Rusya ile ilgili 'Kaddafi' iddiası!

Rusya’nın gizli bir şekilde Libya’nın devrik lideri Muammer Kaddafi’nin oğlu Seyfülislam Kaddafi’yi ülkenin başına getirerek Kaddafi rejimini tekrar kurma girişiminde bulunduğu ileri sürüldü.

Rusya ile ilgili 'Kaddafi' iddiası!
Rusya ile ilgili 'Kaddafi' iddiası!
GİRİŞ 21.03.2020 06:59 GÜNCELLEME 21.03.2020 08:32
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

Bloomberg Medya’da yer alan “Kaddafi rejimini geri getirmeyi amaçlayan Rus planı nasıl geri tepti ” başlıklı haberde, geçen yıl nisan ayında iki Rus ajanının Kaddafi’nin oğlu ile yaptığı görüşme kayıtları yer aldı.

 

 

Haberde, iki Rus ajanının Trablus’ta tutuklanmasından sonra ele geçirilen kayıtların, Rusya’nın Kaddafi’nin oğlu üzerinden Kuzey Afrika’da en fazla petrol rezervi bulunan ülkelerden Libya üzerinde nüfuz yaratma çabalarına ışık tuttuğu kaydedildi. 

 

 

SEYFÜLİSLAM LİBYA'NIN EN POPÜLER SİYASETÇİLERİ ARASINDA

Rus ajanlarının ‘seçim danışmanı’ sıfatıyla Libya’da Kaddafi rejimini geri getirmek için plan ve çalışmalar yaptığı savunulan haberde, “Rusya’nın ülkede yaptığı anketlerde yıllar süren iç savaştan sonra eski rejim için güçlü bir nostalji bulunduğunu ve Seyfülislam’ın da Libya'nın en popüler siyasetçileri arasında olduğunu gösterdi.” ifadelerine yer verildi.

Haberde, Seyfülislam Kaddafi’ye yatırım yapılması önerisinin de “Putin’in şefi” olarak bilinen ve Libya’da Hafter saflarında paralı asker savaştıran Wagner özel güvenlik şirketinin patronu Yevgeny Prigozhin’den geldiği bilgisi paylaşıldı.

Haberde ayrıca Seyfülislam’ın da Rusya’nın yardımını beklediği, iki taraf arasında yapılan toplantıların birinde Tunus’ta ilgili danışmanların eğitilmesinin ve sosyal medyada Seyfülislam lehine mesaj dağıtacak bir grup ‘uzman’ oluşturulmasının konuşulduğu belirtildi.

İlgili toplantıların birinde Ruslar tarafından Seyfülislam’a ‘Libya'nın Yeniden Canlanması Stratejisi” başlıklı slayt gösterisi yapıldığı ifade edilen haberde, Seyfülislam'ın yeni bir hükümette rol alması için aday olması ya da bir lideri desteklemesi konusunda atması gereken adımların anlatıldığı kaydedildi.

Haberde, Seyfülislam’ın yardımcısının Rus danışmanlarla görüşüldüğünü teyid ettiği belirtilirken, söz konusu iki Rus’un da casusluk ve Libya’daki seçimlere müdahale suçlamalarıyla halen Trablus’un Mitiga havaalanındaki bir hapishanede tutulduğu belirtildi. 

KAYNAK: AA
YORUMLAR 15
  • mtc 4 yıl önce Şikayet Et
    İnşallah
    Cevapla
  • Mardinli 4 yıl önce Şikayet Et
    Kaddafi'nin Oğlunu bilmem ama babası mert bir adamdı ..Ekstra bilgi Türkiye'ye uygulanan ambargoyu delip yardım eden tek devlet başkanıydı kaddafi
    Cevapla
  • Mehmet 4 yıl önce Şikayet Et
    Kaddafi gelirse iyi olur. Abd kuklası biri olmasın yeter ki. Rusya abd kadar güçlü ve derin nüfuz edemez, bir süre sonra bağımsız hareket eder.
    Cevapla
  • Abdullah 4 yıl önce Şikayet Et
    Babasının zulmünü devam ettirir.
    Cevapla
  • Fatih 4 yıl önce Şikayet Et
    Ne içtin
    Cevapla
  • Erol 4 yıl önce Şikayet Et
    Babası zülüm mü yapıyordu ? Nerden çıkardın veya nasıl uydurdun orada doğup büyüyen arkadaşım var gayet sevilen bir lider
    Cevapla
  • Bozkurt 4 yıl önce Şikayet Et
    Bir tane örnek bulabilecek misin acaba bekliyoz
    Cevapla
  • Ahmet 4 yıl önce Şikayet Et
    Pentagonda mı çalışıyorsun
    Cevapla
  • Ahmet 4 yıl önce Şikayet Et
    kaddafi ye iftira atıcağına biraz araştır derim.Kıbrıs savaşı zamanında dünya Türkiye ye silah ambargosu yapar iken kaddafi nin yaptıklarını bir araştır.
    Cevapla
  • LiBeRTa 4 yıl önce Şikayet Et
    Hangi zulum bu açıklama yapsaydınız 1 az
    Cevapla
  • Zimbaci haydo 4 yıl önce Şikayet Et
    Kaddafi'yi libyalilar değil americanin taşıdığı PKK'lılar devirdi Kaddafi'yi devirenler yeniden Kaddafi'yi istemezler halk ister elbette istenilen Kaddafi değil huzurdur hafter huzur değil zulüm getirecek bunu bütün dünya biliyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
IMF'den Türkiye açıklaması
Bakan Bayraktar'dan müjde! 'Birkaç ay içinde kazacağız'