Libya'da işler karıştı: Eski Suriyeli muhaliflerle anlaşan Rusya'ya ABD'den Hafter teklifi

Rusya, Suriye'nin İsrail sınırındaki Kuneytra'da daha önce uzlaştığı eski muhaliflerden 300-400 savaşçıyı yaklaşık 1000 dolar karşılığında Libya'nın doğusundaki gayrimeşru silahlı güçlerin lideri Hafter saflarında savaştırmak için anlaşmaya vardı. Öte yandan ABD'li güvenlik şirketi Blackwater'ın kurucusu Erik Prince, Hafter saflarında paralı askerleri savaşan Rus Wagner güvenlik şirketine destek olmayı teklif etti.

Libya'da işler karıştı: Eski Suriyeli muhaliflerle anlaşan Rusya'ya ABD'den Hafter teklifi
Libya'da işler karıştı: Eski Suriyeli muhaliflerle anlaşan Rusya'ya ABD'den Hafter teklifi
GİRİŞ 14.04.2020 14:30 GÜNCELLEME 14.04.2020 14:31
Bu Habere 83 Yorum Yapılmış

Suriye'nin İsrail sınırındaki Kuneytra'da 2018'de Esed rejimiyle uzlaşı imzalayan eski muhalif grup Liva en-Nukba komutanı Ebu Cafer Memtene, emrindeki 300-400 silahlı kişiyi Hafter'in saflarında para karşılığında savaştırma konusunda Rusya ve rejim güçleri ile anlaştı. Anlaşmaya göre, Kuneytralı söz konusu savaşçılar, kısa süre içerisinde Suriye'de Rusya'ya ait kamplarda hızlandırılmış eğitimden geçecek. Ruslardan aylık yaklaşık 1000 dolar maaş alacak savaşçılar, eğitimlerinin ardından Libya'ya gönderilecek.

 

ABD'Lİ ŞİRKETTEN RUS ŞİRKETE LİBYA TEKLİFİ

Öte yandan ABD merkezli Intercept sitesinin haberine göre, ülkenin sicili bozuk Blackwater güvenlik şirketinin kurucusu Erik Prince, Libya'nın Birleşmiş Milletler nezdindeki meşru yönetimi Ulusal Mutabakat Hükümeti (UMH) güçlerine karşı Hafter saflarında paralı askerleri savaşan Wagner grubuna destek olmayı teklif etti.

 

WAGNER GRUBU TEKLİFİ REDDETTİ

Görüşmelere yakın üç ayrı kaynağa dayandırılan haberde, aynı zamanda Amerikan Eğitim Bakanı Betsy DeVos'un kardeşi Erik Prince, Wagner grubunun, aralarında Libya'nın da yer aldığı Afrika ülkelerindeki faaliyetlerinde destek olma teklifini sundu. Ancak, Wagner grubunun söz konusu teklifle ilgilenmedikleri yanıtını verdiği öne sürüldü. Habere konuşan Prince'in bir avukatıysa söz konusu iddiaları reddetti.

WAGNER ABD'NİN YAPTIRIM LİSTESİNDE

Haberde, Rusya'nın Kırım'ı ilhakı sonrasında Ukrayna'nın doğusundaki faaliyetleri nedeniyle Amerikan Maliye Bakanlığının yaptırımları listesinde yer alan Wagner Grubu yönetimiyle iş yapma çabasının Prince'i yasal zorluğa sokabileceği anlatıldı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 83
  • Akıncı Imam 4 yıl önce Şikayet Et
    küfür birdir boşuna denmiyor...
    Cevapla
  • Asım 4 yıl önce Şikayet Et
    Akıllı olmanın zamanı. Sahtekarlık ile bir yere warılmaz. Bunu teröristte bilsin wagner de.
    Cevapla
  • Vatansever 4 yıl önce Şikayet Et
    Suriye de rusya abd buyuk israil icin savasiyorlar libyadaki savas ise israil gazinin avrupa guzergahinin guvenligi icin hepsinde amac ortak
    Cevapla
  • Hakan E. 4 yıl önce Şikayet Et
    Aynen.Bazıları rusyanın orda ne işi var diyebilir.Rusyada çarlığı devirip komünizmi kuranlar da sonra yıkanlarda siyonistlerdir.Avrupada en fazla yahudi rusya dadır.Rus ekonomisi ellerindedir.İsrail nüfusunun çoğunluğunu rusyadan göç eden yahudiler oluşturur.
    Cevapla
  • Kamil 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu nasıl iş anlamıyorum. İnsanları öldürmek için anlaşmalar yapıyorlar. Bu nasıl iş ki arkalarında koca devletler var kimse bişey demiyor ya siz kimsiniz diye suriyeyi karıştır ırakı karıştır libyayı karıştır bu ne demek anlamak çok zor.
    Cevapla
  • Hasan Ulusoy 4 yıl önce Şikayet Et
    Allah bunlari yerle bir yapsın inşallah
    Cevapla
  • Tuncay 4 yıl önce Şikayet Et
    Tıbbi yardım yaptığımız Düşmanlarımız.Sudan kurtulan Akrep misali hemen SOKMAK için harekete geçtiler.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İran'ın misillemesi sonrası Putin'den uyarı geldi: Feci sonuçları olur!
Hazine ve Maliye Bakanlığından Dünya Bankası kaynaklarına ilişkin açıklama