Rus askerlerine son uyarı: Silahlarınızı bırakıp çekilin yoksa hepinizi öldüreceğiz

Libya'dan sıcak gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Ulusal Mutabakat Hükümeti güçleri, ülke için kritik bir nokta alan Terhune'de harekete geçti. Bölgede Hafter için savaşan paralı Rus askerlerine çağrı yapılarak, "Size verilen paranın tadını çıkarmak istiyorsanız, geri çekilin. Silah bırakmayan herkesi öldüreceğiz" uyarısı yapıldı.

Rus askerlerine son uyarı: Silahlarınızı bırakıp çekilin yoksa hepinizi öldüreceğiz
Rus askerlerine son uyarı: Silahlarınızı bırakıp çekilin yoksa hepinizi öldüreceğiz
GİRİŞ 19.04.2020 20:49 GÜNCELLEME 19.04.2020 20:50
Bu Habere 58 Yorum Yapılmış

Trablus hattındaki Hafter güçlerine kapsamlı askeri harekat başlatan Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti güçleri, stratejik bölge olan Terhune'ye kapsamlı bir operasyon başlattı. Bölgede Hafter saflarında savaşan askerler için havadan Arapça ve Rusça broşür dağıtıldı. Rusça broşürlerdeki "Size verilen paranın tadını çıkarmak istiyorsanız, geri çekilin. Silah bırakmayan herkesi öldüreceğiz" uyarısı dikkati çekti.

 

Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti'ne (UMH) bağlı güçler, Halife Hafter milislerinin başkent Trablus'a saldırılarındaki harekat ve ikmal merkezi olarak kulllandığı Terhune'ye harekat başlattı.

Birleşmiş Milletler (BM) nezdinde meşru Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti'nin (UMH), başkent Trablus’un güneyindeki Hafter milislerine karşı bütün cephelerde başlattığı “Barış Fırtınası Operasyonu” sürüyor. UMH birlikleri, operasyon kapsamında başkentin güneyindeki Selahaddin bölgesinde, ülkenin doğusundaki gayrimeşru silahlı güçlerin lideri Halife Hafter milisleri ile çatıştı.

Harekat planında Terhune kentinin, kuzey, doğu, batı ve güneybatısındaki 7 önemli cephe üzerinden kuşatılması, güneyinde ise Hafter ve Kaniyat milislerinin Beni Velid kentine kaçması için açık bırakılmasına odaklanıyor.

 

 

Şehir merkezinde bulunan Hafter cephesindeki güçlere havadan Arapça ve Rusça broşürler dağıtılarak son uyarılar yapıldı.

Bölgede Hafter için savaşan Wagner askerlerinin olduğu bilinirken, Rusça broşürlerde "Size verilen paranın tadını çıkarmak istiyorsanız, geri çekilin. Silah bırakmayan herkesi öldüreceğiz" uyarısı yer aldı.

YORUMLAR 58
  • Sefket 3 yıl önce Şikayet Et
    Zafer bekliyorm en kisa zamanda
    Cevapla
  • Kalmasınlar 3 yıl önce Şikayet Et
    Öldürün Rus paralı askerleri bir daha gelemesinler
    Cevapla
  • Mardinli 3 yıl önce Şikayet Et
    Allah sizi muhafaza etsin. .ve sizi muzaffer kilsilsin
    Cevapla
  • Asım 3 yıl önce Şikayet Et
    Çok iyi .
    Cevapla
  • kadir 3 yıl önce Şikayet Et
    bu operasyonlarin arkasinda bizimkilerin oldugu nasil belli oluyor..kusatma planlari...kisa surede ele gecirme..hepsi turk askerinin akli.ve planlari..helal olsun yigitlere...bekledik bekledik sabrettik..ve sonunda ihsallah basari...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Murat Kurum paylaştı! Uğur Işılak'tan yepyeni seçim şarkısı! Sosyal medyayı salladı
Türk savunma sanayiinin ihracat başarısı Çin'in gündeminde