Ücretsiz maske kodu Eczaneden nasıl alınır? SMS ile maske kodu gelmeyenler nasıl maske alacak?

Ücretsiz maske almak isteyenler için yeni SMS düzenlemesi Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından duyuruldu. 20 yaş ve 65 yaş arası E-Devlet ve EPTTAVM üzerinden başvuruda bulunanlara PTT tarafından maskeler adreslere kadar teslim edilecek. Yeni düzenleme ile birlikte SMS ile gönderilen kod sayesinde maskeler ücretsiz olarak eczanelerden de alınabilecek. Peki Maske kodu gelmeyenler ne yapacak? İşte yeni düzenleme.

Ücretsiz maske kodu Eczaneden nasıl alınır? SMS ile maske kodu gelmeyenler nasıl maske alacak?
Ücretsiz maske kodu Eczaneden nasıl alınır? SMS ile maske kodu gelmeyenler nasıl maske alacak?
GİRİŞ 23.04.2020 17:00 GÜNCELLEME 23.04.2020 17:02
Bu Habere 133 Yorum Yapılmış

Ücretsiz maske almak isteyenler E-Devlet ve EPTTAVM üzerinden başvurularını tamamladı. Maskeler PTT aracılı ile başvuruda bulunan 20 yaş ve 65 yaş arasındaki herkesin evine teslim edilecek. Bunun haricinde Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, SMS ile gönderilen kodla eczanelerden 5 adet cerrahi maskelerini ücretsiz bir şekilde alabileceklerini açıkladı. Peki üretsiz maske nasıl alınır? Cep telefonlarına maske kodu gelmeyenler nasıl maske alacak? İşte detaylar…

 

MASKE KODU NASIL ALINIR?

20 yaş ve 65 yaş arasındaki vatandaşların ücretsiz maske alabilmeleri için E-Devlet ve EPTTAVM üzerinden başvuru yapmaları gerekiyor. Başvuru işlemi tamamlandıktan sonra haftalık 5 adet cerrahi maske PTT aracılığı ile adrese kadar teslim edilecek. Ayrıca başvuruda bulunan vatandaşlara SMS ile gönderilen kodla vatandaşlar eczanelerden ücretsiz maskelerini alabilecek.

PTTAVM ÜCRETSİ MASKE BAŞVURUSU İÇİN TIKLAYIN
E-DEVLET ÜCRETSİ MASKE BAŞVURUSU İÇİN TIKLAYIN

 

ÜCRETSİZ MASKE İÇİN KOD GELMEYENLERE YENİ UYGULAMA!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan para ile maske satışının yasaklandığını duyurmuştu. Maske dağıtımlarının ücretsiz bir şekilde PTT tarafından ulaştırılacağını duyuran Cumhurbaşkanı Erdoğan haftalık bulunan 20 yaş ve 65 yaş arasındaki tüm vatandaşlara ücretsiz maske temin edileceğini açıkladı. Ayrıca telefonlara SMS ile gönderilen kod ile 20 yaş ve 65 yaş arası vatandaşların eczanelerden ücretsiz maskelerini teslim alabilecekleri de duyuruldu. SMS ile kon gelmeyen telefonu olmayan vatandaşların yaşadığı sorun üzerine Sağlık Bakanı Fahrettin Koca yeni sisteme geçildiğinin açıklamasını yaptı.

Eczanelerden ücretsiz maske almak için SMS ile kod gönderilmeyen vatandaşlar eczaneye başvurduklarında kimlik doğrulamasının ardından yeniden kod verilecek. Akabinde ücretsiz maske alımı sağlanacak.

Bakan Koca açıklaması şu şekilde;

"20 ile 65 yaş arası vatandaşa bir kod vererek, eczanelerden temini yolunu tercih ettik. Kendilerine mesaj gelmeyen kişiler için veya telefonu olmayan, kaydı olmayan kişiler için de eczaneye müracaat ettiğinde kimlik doğrulaması sonrası yeniden bir kod verilme durumunu da sağladık. Şu dönemde eczaneler üzerinden 20-65 yaş arası vatandaşımıza maskeyi ücretsiz vermeye devam ediyor olacağız."  

YORUMLAR 133
  • Kadir Coşkun 3 yıl önce Şikayet Et
    yaşı benden küçük olan bazı tanıdıklarıma 3 defa kod geldi ve maskelerini aldılar. Ben 55 yaşındayım." Hayat Eve Sığar" uygulamasında her gün takip ediyorum. Size tanımlı kod ya da maske hakkı bulunmamaktadır diyor. Ki şu ana kadar hiç kod gelmediği halde. Ve birçok kişi de aynı durumda. İlginç bir durum.
    Cevapla
  • Dursune özyoldaş 3 yıl önce Şikayet Et
    İlk yasa çıkınca sisteme girdik hala kot gelmedi nasıl olacak
    Cevapla
  • Handan 3 yıl önce Şikayet Et
    Kod gelmedi eczaneye gidip tc numarasi ile kod gelicek dendiginde oyle bir uygulama yok deniliyor eczaneler vermiyor bu nasil bir duzenleme
    Cevapla
  • Ahmet 3 yıl önce Şikayet Et
    İlk açıklanınca hem PTT sitesi üzerinden hemde e-devlet üzerinden giriş yaptım 3 haftadır, Maske kodu gelmedi. Gelmeyenler eczaneye idip kayıt yaptırsın denildi. Gittim istediler sizin için giriş yapılmıyor denildi. Ya şifre gönderildi yada gönderilecektir denildi. haftadır. 5 tane maskeyi alamadık, markete gideceğiz maske namına birşey yok satın Allah aşkınada parmızla alalım.
    Cevapla
  • Nuran 3 yıl önce Şikayet Et
    Hergun isegidiyoruz maskeyok parayla satilsinda bari alalim yoksa gelecegi yok
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türk SİHA'lar başrolde: Türkiye, Afrika ülkelerinin devlet gücünü artırıyor!
Başkanlık koltuğunu oturan Nisa'dan 'başıboş köpekleri toplayın' talimatı