Malezya, Kovid-19 sebebiyle Arakanlı Müslümanları ülkeye almadı

Malezya, yeni tip koronavirüs salgını nedeniyle Bangladeş'ten deniz yoluyla gelen 200 Arakanlı sığınmacıyı geri çevirdi.

Malezya, Kovid-19 sebebiyle Arakanlı Müslümanları ülkeye almadı
Malezya, Kovid-19 sebebiyle Arakanlı Müslümanları ülkeye almadı
GİRİŞ 17.04.2020 14:03 GÜNCELLEME 17.04.2020 14:03

Malezya basınında yer alan haberlere göre ülkenin Langkawi adasına doğru yol alırken Sahil Güvenlik ekiplerince tespit edilen iki tekne, adaya 130 kilometre yakınlıkta durduruldu.

Teknelerde toplam 200 Arakanlı mülteci olduğu açıklanırken, Malezya makamlarının, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını şüphesinden ötürü mültecileri geri çevirdiği öne sürüldü.

Malezya'ya gitmek isterken tekneleri denizde sürüklenen 382 Arakanlı Müslüman sığınmacı, çarşamba günü açlıktan ölmek üzereyken Bangladeş Sahil Güvenliği tarafından kurtarılmıştı.

ARAKANLI MÜSLÜMANLARA ETNİK TEMİZLİK

Myanmar'ın Arakan eyaletinde 2012'de Budistler ile Müslümanlar arasında çatışmalar çıkmış, olaylarda çoğu Müslüman binlerce kişi katledilmiş, yüzlerce ev ve iş yeri ateşe verilmişti.

Birleşmiş Milletlere (BM) göre, Ağustos 2017'den sonra Arakan'daki baskı ve zulümden kaçıp Bangladeş'e sığınanların sayısı 900 bine ulaştı.

BM ve uluslararası insan hakları örgütleri, Arakanlı Müslümanlara yönelik şiddeti "etnik temizlik" ya da "soykırım" olarak adlandırıyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
CHP kurmayları açıkladı! İşte Özel'in Erdoğan'a götüreceği konular
Erdoğan sinyali vermişti! Cezası 10 katına çıkıyor