Koronavirüsü (COVID-19) soğuk algınlığından ayıran ana semptom belirlendi

Amerikalı bilim insanları, bir kişinin soğuk algınlığına değil de yeni tip koronavirüse (Kovid-19) yakalandığının nezlenin olmadığı halde koku kaybından anlaşılabileceği sonucuna vardı.

Koronavirüsü (COVID-19) soğuk algınlığından ayıran ana semptom belirlendi
Koronavirüsü (COVID-19) soğuk algınlığından ayıran ana semptom belirlendi
GİRİŞ 16.04.2020 16:58 GÜNCELLEME 16.04.2020 17:34
Bu Habere 32 Yorum Yapılmış

EurekAlert sitesinde yayınlanan çalışmaya göre; bir kişinin soğuk algınlığına değil de Kovid-19'a yakalandığının nezlenin olmadığı halde koku kaybından anlaşılabiliyor.

 

Doktorlar Kovid-19'un erken aşamada belirleyebilecek kilit semptomun sinüslerin tıkalı olmadığı halde koku kaybı olduğunu belirledi.

ABD'nin Ohio eyaletindeki Cincinnati Üniversitesi'nden otolarengoloji ve cerrahi uzmanı Prof. Ahmad Sedaghat, araştırma ekibinin bir temsilcisi olarak şu açıklamada bulundu: "Kovid-19'un virüs bazlı soğuk algınlığında genelde görülen burun tıkanıklığı ya da mukus oluşumu gibi semptomlarla alakası yok. Bu da Kovid-19u mevsimsel alerjiden oldukça rahat bir şekilde ayırt edilmesini sağlıyor."

 

Araştırmacılara göre burun boşluğu ile ilgili diğer semptomların görülmediği halde koku kaybı, hastanın beklemeksizin izole edilmesi ve koronavirüs testine tabi tutulması gerektiğini ortaya koyan başlıca belirti.

YORUMLAR 32
  • Bedir 3 yıl önce Şikayet Et
    4 gündür koku ve tat almıyorum. Annem ve babam kronik hasta bende virüs var mıdır? Onlara bulaşmış mıdır?
    Cevapla
  • Çınar 3 yıl önce Şikayet Et
    Arkadaşlar hastalığı gecirdiginizden eminseniz lütfen plazma tedavisi için kan verin. Bir hayat kurtarabiliriz belki de.
    Cevapla
  • #Erçin Canan 3 yıl önce Şikayet Et
    Arkadaşlar bundan 2 hafta önce benimde koku ve tat duyumu kaybettim en keskın kokuları bile duymuyordum ağzımın tadı acı idi ve 1 buçuk hafta sürdü sonradan nefes darlığı olunca test yaptırdım pozitif çıktı eğer sizlerinde böyle bi şikayeti olursa sevdikleri için ıhmal etmesin normal giriptir demesin
    Cevapla
  • zerrin keleş 3 yıl önce Şikayet Et
    Koku ve tat alamama durumunuz düzeldi mi , düzeldi şse kendiliğinden mi tedavi mi oldunuz benim londrada yaşayan kızım da 17 gündür koku ve tat alamıyor başka sıkıntısı oluşmadı
    Cevapla
  • YücelGürses 3 yıl önce Şikayet Et
    Ben şu anda 8 gün hastanede yatmış 7 gündür karantinada COVİD19 hastasıyım hafif atlatıyormuşum ama bütün belirtileri yaşadım 63 yaşındayım bana göre çok ağırdı dayanılmayacak ağrılarım vardı Rabbime olan inancımla üstesinden gelmeye çalışıyorum bir örnek veriyim ağzımın hiç tadı yok yediğim yiyecekleri sadece karnımı doyurmak için yörüngede burundan nefes alıyorsunuz boğazınızdan alamıyorsunuz parmaklarım tutup bu yazıları yazdığına Allahu na şükür ediyorum inşallah tez günde geçer gider
    Cevapla
  • kulabdullah 3 yıl önce Şikayet Et
    Rabbimiz şifa versin inşaallah...
    Cevapla
  • Muğdat Bilaloğlu 3 yıl önce Şikayet Et
    Bende 3 hafta once oksuruk basladi test yaptirdim 2 gun sonra test sonucu gelecekti bi anda koku kaybi oldu hic koku alamiyodum sonra beni eradilar pozitif cikti dediler
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Menzil Cemaati'nden 'yerel seçim' kararı!
Murat Kurum: İstanbul artık yeni dönem için gün saymaktadır