İtalya'dan yeni 'koronavirüs karantinası' kararı

İtalya, koronavirüste son 2 haftanın en düşük ölüm oranı kaydedilince karantinayı sonlandırmayı planladığını duyurdu.

İtalya'dan yeni 'koronavirüs karantinası' kararı
İtalya'dan yeni 'koronavirüs karantinası' kararı
GİRİŞ 06.04.2020 14:26 GÜNCELLEME 06.04.2020 14:26

İtalya Sağlık Bakanı Roberto Speranza, 9 Mart'tan bu yana 60 milyonlu İtalya’nın adeta hapishaneye dönen sıkı karantina uygulamasını artık yavaş yavaş hafifletmeye karar verdiklerini duyurdu.

 

Speranza, bu kapsamda bir dizi tedbirlerin alınacağı yeni bir paketin açıklanacağını ifade etti. Öte yandan, kapsamlı test çalışmalarının ve sıkı sağlık hizmetlerinin devam edileceğini açıkladı.

Speranza, Roma’daki olağanüstü halin iki aşamada yönetileceğini ve karantina tedbirlerinin kademeli olarak kaldırılacağını söyledi ancak normal koşullara tam olarak geri dönebilmek için bazı kuralların uygulamaya konulacağını ifade etti.

 

Buna göre, Kovid-19 vakalarının daha hızlı ve daha verimli bir şekilde tedavi edilmesi için yerel sağlık sistemleri güçlendirilecek, halkın maske kullanımı her alana yayılacak ve sosyal mesafe kuralı için alınan tedbirler devam ettirilecek.

Bakan Roberto Speranza, akıllı telefon uygulamalarının ve diğer dijital teknolojilerin kullanımı ile corona virüs testlerinin ve hasta temas takibinin genişletileceğini ifade ederek, yalnızca Kovid-19 hastalarını tedavi edecek hastane ağı kurulacağını belirtti.

İtalya Sağlık Bakanı, "Bir aşı bulunana dek ikinci bir koronavirüs dalgasının ülkeyi sarmasını engellemek için bu kuralları uygulamak mecburiyetindeyiz" dedi.

KAYNAK: NTV
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Türk savunma sanayiinin ihracat başarısı Çin'in gündeminde
Savunma Sanayii'nde bir ilk! ABD, Türkiye'den almaya başladı