Ard arda yardım talepleri: Cumhurbaşkanı Erdoğan'a mektup yazıp, virüse karşı destek istediler

Sırbistan'da Boşnak nüfusun çoğunlukta yaşadığı Sancak bölgesinde faaliyet gösteren Boşnak Ulusal Konseyi (BNV), yeni tip koronavirüs salgınıyla mücadelede Türkiye'den yardım talep etti. Öte yandan, Kuzey Makedonya Dışişleri Bakanı Nikola Dimitrov, yeni tip koronavirüs ile mücadele kapsamında Türkiye'den yardım talep ettiklerini dile getirdi.

Ard arda yardım talepleri: Cumhurbaşkanı Erdoğan'a mektup yazıp, virüse karşı destek istediler
Ard arda yardım talepleri: Cumhurbaşkanı Erdoğan'a mektup yazıp, virüse karşı destek istediler
GİRİŞ 06.04.2020 16:19 GÜNCELLEME 06.04.2020 16:48
Bu Habere 41 Yorum Yapılmış

Vaka sayısının 1908, ölü sayısının 51 olduğu Sırbistan'da, Sancak bölgesine de yayılan koronavirüsle mücadele için geçici hastane ve karantina alanlarının oluşturulmasına ilişkin BNV, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a mektup gönderdi.

 

Mektupta, Türkiye'nin sağlık alanında oldukça gelişmiş bir ülke olduğuna işaret edilerek, Türkiye'den en kısa sürede tıbbi malzeme ve ekip talep ettikleri vurgulandı.

Sancak'ta 22 enfekte hastanın bulunduğu ifade edilen mektupta, "Novi Pazar Sağlık Merkezi tüm ekibiyle salgınla mücadele için hazır. Sizlerin yardımıyla enfekte olan hastalarımıza daha kaliteli hizmet sunmayı istiyoruz. Sancak'ta hasta olanlar buradaki hastanelere yerleştirilmeli" sözlerine yer verildi. 

Kuzey Makedonya Dışişleri Bakanı Nikola Dimitrov, yeni tip koronavirüs ile mücadele kapsamında Türkiye'den yardım talep ettiklerini dile getirerek, "Dün gece geç saatlerde Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kabinesinden de bilgi aldık ve maske, koruyucu giysi ve testlerden oluşan yardımlar bugün açıklanacak" dedi.

 
KAYNAK: AA
YORUMLAR 41
  • Yanliz kurt 4 yıl önce Şikayet Et
    Yapar benim ülkem seninle bir daha gurur duydum tabiki Reisimizle ve onunla birlikte mücadele eden devlet büyüklerinle . Ülkem seni seviyorum Biz Bize yeteriz.
    Cevapla
  • ERCAN GÜNAYDIN 4 yıl önce Şikayet Et
    veren el alan elden üstündür c ALLAH Bizlere Türkiyemize yardım yapabilecek rızkı veriyor şükür kim varsa yardım isdeyen yollansın devladimiz deim olsun CALALAH TÜRKÜ KORUSUN
    Cevapla
  • Erdogan 4 yıl önce Şikayet Et
    Alan el degil,Veren el oldugumuz icin ne kadar sükür etsek azdir.
    Cevapla
  • zafer gülten 4 yıl önce Şikayet Et
    edelim yardım tabii....bizim ufacık çocuklarımız cep harçlığını,biriktirdiği bisiklet parasını,yaşlı kocamış ninemiz kefen parasını neyin yardım diye bağışlasın,biz yardım isteyen herkese yardım edelim....bize kim yardım etsin bize.
    Cevapla
  • Muammer 4 yıl önce Şikayet Et
    Biz zorda olana yardım edersel. Allah’ta bize yardım eder. Bunu unutma
    Cevapla
  • vatan sevdalısı 4 yıl önce Şikayet Et
    al sana imanı midesinden geçen bir vaka daha, arkadaş yardım yaptın mı sen yok, bu yapılan yardımlar ile binlerce gayrimüslimin hidayete ermesine vesile olacağından haberin var mı, kim bir kişiyi kurtarırsa rabbim cenneti ile müjdeliyor. sende vırvırda vırvır.
    Cevapla
  • yunus 4 yıl önce Şikayet Et
    ALLAH! .... ve emin ol ediyor da
    Cevapla
  • Muhammet baki 4 yıl önce Şikayet Et
    Sizin zihniyetiniz olmadı mı suriyelilerin ne işi var onlaradamı biz bakalım gitsin ülkelerine diye diye sebi sunan çocuklar yolda giderek hasta oldu ve hayatlarini kaybetti. O kadar isyan bayrağı cektinizki söyledikleriniz Vallahi Rahmana dokundu bilesiniz. Allah devlete millete zeval vermesin, herkes zor durumda insanlar zor durumda insanlik zor durumda, bugün Suriye'de bombalardan ölen çocuk neyse, göz göre göre vebadan ölen çocukta aynı durumda. İnşaallah biraz sabredin. Mükafatınizi hem dünyada hem ahirette inşaAllah misli ile bulursunuz. Selam ve Dua ile Rabbime emanet
    Cevapla
  • Ürgüplü 4 yıl önce Şikayet Et
    Allah cumhurbaskanimizi basimizdan eksik etmesin.bu ulke darda kala hep yardim etti allah devletimize zeval vermesin insaallah
    Cevapla
  • Yasemin 4 yıl önce Şikayet Et
    Amin..
    Cevapla
  • Halil İbrahim kibar 4 yıl önce Şikayet Et
    Amin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Erdoğan'dan Bahçeli'nin DEM Parti çıkışına destek: Bedelini ödemeye hazır olmalılar
Herkes birbirini ihbar ediyor! IBAN korkusu Maliye'yi kilitledi!