Trump'tan korkunç koronavirüs açıklaması: Zirve noktasını geçtik

Son dakika haberi: ABD Başkanı Trump koronavirüsle ilgili ABD'yi korkutan açıklamada bulundu. Trump, "Koronavirüsle mücadelemiz sürüyor ancak ülke genelindeki veriler, vaka sayısı bakımından zirve noktasını geçtiğimizi gösteriyor." ifadelerini kullandı. Trump, Dünya Sağlık Örgütü'nü Çin'in piyonu olarak niteledi.

Trump'tan korkunç koronavirüs açıklaması: Zirve noktasını geçtik
Trump'tan korkunç koronavirüs açıklaması: Zirve noktasını geçtik
GİRİŞ 16.04.2020 01:26 GÜNCELLEME 16.04.2020 14:46
Bu Habere 68 Yorum Yapılmış

Son dakika haberi: ABD Başkanı Trump koronavirüsle ilgili ABD'yi korkutan açıklamada bulundu. Trump, "Koronavirüsle mücadelemiz sürüyor ancak ülke genelindeki veriler, vaka sayısı bakımından zirve noktasını geçtiğimizi gösteriyor." ifadelerini kullandı.

 

 

Trump, Kovid-19 ile Mücadele Görev Gücü'nün Beyaz Saray'da düzenlediği günlük basın toplantısında bir konuşma yaptı.

Virüse karşı verdikleri mücadelenin sonuçlarını görmeye başladıklarını aktaran Trump, "New York kentinde yeni vakalar azalıyor, Detroit ve Denver'de istikrar sağlandı, Washington DC, Baltimore gibi bölgelerde de ilerleme var. Houston ve New Orleans'da da vakalar düşüyor. "Koronavirüsle mücadelemiz sürüyor ancak ülke genelindeki veriler, vaka sayısı bakımından zirve noktasını geçtiğimizi gösteriyor." dedi.

 

 

TRUMP: BU DENLİ ÖLÜM GÖRMEK KORKUNÇ

Trump, ülke ekonomisinin yeniden faaliyete geçmesiyle ilgili eyalet valileri ile görüştüklerini ve bu konuda yarın bir açıklama yapacaklarını belirterek, "Bazı eyaletler, 1 Mayıs'tan önce ekonomilerini yeniden faaliyete geçirebilir." diye konuştu. 

Virüs salgınından önce ABD ekonomisinin tarihinin en iyi günlerini yaşadığını belirten Trump, "Bu denli ölüm ve yıkımı görmek korkunçtu." ifadesini kullandı.

''DÜNYA SAĞLIK ÖRGÜTÜ ÇİN'İN PİYONU''

Trump, Dünya Sağlık Örgütüne (DSÖ) sağladıkları fonları durdurduklarını anımsatarak, DSÖ'nün salgın konusundaki muhtemel "ihmal ve örtbaslarını" da incelediklerini belirtti.  

 Trump, "Neler olduğunu anlamamız uzun zaman aldı. Ancak, DSÖ'nün (Çin'de) neler olduğunu bildiğine dair içimde bir his var. DSÖ, ülkelerin sınırlarını virüse karşı korumakta başarısız oldu. Bu büyük bir hataydı. Belki de bir hata değildi ve DSÖ birçok şeyi biliyordu." ifadesini kullandı. 

DSÖ'nün, ABD'nin Çin'e sınırlarını kapatma kararına da karşı çıktığını anımsatan Trump, "DSÖ hakkında içimde kötü hisler var. DSÖ, Çin'in piyonu ve Çin odaklı çalışıyor." değerlendirmesinde bulundu.  

TRUMP'TAN KONGRE'YE 'RESMİ TATİL ETME' HAKKINI KULLANMA TEHDİDİ

Öte yandan federal hükümetteki birçok pozisyonun boş olduğunu ve bu pozisyonlar için sunduğu adayların Kongre'de onaylanmadığını kaydeden Trump, gerekirse bu konuda da harekete geçeceğini kaydetti. 

Trump, "Senato ya görevini yerine getirip, bizim adaylarımızı onaylasın, ya da anayasal haklarımı kullanarak hem Senato'yu hem de Temsilciler Meclisini tatile sokarım. Böylece de kendi atamalarımı, kendim yaparım. Şu anda hükümette doldurulması gereken birçok pozisyon var ve salgın döneminde buraya gelecek insanlara ihtiyacımız var." değerlendirmesini yaptı. 

