İngiltere'den Türkiye açıklaması!

İngiltere'de yetkililer, ülkedeki sağlık çalışanları için Türkiye'den dün gelmesi beklenen 84 ton koruyucu malzeme sevkiyatının bugün gönderilebileceğini açıkladı. Edinilen bilgiye göre, İngiltere'ye gönderilecek malzemenin ihracat izni Türkiye'de Sağlık Bakanlığı tarafından onaylandı.

İngiltere'den Türkiye açıklaması!
İngiltere'den Türkiye açıklaması!
GİRİŞ 20.04.2020 20:21 GÜNCELLEME 07.05.2020 21:43
Bu Habere 151 Yorum Yapılmış

BBC'nin edindiği bilgiye göre Türk yetkililer malzemenin bir an önce yola çıkması konusunda istekli olsa da, sağlık çalışanları için koruyucu malzemeyi alan İngiltere'deki şirket ihracat izni başvurusunu bu sabah tamamlayabildi.

 

 

Koronavirüs salgını sonrası uygulamaya göre Türkiye'den ihraç edilecek tıbbi malzeme için bu ihracat izninin alınması gerekiyor.

İhracat izni alınan malzemenin bugün ya da yarın gönderilmesi beklense de, sevkiyatın önünde başka bir engel olup olmadığı konusunda net bir bilgi yok.

 

 

Bu sabah BBC'ye konuşan İngiltere Dışişleri Bakanlığı'ndan bir sözcü de, sevkiyatın mümkün olan en kısa sürede gerçekleşmesi için çabaların sürdüğünü söylemiş, "Bugün gönderilmesini umuyoruz ama işlemler sürüyor. Nihai onay süreci için bekliyoruz" demişti. 

İngiltere'de hükümetin sağlık çalışanlarına yeterli koruyucu malzeme sağlayamadığı, bunları zamanında temin edemediği ve olan malzemenin de tükenmek üzere olduğu eleştirileri giderek yoğunlaşırken, Cumartesi günü bir basın toplantısı düzenleyen İngiltere Yerel Yönetim ve İskan Bakanı Robert Jenrick, sağlık çalışanlarının kullanımı için Türkiye'den Pazar günü (dün) yaklaşık 84 ton kişisel koruyucu ekipman geleceğini ve bunların içerisinde 400 bin adet koruyucu önlüğün de bulunduğunu söylemişti.

İngiltere hükümeti şu ana kadar 27 sağlık çalışanının Covid-19 nedeniyle hayatını kaybettiğini açıkladı.

Guardian gazetesi ise bugün bu konudaki haberlerin takibi yoluyla 81 sağlık çalışanının bu hastalıktan öldüğünü ama sayının muhtemelen daha da yüksek olduğunu yazıyor.

BBC SAĞLIK MUHAİRİ NİCK TRİGGLE'IN DEĞERLENDİRMESİ

Sevkiyatın gecikecek olması gerçek bir endişe konusu, hem kısa vade hem de uzun vade için. Şu ana kadar, özellikle gözlükler ve önlükler bağlamında bel bağladığımız koruyucu ekipman stoklarımız belli ki azalıyor.

Bu da bizi, özellikle iç üretimini gerçekleştiremediğimiz koruyucu önlükler konusunda, uluslararası tedarik zincirine bağlı kılıyor.

Bu önlüklere talebin fazla olduğunu da göz önüne alırsak, önümüzdeki sorunun, gelecek aylar süresince de problem yaratmaya devam edeceğini ön görebiliriz.

İngiliz Sağlık Servisi çalışanları endişeliler, hayatlarını tehlikeye atıyorlar.

Yetkililer ellerinden geleni yapıyorlar belli ki...

Ama gelecekte, koruyucu kıyafet konusunun nasıl olup da bu seviyeye geldiği noktasında ciddi tartışmalar yaşanması gerekecek.

"ÇOK AMA ÇOK BÜYÜK EK BİR SEVKİYAT"

Sevkiyat, İngiltere Yerel Yönetim ve İskan Bakanı Robert Jenrick tarafından, Cumartesi günü düzenlenen basın toplantısında, "çok ama çok büyük ek bir sevkiyat" olarak tanımlanmıştı.

İngiliz basınında da Pazar günü sevkiyata ilişkin haber geniş şekilde yer aldı ve hükümetin kişisel koruyucu ekipman sıkıntısı yaşandığını kabul ettiğini yazıldı.

İngiltere Yerel Yönetim ve İskan Bakanı Robert Jenrick, Cumartesi günü düzenlediği basın toplantısında, sağlık çalışanlarının kullanımı için Türkiye'den Pazar günü yaklaşık 84 ton kişisel koruyucu ekipman geleceğini ve bunların içerisinde 400 bin adet koruyucu önlüğün de bulunduğunu söyledi.

Jenrick, NHS personelinin yaşadığı kronik kişisel koruyucu ekipman sıkıntısıyla ilgili bir soruya, "Bunları tedarik etmek şu dönemde çok zor. Yarın Türkiye'den yaklaşık 84 ton civarında kişisel koruyucu ekipman içeren çok büyük bir teslimatın gelmesi bekleniyor. Bunların içerisinde 400 bin adet koruyucu önlük de var. Bu çok ama çok büyük ek bir sevkiyat olacak" yanıtını verdi.

YORUMLAR 151
  • kurmen 3 yıl önce Şikayet Et
    avrupadaki zengin yahudiler çölde kurulacak devlette yaşamak istemedikleri için ölüm kokusuyla göç ettirildi şimdiki israile, öldürdükleri melez yahudilerdi.. tüm altın mücevher ve paralarına el konuldu.. hitlerde seneryonun parçasıydı...sonuç yeni bir devlet, anne tarafından gelen saf yahudi ırkı, altın zenginliği ve dünyada mazlum halk görüntüsü...misafire cvp
    Cevapla
  • misafir 3 yıl önce Şikayet Et
    Türkiyenin Ekonomik Enerjisini geçmişte yıllarca PKK ile mücadele için harcaması gibi Suriye krizindede Mülteciler sorunu oldu Reis 40 milyar dolar harcadık dedi beyefendiler sadece kuru teşekkür... Yok öyle kuru teşekkür... Bunların anlık menfaat ve çıkarları vardır... İyilikten anlama tarzı yaklaşımlarını hiç görmedik... Genede Devlet büyükleri daha bilirler...
    Cevapla
  • MURAT 3 yıl önce Şikayet Et
    İyilikle kötülük bir olmaz. Sen (kötülüğü) en güzel olan davranışla sav; o zaman bir de göreceksin ki seninle aranızda düşmanlık bulunan kimse kesinlikle sıcak bir dost oluvermiş! ﴾35﴿ Bu sonuca ancak sabırlı olanlar ulaşabilir, yine buna ancak (erdemlerde) büyük pay sahibi olanlar ulaşabilir. Fussilet Suresi - 34-35 . Ayet
    Cevapla
  • Altar 3 yıl önce Şikayet Et
    ingiltere kaynaklı bbc haber kanalının Türkiyeden elini ayağını kesmesini şart koşun...hala buradaki ismi Türk olan adamlarına Hükümet aleyhinde propaganda yaptırıyoslar.
    Cevapla
  • Vatandaş 3 yıl önce Şikayet Et
    Kral44 kardeşe ilave olarak, bu ihracatlarla biz memurlar maaş alıyoruz. Kaynak sonsuz değil.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Uluslararası Adalet Divanı'ından kritik Gazze kararı!
İstanbul'a yeni tünel: Süre 30 dakika kısalacak, açılış tarihi belli oldu!