İsrail'de umutlandıran koronavirüs tedavisi: Yaşlı ve kronik hasta olan 6 kişi tamamen iyileşti

İsrail'de yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tanısı konan, durumları ağır ve kronik hastalıklarını olan 6 yaşlı hasta kök hücre tedavisiyle iyileşti. Risk grubunda olan bu hastaların kısa sürede iyileşmesi umutları artırırken, tedavinin yaygınlaşması bekleniyor.

GİRİŞ 09.04.2020 17:31 GÜNCELLEME 09.04.2020 17:31
Bu Habere 100 Yorum Yapılmış

Yerel basında yer alan haberde, İsrail'deki Pluristem firmasının 3 ayrı sağlık merkezinde plasentadan aldığı kök hücreleri laboratuvar ortamında özel işlemlerden geçirdikten sonra ölüm riski yüksek 6 koronavirüs hastasına enjekte ettiği belirtildi.

 

KRONİK RAHATSIZLIKLARI DA VAR

Kök hücre araştırmalarıyla tanınan Pluristem'in uyguladığı bir haftalık tedavi sonucu, böbrek veya solunum yetmezliği de bulunan hastaların tamamının Kovid-19'u yenmeyi başardığı ifade edildi.

 

4 HASTANIN SOLUNUMDA İYİLEŞME GÖZLENDİ

Uygulanan tedavi sayesinde 4 hastanın solunum değerlerinde de Kovid-19'a yakalanmadan önceki döneme oranla iyileşme gözlendiği aktarıldı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 100
  • Mgl 3 yıl önce Şikayet Et
    Yahudiden hainlikten baska birsey bekleme
    Cevapla
  • Ordulu 3 yıl önce Şikayet Et
    Itrail den gelen ilacı ben kulanmam ! Ölümü tercih ederim !
    Cevapla
  • Recep 3 yıl önce Şikayet Et
    Arkadaslar 1991 tarıhınde denızlı er tugayında buna benzeyen vurus vahası yasandı cıyelerde su toplanıyordu ıkı askerde sehıt olmuştu koppıle ası olduk sonra hastalın sarıs odunu asısının ısraılde den geldını soyiledıler bunun uzerıne durun ıkı gunde duzeldık oda olmasa ppenserın bırazcıkts novalgın karıstır dayn gıtsın Beyoğlu
    Cevapla
  • Almanya 3 yıl önce Şikayet Et
    İngiltere Oxford mu sun nesin? Elini çabuk tut. 8- 12 ay demiştin Korona ilacına.. Bu ilac aşı bulundu da acaba piyasaya sürmektense ondan önceki nelerden yatırım yapılır onu hesaplaması var veya aşıyı hemen bulduk desek acaba kuşku uyandirirmi bu hastalık üzerinde çalışıp bulaştirdiğimiz gibisine...
    Cevapla
  • Bilinçsiz yorumcu 3 yıl önce Şikayet Et
    Bugün tohumların kaynağını da bi araştırsın bu İsraile sayıp sövenler
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
YRP Genel Başkan Danışmanı Mollaismailoğlu'ndan Cumhur İttifakı çağrısı!
Elektrik ve doğal gaz fiyatlarında nisanda değişiklik olmayacak