Rusya'da online cuma namazı

Rusya'da da koronavirüs önlemleri kapsamında cami ve kiliselerde cemaatin yoğun şekilde toplanmasından kaçınılırken, Moskova’da Merkez Camii cuma namazını Instagram üzerinden canlı yayınla kıldırdı. Online cuma namazına çok sayıda Müslüman evinden katıldı.

GİRİŞ 28.03.2020 11:10 GÜNCELLEME 28.03.2020 11:15
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Çin'de ortaya çıkan ve dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını nedeniyle birçok ülkede sosyal izolasyon sürecine geçildi. Tedbirler artırılırken, insanlara "evde kalın" çağrıları yapılıyor. Toplu ortamlardan kaçınmak için cuma namazı kılınmıyor. O ülkelerden biri de Rusya oldu. Restorasyon sonrası açılışını 2015 yılında Rus lider Vladimir Putin ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın birlikte yaptıkları Moskova Merkez Camii’ne, 27 Mart cuma günü salgın önlemleri nedeniyle cuma namazı için cemaat alınmadı, Instagram üzerinden online canlı yayınlandı.

 

 

4 KİŞİLİK CEMAAT VARDI

Rusya Müftüler Konseyi’nin kararı sonrası, cuma namazını saat 12.40’da dört kişilik bir cemaatle başimam İldar Alyautdinov kıldırdı. İmam kendi Instagram hesabından canlı olarak namazı yayınladı ve cemaat de önce hutbeyi cep telefonları ya da bilgisayarlardan dinledi, sonra da evlerinden namazı kıldı. Uygulamanın devam edeceği bildirildi.

 

 

YORUMLAR 1
  • Adsız 4 yıl önce Şikayet Et
    yakinda online hac ta çikar
    Cevapla
DİĞER HABERLER
TOKİ, 33 ilde arsa satışı yapacak
Kamuda tasarruf dönemi! İlk etapta bin araç satılacak