Yeni Zelanda'da 2 camide 51 kişiyi öldürmüştü! Tüm suçlamaları kabul etti

Yeni Zelanda’nın Christchurch kentindeki Nur ve Linwood camilerine düzenlediği silahlı saldırıda 51 kişiyi öldüren 49 kişiyi de yaralayan terörist Brenton Tarrant’ın hakkındaki tüm suçlamaları kabul ettiği açıklandı. Tarrant, daha önce hakkındaki suçlamaları reddediyordu.

Yeni Zelanda'da 2 camide 51 kişiyi öldürmüştü! Tüm suçlamaları kabul etti
Yeni Zelanda'da 2 camide 51 kişiyi öldürmüştü! Tüm suçlamaları kabul etti
GİRİŞ 26.03.2020 09:47 GÜNCELLEME 26.03.2020 09:48
Bu Habere 20 Yorum Yapılmış

Radyo Yeni Zelanda’nın haberine göre, bu sabah Christchurch Yüksek Mahkemesi’nde görülen davada hakim karşısına çıkan 29 yaşındaki Avustralyalı terörist Brenton Tarrant, hakkındaki 51’i cinayet, 40’ı cinayete teşebbüs ve biri de terör saldırısı olan suçlamaların tamamını kabul etti.

 

Duruşmaya Auckland kentinde tutuklu bulunduğu hapishaneden görsel-işitsel bağlantı yoluyla katılan ve tepkisiz olduğu görülen teröristin, avukatları aracılığıyla salı günü yaptığı başvuru üzerine haziran ayında görülmesi gereken duruşmanın erkene çekildiği açıklandı. Terörist Tarrant, daha önce hakkındaki suçlamaları reddediyordu.

MAHKEMEYE 17 KİŞİ KATILDI

 

Yeni Zelanda’da Kovid-19’un yayılmasına karşı dün uygulamaya konulan olağanüstü hal nedeniyle duruşmaya, medya mensupları, Müslümanları temsilen Nur Camisi İmamı Gamal Fouda, Linwood Camii İmamı Abdul Alabi Lateef ile birlikte toplam 17 kişinin katıldığı açıklandı.

Teröriste verilecek cezanın belirleneceği, mağdurlar ve hayatını kaybedenlerin yakınlarının da katılımıyla gerçekleşmesi planlanan bir sonraki mahkeme tarihinin, Yeni Zelanda’daki Kovid-19 tedbirleri nedeniyle ne zaman yapılacağı henüz belirlenemedi.

Christchurch kentindeki Nur ve Linwood camilerine 15 Mart 2019’da Cuma namazı esnasında 29 yaşındaki aşırı sağcı Avustralyalı terörist Brenton Tarrant, otomatik silahlarla terör saldırısında bulunmuştu. Yeni Zelanda ve tüm dünyada tepkiyle karşılanan saldırıda 1'i Türk 51 kişi hayatını kaybetmiş, 2'si Türk 49 kişi de yaralanmıştı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 20
  • Yaser 4 yıl önce Şikayet Et
    Hıristiyan terörist.
    Cevapla
  • Sait 4 yıl önce Şikayet Et
    This is christian terror...
    Cevapla
  • Yakup 4 yıl önce Şikayet Et
    Hristiyan terörist canım cehennem e.
    Cevapla
  • ahmet 4 yıl önce Şikayet Et
    iki camiyede bu saldirmadi ki, digerine arkadasi saldirdi
    Cevapla
  • misafir 4 yıl önce Şikayet Et
    Christian terrorism.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Bolat: Kamu kurumları İsrail firmaları ile ticaret yapmıyor
Son Dakika: ABD’li heyetten Ankara’ya F-16 ziyareti!