Çin'den ABD'ye sert koronavirüs cevabı!

Çin Dışişleri Bakanlığı, koronavirüs yerine “Çin virüsü” diyen ABD Başkanı Donald Trump’a dün düzenlenen basın toplantısıyla karşılık verdi.

Çin'den ABD'ye sert koronavirüs cevabı!
Çin'den ABD'ye sert koronavirüs cevabı!
GİRİŞ 22.03.2020 06:40 GÜNCELLEME 22.03.2020 06:40
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Çin Dışişleri Bakanlığı, koronavirüs yerine “Çin virüsü” diyen ABD Başkanı Donald Trump’a dün düzenlenen basın toplantısıyla karşılık verdi. 

Washington’un kendi yetersizliğini dışarı saldırarak örtmeye çalıştığını belirten Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Geng Shuang, şu ifadeleri kullandı:

"ABD’deki bazı insanlar sorumluluğu üzerlerinden atmak için Çin’in salgınla mücadelesini küçük düşürmeye çalışıyor."

Shuang, Çin halkının salgınla mücadelede gösterdiği fedakarlığın ABD’li yetkililerin yaklaşımıyla göz ardı edilmeye çalışıldığını ifade etti. Son iki aydır tüm dünyaya "güncel bilgi akışı" sağlayarak yardımcı olduklarını söyledi. 

Kendilerinin Washington’a zaman kazandırdığını ve ABD Başkanı’nın geçen haftaya kadar kendilerini bu konuda takdir ettiğini söyleyen Çin Dışişleri sözcüsü, Trump yönetiminin bu zamanı harcadığını öne sürdü. 

Shuang, Çin’in “en kapsamlı, katı, ayrıntılı önleme ve kontrol önlemlerini” aldığını ve koronavirüs konusunda hep “açık ve şeffaf” olduklarını iddia etti.  

Çin Dışişleri Sözcüsü, geçen haftalarda Amerikalı yetkililerle çok sayıda toplantı yaptıklarını hatırlatarak şöyle konuştu:

"Birleşik Devletler’in nesnel gerçeklere ve dünya kamuoyunun görüşüne saygı duymasını, kendi işine bakmasını, (...) diğer ülkelere iftira atmayı bırakmasını, sorumluluklarını üstlenmesini ve salgınla savaşta yapıcı bir rol oynamasını ümit ediyoruz."

YORUMLAR 4
  • turancan 4 yıl önce Şikayet Et
    cinde ilk çıkan vaka bir amerikalı ve ilk ölen vakada.ABD bu olayın sorumluluğunu çine atmaya çalışıyor
    Cevapla
  • anadolu ligi 4 yıl önce Şikayet Et
    sonuçta çinden çıkmadımı gayet tabii çin gribi denmesi turp bu konuda haklı
    Cevapla
  • Nedim 4 yıl önce Şikayet Et
    İnsanlar kardeş olarak yaşaya bilir tek problemler başımızdakiler.insanlardan gizli tuttukları şeyler denemeler bizim hiç bir yerden haberimiz olmazken.bu hastalık Çin den değil Amerika’da üretilen bir biyolojik silahtır.ve bütün dünyaya sardılar olan bize oluyor onlar sağlam yerlerde oturuyorlar.hastalandılarmı doktorlar onlara geliyor bizim gibi hastane kapılarında sürünmüyorlar.
    Cevapla
  • hakan kurtoğlu 4 yıl önce Şikayet Et
    Al bu çini vur amerikaya bu yecüc mecüc nesli yalan söylüyor 2020 nin başından beri on beş milyon gsm abonesi kaybolmuş veya hatlarını hiç kullanmıyor telefon kullanmayanlarıda düşünürsek en az otuz milyon kayıpları var nereye gitti bu insanlar yalancı cinler.......
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Büyükşehirlerdeki son durum belli oldu! O il de değişim kervanına katılabilir…
Turgut Altınok, Mansur Yavaş'ın Londra'da PKK destekçisiyle görüşmesine tepki gösterdi