Suriyeli muhalifler, koronavirüs nedeniyle rejimin cezaevlerinde inceleme istedi

Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu (SMDK) Başkanı Enes el-Abde, koronavirüs salgınının Suriye'de de ortaya çıkması üzerine, Uluslararası Kızılhaç Komitesi'nden (ICRC), Beşşar Esed rejiminin cezaevlerinde inceleme başlatmasını istedi.

Suriyeli muhalifler, koronavirüs nedeniyle rejimin cezaevlerinde inceleme istedi
Suriyeli muhalifler, koronavirüs nedeniyle rejimin cezaevlerinde inceleme istedi
GİRİŞ 26.03.2020 11:45 GÜNCELLEME 26.03.2020 11:45

SMDK'nin internet sitesinde yer alan açıklamaya göre, Abde, koronavirüs salgınının Suriye'ye de sıçraması üzerine ICRC Başkanı Peter Maurer'a, Esed rejiminin hapishanelerini ziyaret etmesi için bir mektup gönderdi. Abde, rejim zindanlarında alıkonulan on binlerce kişinin salgına yakalanma tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu belirterek, ICRC'den tüm imkanlarını kullanarak alıkonulanların sağlık durumunu öğrenmesi ve salgının yayılıp yayılmadığının incelemesini talep etti.

SMDK Başkanı Abde, "Bu salgın cezaevlerine de sıçrayabilir. Rejim bu durumu belki de kendi lehine kullanarak tutuklulardan kurtulacaktır." dedi.

SALGINLARIN YAYILMASI İÇİN EN TEHLİKELİ YERLER

Uluslararası Kızılhaç Komitesi de internet sitesi üzerinden salgının cezaevlerinde yayılması riskine karşın bir mesaj yayımladı.

Mesajda, aşırı kalabalık, yetersiz havalandırma ve altyapı, kötü sağlık ve hijyen koşullarının, koronavirüs ve tüberküloz gibi bulaşıcı hastalıkların hapishanelerde yayılmasını kolaylaştırdığı vurgulandı.

REJİM, VAKA SAYISINI 5 OLARAK AÇIKLADI

Öte yandan Esed rejiminin haber ajansı SANA'ya göre, Esed'in kontrolündeki bölgelerde koronavirüs taşıyan hasta sayısı 5'e yükseldi. Buna karşın, gerçek vaka sayısının daha yüksek olmasından endişe ediliyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Türkiye sahalara döndü
ABD ve dünyada gözaltılara rağmen Filistin'e destek gösterileri sürüyor