeleri istenmişti.

Sosyal medyada yarışmacıların dünyayla iletişimin kesilmesinin etik olmadığı yönündeki eleştirilerden sonra yapımcılar, ailelere danıştı ve yarışmacıları bilgilendirme kararı aldı.

Yarışma kurallarına göre, katılımcılara sadece bir yakınlarını ya da arkadaşlarını kaybetmeleri durumunda haber veriliyordu.

Açıklanan son bilgilere göre, koronavirüs sebebiyle Almanya'da 14 kişi hayatını kaybederken, 7.000'e yakın koronavirüs vakası var.

KAYNAK: HABERTÜRK
YORUMLAR 10
  • belde 4 yıl önce Şikayet Et
    insanları evlere kapatan yeni bir dijital nesil oluşturmanın ayak sesleri bunlar. hikaye değil. biliyorsunuz şu an alışverişler online sisteme geçti gibi. lakin bunu bir deneme yöntemi olarak. insansı robotlarla karşı karşıyayız. insanlar zaten robotlaştı.
    Cevapla
  • Dadaş 4 yıl önce Şikayet Et
    Bir gün ölümle de tanışacaklar. Herkes gibi...
    Cevapla
  • Akıncı Türk 4 yıl önce Şikayet Et
    Ahlaksız bunlar, uçkurlarının derdinler Bunlar için dünya batmış umurlarında mıki sanki
    Cevapla
  • G.antep27 4 yıl önce Şikayet Et
    Buda bir oyun.Yeterki reytin olsun
    Cevapla
  • Uruz bey 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu tür programlarda ne mantık ne ahlak var diye tahmin ediyorum. genç kız ve genç erkekleri bir eve doldurmuşlar. 24 saat izleniyor mu bunlar şimdi. Her rezalet.....
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Siyonist barbarlar sivilleri öldürüp dozerle taşıdı!İşte soykırımın kanıtı o anlar
Bir partiden daha Cumhur İttifakı kararı! 4 il için resmen duyurdular