İngiltere'den Türkiye'ye yardım teşekkürü

Türkiye'nin yeni tip korona virüs (Covid-19) salgını nedeniyle gönderdiği tıbbi yardım İngiltere'ye ulaşırken, İngiliz yetkililer Türkiye'ye teşekkür etti.

İngiltere'den Türkiye'ye yardım teşekkürü
İngiltere'den Türkiye'ye yardım teşekkürü
GİRİŞ 10.04.2020 22:14 GÜNCELLEME 11.04.2020 00:40
Bu Habere 30 Yorum Yapılmış

Yeni tip korona virüs salgını ile mücadele kapsamında sağlık malzemelerini taşıyan Türk Silahlı Kuvvetlerine (TSK) ait “A400M” tipi kargo uçağı, Londra yakınlarındaki Brize Norton Askeri Havaalanı'na iniş yaptı. Uçaktaki heyet, Covid-19'la mücadelede kullanılacak sağlık malzemelerini İngiliz yetkililere teslim etti. İngiltere Dışişleri Bakanlığı nezdindeki Avrupa Bakanı Wendy Morton, Türkiye'nin Londra Büyükelçisi Ümit Yalçın'ı arayarak teşekkürlerini iletti.

 

 

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN, JOHNSON'A MEKTUP GÖNDERDİ

Gönderilen yardımı teslim alan İngiliz komutanın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Covid-19 tedavisi gören Başbakan Boris Johnson'a gönderdiği mektubu aldığı ve böyle sıkıntılı bir zamanda yardımda bulunan Türkiye'ye teşekkür ettiği aktarıldı.

 

 

Öte yandan İngiltere'nin Ankara Büyükelçisi Dominick Chilcott, Twitter hesabından, “Dostumuz ve müttefikimiz Türkiye'ye bu cömert teklifi için çok büyük teşekkürler. Bu koruyucu ekipmanlar, Covid-19'la mücadelede ön safta yer alan İngiliz sağlık çalışanları için hayati öneme sahip” açıklamasını yaptı.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 30
  • SEYYAH 4 yıl önce Şikayet Et
    İnşallah virüs sonunda sömürgeci emperyalist ingiliz faiz sistemi değişecek.
    Cevapla
  • nimet 4 yıl önce Şikayet Et
    İngiliz en büyük düşmandır. Buna rağmen iyilik ediyoruz. Ama kıymet bileceklerini beklemiyorum
    Cevapla
  • sel yaz 4 yıl önce Şikayet Et
    'gözümün gördüğü hiçbirşeyden korkmam ' (hz.HAMZA ), Bizler gözümüzün gördüğü düşmanlarımız dediklerimize önlem alırken görmediğimiz veya müslüman kardeşlerimiz diyerek gözümüzün görmek istemedikleri varki onlar suud prensi katil , selman , mısır sisi bae emirleri olacaka katil hain islamiyet düşmanları nedense görmemezlikden geldik , siyonizmin oluşturduğu ve empoze ettipi bir mezhep varki vehabilik işte devşirme bu mezhep aslında firavunun mezhebidir , bunlar firavunun çocuklarıdır, islamiyetin insanlığın görünmeyen düşmanları bunlardır . şimdide çıkmış devletimize cumhurbaşkanımıza laf ediyor aşşagılıklar .
    Cevapla
  • lazrail 53 4 yıl önce Şikayet Et
    ingiltere en zor zamanımızda parasını ödeyip satın aldığımız iki gemimizi vermemişti ama biz hala iyilikmiş ne iyiliği ulann böyle kopeklere yardım değil zehir veririm
    Cevapla
  • Muhittin Aksoy 4 yıl önce Şikayet Et
    Cok iyi oldu iyi ve güzel bir yatirim ingilizlerin dosluguna ihtiyacimiz var.AB . ve ABD leri biz düsman olarak görüyor.
    Cevapla
  • ali 4 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye hiç bir dönemde yaptığı yardımları karşılık beklediği için yapmamıştır. Dinimizin emri oluduğu için yapmıştır. Çanakkale savaşında savaş esnasında düşman askeri ile sigarasını ve yemeğini paylaşan bir milletden bahsediyorum.Bu anlamsız fikirlerinize bir son verin artık.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Tahkim Kurulu'ndan Fenerbahçe'nin Süper Kupa cezasına indirim
Borsa İstanbul'dan tarihi zirve! Rekor üstüne rekor kırıldı