NATO ve ABD'den İtalya'ya koronavirüs desteği: Hasta Evreleme Sistemi

İtalya'da koronavirüs kabusu artarken, NATO bünyesindeki Amerikan güçleri bu ülkeye Hasta Evreleme Sistemi gönderdi. Sistem daha çok savaş bölgelerinde kullanılırken, konu ile alakalı NATO'dan da açıklama geldi.

GİRİŞ 23.03.2020 11:57 GÜNCELLEME 23.03.2020 16:20
Bu Habere 26 Yorum Yapılmış

Haber7 / Erkan Talu

Yeni tip koronavirüste (Kovid-19) ölüm sayısında Çin'i geride bırakan İtalya'da kabus bitmiyor. Ülkede  koronavirüsten ölenlerin sayısı 651 kişi artarak 5 bin 476'ya yükselirken, vaka sayısı 59 bin 138'e çıktı.

 

İtalya'da durum bu kadar kötüleşmişken, NATO bünyesindeki ABD güçleri harekete geçti. Almanya'da Amerika tarafından kullanılan Ramstein Hava Üssü'nden havalanan C-130J Super Hercules askeri nakliye uçağı, İtalya'nın Aviano Hava Üssü'ne "Hasta Evreleme Sistemi" transfer etti.

MEDİKAL BİR TABİR OLAN "EVRELEME" NE DEMEKTİR?

Evreleme, hastalığın vücutta nereye yerleştiğinin, nerelere yayıldığının ya da vücutta diğer organları etkileyip etkilemediğinin tanımlanmasıdır. Bu yöntemle hastalığın gidişatı izleniyor.

 

SİSTEM NASIL ÇALIŞIYOR?

Mobil ya da sabit olarak çalışan bu sistem 10 hastaya destek sağlayabiliyor. 24 saatlik periyodda da 40 hastaya kadar destek verebiliyor. Bu sistem 7 günlük medikal ikmalle geliyor ve 2 çadırda faaliyet gösteriyor. Bildirimden sonra 1 saat içinde operasyon kapasitesine ulaşabiliyor. Bahsedilen sistem daha çok savaş bölgelerinde ve acil durumlarda kullanılıyor.

ABD'Lİ KOMUTANDAN AÇIKLAMA

Konu ile alakalı açıklama yapan Avrupa'daki ABD Hava Kuvvetleri Komutanı General Jeff Harrigian, "Kovid-19 salgınında karşımıza çıkan tüm zorluklarda müttefiklerimizle birlikte çalışmamız gerekiyor. Doğru ekipmanı güvenli ve zamanında sağladığımızdan emin olmak için İtalyan dostlarımız, Dışişleri Bakanlığı ve ABD Avrupa Komutanlığı ile yakın bir şekilde çalışıyoruz" ifadelerini kullandı.

NATO Sözcüsü Oana Lungescu da sosyal medya hesabı Twitter'dan yaptığı açıklamada, sevkiyatın görüntülerini alıntılayarak, "Ortak savaşımızda müttefik desteği" dedi.

KAYNAK: HABER7 / ÖZEL
YORUMLAR 26
  • Nevim 4 yıl önce Şikayet Et
    Nato sizi Virus' dan kurtarir
    Cevapla
  • Ahmet 4 yıl önce Şikayet Et
    Sizi ALLAH A şikayet edeceği diyen o masum Suriyeli çocuğun ahı ve diğer mazlumların ahı abd ve ona destek olan zalimleri bitirecek. 10 bin km den gelip orta doğuyu kan gölüne çeviren zalimler korksun , Kainatın sahibinin hesap sorma zamanı artık.
    Cevapla
  • Kayhan 4 yıl önce Şikayet Et
    Adi herifler turkiye olunca konu kiliniz kimildamiyor
    Cevapla
  • İrfan Yıldız 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu virüsün doğrudan yada dolaylı müsebbi hangi devlet yada kurum ise uluslararası mahkeme kurulmalı mağdur devletler tazminat davası açmalı bu ölümlerin bir sonucu olmalı
    Cevapla
  • kadir baba 4 yıl önce Şikayet Et
    Kahe olası ABD ve NATO 40 yıldır terör örtgütleri Türkiye ye saldırıken üstelik birde teröristlere yardım ediyorlar mesele virüs olunca zengine ve ülke gözetmek sizin bulaşıyor kahr olası sorslar vb leri köpek gibi tıkanmışlar içeri ya RABBİ siyonistler perişan eyle
    Cevapla
  • Adem 4 yıl önce Şikayet Et
    Öyle
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kral 2. Abdullah'tan son dakika operasyon açıklaması! İsrail'i resmen uyardı
Yüzyılın en büyük projesi olan "Kalkınma Yolu projesi"nin bölge için neden önemli?