Avrupa'da endişelendiren gelişme: Koronavirüsün yeni belirtileri olabilir

Doktorlar, yeni bir koronavirüs semptomundan şüpheleniyor. İspanya, Fransa ve İtalya'da birçok vakada, ayaklarda morluk ve yaralar görüldü. Uzmanlar, bu gibi belirtilerin başka hastalıklar sanılması ve gözardı edilmesi konusunda endişeli. Ayaktaki belirtilerin daha çok gençlerde ve çocuklarda görüldüğü kaydedilirken, uzmanlar, bu tür lekeler tespit edildiğinde özellikle çocukların karantinaya alınmasını önerdi.

Avrupa'da endişelendiren gelişme: Koronavirüsün yeni belirtileri olabilir
Avrupa'da endişelendiren gelişme: Koronavirüsün yeni belirtileri olabilir
GİRİŞ 15.04.2020 17:01 GÜNCELLEME 16.04.2020 16:14
Bu Habere 20 Yorum Yapılmış

İngiliz Daily Maily'de yer alan habere göre, İspanya'daki doktorlar, ayaklardaki morarma ve çeşitli lezyonların koronavirüs belirtisi olabileceğinden şüpheleniyor.

 

ÇOCUK VE GENÇLERDE GÖRÜLEN SEMPTOMLAR SONUCU YAPILAN TESTLER "POZİTİF" ÇIKTI

Ayaklarında morluk ve suçiçeği benzeri yaralar olan hastaların test sonuçlarının pozitif çıktığı gözlemlendi. Uzmanlar, bu yeni semptomun öncelikle çocuklarda ve gençlerde görüldüğü uyarısında bulundu.

 

İTALYA'DA DA CİLT BELİRTİLERİ

Bir İtalyan hastanesinde ise her beş hastadan birinde virüsün potansiyel olarak neden olduğu cilt belirtileri görüldü.

YENİ SEMPTOMLARLAR HER GEÇEN GÜN ARTIYOR

Coronavirüsün bilinen semptomları öksürük ve ateşti. Ancak son zamanlarda yapılan çalışmalar ishal, deride yaralar, tat ve koku kaybı gibi çok yaygın olmayan semptomlar olduğunu ortaya koydu.

AYAKTAKİ BELİRTİLER SIRALANDI

İspanya'da Ayak Hastalıkları Uzmanları Genel Kurulu; bu yeni bulguyu açıklayan bir bildiri yayımladı. Bildiride yeni semptom, minik kan damlalarının iltihabından kaynaklanan suçiçeği veya kızamığa benzeyen mor lezyonlar olarak tanımlandı.

Yaralar, yetişkinlerde de görülse de daha çok çocuklarda ve gençlerde gözlemlendi. Aynı zamanda yaraların bir iz bırakmadan iyileştiği de tespit edildi.

Uzmanlar, bu tür lekeler tespit edildiğinde özellikle çocukların karantinaya alınmasını önerdi.

BU SEMPTOMLARI GÖSTEREN İLK VAKALARDAN BİRİ İTALYA'DAKİ 13 YAŞINDAKİ ÇOCUK

Uluslararası Ayak Hastalıkları Uzmanları Federasyonu, güney İtalya'da 13 yaşındaki bir çocukta semptomun ilk vakalarından biri olduğunu bildirdi. Doktorlar mor, yuvarlak lezyonların örümcek ısırığı olabileceğini söyleyip 8 Mart'ta ilaçla çocuğu gönderdiler. Ancak hasta iki gün sonra ateş, kas ağrısı, baş ağrısı ve ayaklarda yoğun kaşıntıyla geri geldi. Bununla birlikte, İtalya'da Covid-19'un ciddi şekilde patlak vermesi nedeniyle ekip, çocuğu test edemediklerini ve takip edemediklerini itiraf etti.

BİR HASTANEDE CİLT ŞİKAYETLERİ ARTTI

Kuzey İtalya'da bir hastanede, 88 hastayla yapılan çalışmada cilt şikayetlerinde yüzde 20 artış olduğu kaydedildi. Çalışma raporunun yazarı Doktor Sebestiano Recalcati, bu cilt belirtilerinin yaygın viral enfeksiyonlar sırasında meydana gelen deri tutulumuna benzediğini söyledi.

Tayland'daki doktorlar ise potansiyel olarak Kovid-19'a neden olduğu cilt sorunlarının yanlış bir şekilde başka bir şey olarak teşhis edilebileceğinden endişe duyduklarını dile getirdiler.

Çin'de yapılan bir araştırmaya göre Kovid-19 geçiren birçok insan baş ağrısı ve baş dönmesi de yaşıyor.

KAYNAK: DAİLY MAİL, NTV
YORUMLAR 20
  • Ömer 3 yıl önce Şikayet Et
    Bütün dünya devletleri birleşip bu cin i yerle bir etmesi lazım yoksa bunların rahat duracakları yok
    Cevapla
  • Kavaklı bayram 3 yıl önce Şikayet Et
    Peki bu lekelerin kullanılan ilacın yan etkisi olabileceği hicmi düşünülmemiş bazı zamanlar öksürük için verilen ilaçların bile çocuklarda kaşıntı ve deride lekeler oluşmasına alerjik oluşmasına neden oluyor iyice arastirilmasi ve ona göre bir şeyler söylenmesi gerek bu şekilde insanlarda paniğe neden olunabilir hayırlı cumalar
    Cevapla
  • Emel yılmaz 3 yıl önce Şikayet Et
    Dünya sağlık örgütü ÇİN HÜKÜMETİNE tümdünya devletleri için dava açmalı..Bu bir insanlık katliamıdır..
    Cevapla
  • Gerçeğin Sesi 3 yıl önce Şikayet Et
    2 ay oncede yazdik tekrar ediyoruz coranavirus çin wuhandaki labratuvarda kullanilan kobay yarasalarin sokak kopeklerine yedirilmesi ve bu kopeklerinde çinde yenilmesi sonucu insanlara bulasmistir bulaşmaya devam etmektedir
    Cevapla
  • Seden 3 yıl önce Şikayet Et
    Nerden biliyorsun
    Cevapla
  • Afo 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu korona illeti mutasyon geçiriyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Turgut Altınok, Mansur Yavaş'ın Londra'da PKK destekçisiyle görüşmesine tepki gösterdi
Bir ülkeden daha Filistin kararı! Resmen harekete geçildi