Şoke eden olay! Fransa'nın siparişini iki katı para verip uçaktan aldılar...

Fransa’nın hastaneleri ve huzurevleri için sipariş ettiği maskelerin Çin’de uçağa yüklendiği sırada ABD tarafından fiyatının iki katına satın alındığı belirtildi.

GİRİŞ 02.04.2020 07:43 GÜNCELLEME 02.04.2020 12:21
Bu Habere 82 Yorum Yapılmış

Paca Bölgesi ve Fransa Bölgeler Birliği Başkanı Renaud Muselier, bölge yönetiminin Çinli üreticilere milyonlarca cerrahi maske sipariş ettiğini, parasını ödediğini, ürünün sevkiyata hazır olduğunu, ama son anda “bir şeylerin yaşandığını” anlattı.

 

 

"ABD TARAFINDAN SATIN ALINDI"

RT France’a konuşan Muselier, “Fransa’nın siparişi bu sabah Çin’deki yükleme bölmesindeyken ABD tarafından peşin para karşılığında satın alındı ve Fransa’ya gelmesi gereken uçak direkt ABD’ye uçtu” ifadesini kullandı.

 

 

ABD DÜNYA GENELİNDE FİYAT ARTIRARAK MASKELERİ TOPLUYOR

Liberation gazetesi Muselier ile iletişime geçti, ama yetkili gazeteye olayın ayrıntılarını vermedi. Gazeteye konuşan diğer kaynaklar, bilgiyi doğrularken Amerikalıların dünya genelinde maskelerin fiyatlarını kat kat artırarak topladığını dile getirdi.

"İKİ KATINI VE NAKİT ÖDÜYORLAR"

Kaynaklardan biri, “İki katını ve nakit ödüyorlar, hatta ürünü almadan önce kontrol etme gereği duymuyorlar. Biz bunu göze alamıyoruz, siparişi aldıktan sonra parasını ödüyoruz” dedi.

ABD MİLYARLACA MASKE SATIN ALIYOR

Nouvelle-Aquitaine Bölge Konseyi’nden bir kaynak, Çin’de yaşananları “lojistik kaos” olarak nitelendirdi. Sipariş ettikleri ürünü Çin içinde birkaç şehre yönlendirmek zorunda kaldıklarını anlatan kaynak, bu ülkede yük taşımacılığı yapan havalimanlarının aşırı dolu olduğunu kaydetti. Ayrıca ABD’nin milyarlarca maske satın aldığını dile getiren kaynak, bu yüzden Avrupa ülkelerinden yapılan siparişlerin sıranın sonunda bulunduğunu belirtti.

Libération, bölge yönetimlerinin koruma araçlarının temin edilmesi konusunda hükümetin uyguladığı politikadan memnun olmadığını, bu yüzden birçokları kendi çabalarıyla sorunları çözmeye çalıştığını yazdı. Toplamda Fransız bölgelerinin yaklaşık 60 milyon maske sipariş ettiği aktarıldı.

YORUMLAR 82
  • orhan 4 yıl önce Şikayet Et
    hadi fransa... amerikaya yaptırım uygula... insan haklarına aykırı... hadi yiyorsa nota ver, tepki göster avrupa birliğini toplantıya çağır, yaptırımları masaya koy... herşeye maydanoz olmasını biliyorsun ya... görelim yiğitliğini...
    Cevapla
  • Batman 4 yıl önce Şikayet Et
    Hem vürüsü yaydı hemde para kazanmaya başladı
    Cevapla
  • zafer 4 yıl önce Şikayet Et
    Bizde üretim fazlasını bu Amerikaya iki katı fiyata satsak fena olmaz.
    Cevapla
  • Türk 4 yıl önce Şikayet Et
    çine gün doğdu.. Bulaştır covidden daha etkili virüs gönder abd ye
    Cevapla
  • Doğru 4 yıl önce Şikayet Et
    Fransa çin ile hertürlü ticareti kesmeli
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Merkez Bankası anketi açıkladı: İşte yıl sonu dolar ve enflasyon tahmini
AB'nin derdi Doğu Akdeniz - Gazete manşetleri