ABD'de hem Senato hem de Temsilciler Meclisi virüs kapsamında 3 Mayıs'a kadar uzaktan çalışma kararı aldı. ABD'de "acil durum" olmasına rağmen, Kongrenin her iki kanadı da resmi tatilde olmadığı için Trump tek başına hareket ederek, Senato'nun onayı olmadan atama yapamıyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 68
  • Hacivat 4 yıl önce Şikayet Et
    Dsö nün cani cehenneme cin icin calisiyorlar bu savas sebebidir hic bir devlet vatandasinin caresizce ölmesine göz yumamaz cin e kim savas ilan ederse o devlete gönüllü olarak cine karsi savasmaya giderim yakin cin i nükleer silah atin ha virus ha atombombasi ne farki var cin denen köpek yiyicileri Caniniz cehenneme
    Cevapla
  • Saklamaz kalp 4 yıl önce Şikayet Et
    israil destekli cia in emrindeki abd yonetimi cikardigi menfaati geregi istedigi ulkelerde çıkardığı darbe ihtilal ve ozgurlestirme adi altindaki isgallerin bedelini el cezau min cinsil amel sirrinca ulkesinin ihtilalle bolunmesiyle izlemek uzere. Men dakka dukka. Pişirdiginiz yemegin tadina bakma sirasi sizde. Sokaklari kanadiginda Allahin dinine tarziye verirsin
    Cevapla
  • Vatandaş 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu virüsün yayılmasında bilerek veya bilmeyerek Çin in kusuru var.DSÖ nün de bu işte parmağı var.. DSÖ nün arkasında ki birkaç aile bu virüsle insanlığı rehin alarak dilediğini yapma peşinde..bu savaşı kim kazanır bilemem ama kesin bişey var...kim kaybederse herşeyiyle kaybedecek ve dağılacak.. kötünün iyisi Trump ve avanesi kazanmasını tercih ederdim..diğerlerinin ne olduğu belli oldu... öldürerek geldiklerine göre....o yüzden Trump tarafı umarım bu savaşı kazanır aksi takdirde şimdiye kadarki ölümler daha kitabın önsözü sayılır ancak...
    Cevapla
  • Gamlı Baykuş 4 yıl önce Şikayet Et
    Vatandaş,Korkma !Bu savaşın bir tek kazananı var :Hz.ALLAH !Le Galibe illallah :ALLAH'tan başka galib yoktur !Ve de ALLAH'ın izniyle müslümanlar kazanacak,Amerika yok olacak inşallah !Bu olanlar dilmin fragmanıydı sadece !Şimdi arkana yaslan ve filmi izle !Zira,Amerka'nın işgal ettiği ülkelerdeki mazlumların ahı arşı alayı çoktan titretti ve de. çoktan tuttu !Çünkü,mazlumun ahı ile ALLAH'in arasında perde olmazmış!İzlemede kalın ve de rahat olun.Zafer İslamındır ALLAH'ın izniyle !!!
    Cevapla
  • Türkoğlu 4 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye'nin Trump - Küreselci kavgasında açık taraf olmayarak, mücadelenin sonunda kazanan tarafın yanında yer alacaktır. Türkiye şu anda denge politikası izlemektedir.Ancak küreselcilerin kazanması dünyadaki diğer tüm ulus devletler gibi ülkemizi küreselcilerin daha fazla hedefi haline getirecektir.Zor olmakla birlikte İnşallah küreselciler tasfiye olurlar.
    Cevapla
  • Türkoğlu 4 yıl önce Şikayet Et
    Çin=Küresel Şirket ve Aileler. Trump küreselcilerden çekiniyor ve hedefe Çini koyuyor.Önemli olan Abd Ulus Devleti(Trump+Pentagon) ile küreselci aileler kavgasını kim kazanacak.Birde hangisinin kazanması Türkiyenin lehine olur.Küreselciler kazanmaya daha yakın olmakla birlikte küreselcilerin kaybetmesinin ve tasfiye olmalarının Türkiye'nin lehine olduğunu düşünüyorum.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Rusya'dan Türkiye duyurusu: En yüksek ve en üst düzeyde...
Yunanistan'dan tarihi geri adım! Türkiye'nin hamlesini resmen kabul ettiler