Koronavirüse yakalanan iki doktorun ten rengi değişti

Çin'in Vuhan kentinde koronavirüse (Kovid-19) yakalanan ve 2 ay tedavinin ardından hastalığı yenen Kardiyolog Dr. Yi Fan ve Ürolog Dr. Hu Weifeng'in ten renginin değiştiği görüldü. Şaşkına dönen Çinli uzmanların söz konusu doktorların ten renginin değişmesini ise virüsün karaciğerde hasar oluşturmasına bağlıyor.

GİRİŞ 21.04.2020 11:54 GÜNCELLEME 02.06.2020 10:31
Bu Habere 73 Yorum Yapılmış

Tüm dünyayı etkisi altına alan ve 170 binden fazla kişinin ölümüne neden olan koronavirüsün ortaya çıktığı Vuhan'da, koronavirüslü hastaları tedavi eden Kardiyolog Dr. Yi Fan ve Ürolog Dr. Hu Weifeng'in büyük değişime uğradığına ilişkin haber geldi.

 

VİRÜS SONRASI TEN RENKLERİ DEĞİŞTİ

Söz konusu iki doktorun 18 Ocak'ta Kovid-19'a yakalandığı ve iki ay süren yoğun tedavinin ardından iyileştiği belirtilirken, Kardiyolog Dr. Yi Fan ve Ürolog Dr. Hu Weifeng'in ​daha sonra ten renklerinin değiştiği gözlemlendi. Çinli uzmanlar iki doktordaki ten rengi değişimini virüsün karaciğere hasar vermesine bağlıyor.

 

"KARACİĞERİM TEDAVİ SIRASINDA HASAR ALDI"

Virüse yakalanan ve daha sonra tedavi edilen Dr. Hu Weifeng, yaşadığı değişimi Çin medyasına anlattı. Dr. Hu Weifeng yaptığı açıklamada, "Bilincim yerine geldiğinde ve sağlık durumumu öğrendiğimde korktum. Sık sık kabuslar görüyordum" ifadelerini kullandı. Huazhong Bilim ve Teknoloji Üniversitesi'nde bulaşıcı hastalıklar uzmanı Song Jianxin, doktorların organlarının, tedavileri sırasında hasar gördüğünü söyledi. Karaciğerlerinde depolanması gereken demirin, organlar düzgün çalışmadığı için kan damarlarına dolduğunu ifade etti. Bu sebeple, ten renginde değişmenin gözlemlendiği belirtildi.

"BU SADECE BİR SOLUNUM YOLU HASTALIĞI DEĞİL"

Ürolog Dr. Li Shusheng da doktorların ten renginin zamanla normale dönmesinin beklendiğini ekledi. Öte yandan bilim insanları, koronavirüsü yenen hastaların hayati organlarında ciddi hasarların meydana gelebileceği ve Travma Sonrası Stres Bozukluğu’nun (PTSD) ortaya çıkabileceğini ifade etti. Yale Üniversitesi’nden Kardiyolog Dr. Harlan Krumholz ise "Covid-19 sadece bir solunum yolu hastalığı değildir. Bu hastalık, kalbi, karaciğeri, böbrekleri, beyni, endokrin sistemini ve kan sistemini etkileyebilir" ifadelerini kullandı.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 73
  • Yilmaz 3 yıl önce Şikayet Et
    Buarada şu anlasiliyor.turk filmi kore savaşındaki ayla ve o filmde koreli çocukların ankara melodisi söylemeleri ve bu haberde çinlinin kara siyahi an kara çağrıştırması. Yani buradacinlilerin özünde köpek ve kedi ve diğer mekruh hayvanların yememe yani sofra kültüründe bir devrim yapma eğiliminde olduklarını güney koreyle hemfikir olduklarının bir işaretidir. Sanırım tramplen gördüğü ışık bu olsa gerek.evet ben cinlilerin gizli özünde bu olduğunu daha öncede düşünmüştüm. Evet şimdide bu ışığı bende farkettim. Tahminlerimde 100 de 90 yanılmam.
    Cevapla
  • İsa 4 yıl önce Şikayet Et
    Çok mütiş ten tengi değişmiş ne tesadüf saçlarda kıvırcık olmuş akıllıca
    Cevapla
  • Yalancı 4 yıl önce Şikayet Et
    Oldu zeki murende bizi gorecekmı
    Cevapla
  • Cana 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu insanlar ataları yedi cetleri yaraşa fare karınca ne bulurlarsa yitiyorlardı şimdimi bunlardan oldu diyorlar zinhar yalan labrotuarda ürettiler dünyaya lanse ettiler milleti korona manyağı ettiler insanların psikolojilerini bozdular tek korkum Amerika’da karşılık verirse işte o kötü olur Allah insanların sonunu iyi getirsin sağlık çalışanlarına yardım etsin evlatlarından evlerinden oldular tüm dünya Çin’e tazminat davası açmalı sevgi ve sağlıkla kalın
    Cevapla
  • Emine Mafe 4 yıl önce Şikayet Et
    Çin'e Amerika'nin taşıdığı fikrindeyim.Sistem denilen yönetimin işi.Suçlu Çin değil Rockafeller ve Roschild'a bağlanan klasik yönetici aile oyunu.
    Cevapla
  • Başarmışlar 4 yıl önce Şikayet Et
    Sanırım zenci olmanın formülünü bulmuşlar.
    Cevapla
  • Hüseyin çiçek 4 yıl önce Şikayet Et
    Aynen öyle bütün zarar gören ülkeler tazminat davası açsınlar zarar neyse odesinler
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Türkiye sahalara döndü
Yüzyılın en büyük projesi olan "Kalkınma Yolu projesi"nin bölge için neden önemli?