1 milyon yazılımcı projesi nasıl başvuru yapılır? BTK üzerinden yazılımcı yetiştirilecek?

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, 1 milyon yazılımcı projesinin duyurdu. Açıklanan proje ile BTK'nın eğitim platformu üzerinden 13 farklı kategoride eğitim alacak adaylar, sektörde çeşitli alanlarda iş bulma imkanına kavuşacak. Peki projeye nasıl başvuru yapılır? Hangi dallarda eğitim verilecek? İşte tüm merak edilen soruların cevapları...

GİRİŞ 24.04.2020 10:07 GÜNCELLEME 24.04.2020 10:08
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, uzun süredir üzerinde çalışılan 1 milyon yazılımcı projesinin tamamlandığını duyurdu. Türkiye'nin yazılım alanında ihtiyacın karşılanması adına başlatılan proje kasamında 13 kategoride yazılımcı yetiştirilecek. eğitimler BTK'nın eğitim portalı üzerinden dersleri tamamlayacak. Eğitimini bitiren adaylar ise çeşitli iş kollarında iş bulma imkanına kavuşacak.

 

1 MİLYON YAZILIMCI PROJESİNE NASIL BAŞVURU YAPILIR?

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak tarafından duyurulan 1 milyon yazılımcı projesi için başvurular Hazine ve Maliye Bakanlığı resmi internet sitesi üzerinde alınacak. 13 farklı kategoride eğitim görecek olan adaylar 46 bin 742 dakikadan 31 online derse girecek.

1 MİLYON YAZILIMCI PROJESİNE BAŞVURU İÇİN TIKLAYINIZ

HANGİ KATEGORİLERDE EĞİTİM VERİLECEK?

1 milyon yazılımcı projesi kapsamında online eğitim platformu üzerinden algoritma, big data, bilgisayar programlama, block chain, iş zekası, office programları, oyun programla,a siber güvenlik veri tabanı ve web programlama alanında eğitim verilecek.

 

EĞİTİMİ TAMAMLAYANLAR HANGİ DALDA İŞ SAHİBİ OLABİLECEK?

Yapılan açıklamaya göre BTK online eğitim platformu üzerinden eğitimi başarı ile tamamlayan adaylar bilgi güvenliği uzmanı, iş analisti, network uzmanı, siber güvenlik uzmanı, test uzmanı, web tasarım uzmanı, yardım masası uzmanı ve yazılım geliştirme uzmanı gibi birçok alanda iş bulabilecekler.

1 MİLYON YAZILIMCI PROJESİNE KATILANLAR HAVUZA ALINACAK?

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak tarafından duyurulan 1 milyon yazılımcı projesi katılanların tüm öz geçmişleri firmaların erişimine açık havuzlara aktarılacak. Sektörde yazılımcı ihtiyacı olan firmalar kriterlere uygun adayları bu havuz sayesinde erişebilecek.

YORUMLAR 1
  • Cihan Turunç 3 yıl önce Şikayet Et
    Detaylı bilgi için : https://www.youtube.com/watch?v=KPGOS2qFdc8
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Anadolu Alimler Birliğinden seçim açıklaması! İstanbul'a dikkat çekti
Murat Kurum paylaştı! Uğur Işılak'tan yepyeni seçim şarkısı! Sosyal medyayı salladı