'Türkiye koronavirüs malzemelerimizi göndermedi' diyorlardı! İngiltere hatasını itiraf etti

İngiliz Times gazetesi, İngiltere Yerel Yönetim ve İskan Bakanı Robert Jenrick'in Cumartesi günü, Türk şirketinden gelecek 84 ton koruyucu ekipmanın durumu netleşmeden, "Ekipman Pazar günü gelmiş olacak" şeklinde açıklama yaptığını yazdı. Böylelikle İngiliz hükümeti, asıl hatalı tarafın kendileri olduğunu itiraf etmiş oldu. Zira Kovid-19 pandemisi sonrası Türkiye, tıbbi malzeme ihracatını bakanlık iznine bağlamıştı.

GİRİŞ 21.04.2020 13:11 GÜNCELLEME 22.04.2020 10:01
Bu Habere 59 Yorum Yapılmış

İngiliz The Times gazetesine konuşan bir hükümet kaynağı, yetkililerin gelinen noktada, Robert Jenrick'in bu açıklamanın koruyucu ekipmanı taşıyan uçak Türkiye'den havalanmadan yapmaması gerektiğini kabul ettiklerini söyledi. Aynı kaynak, açıklamanın Cumartesi günü yapılmasına gerekçe olarak, "halka güzel bir haber vermek istemelerini" gösterdi. 84 ton koruyucu ekipman içinde 400 bin adet koruyucu önlük de bulunuyor.

 

DÜN ONAYLANDI

BBC'nin edindiği bilgiye göre, İngiltere'ye gönderilecek malzemenin ihracat izni Türkiye'de Sağlık Bakanlığı tarafından Pazartesi günü onaylandı.

 

PANDEMİ SONRASI İHRACAT İZNE BAĞLANMIŞTI

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını sonrası yürürlüğe giren uygulamaya göre, Türkiye'den ihraç edilecek tıbbi malzeme için bu ihracat izninin alınması gerekiyor.

İngiltere'de Türkiye krizi patlak verdi: Büyük utanç

LONDRA BÜYÜKELÇİSİ YALÇIN DA KONUŞTU: SORUN İNGİLİZ HÜKÜMETİ İLE TÜRK ŞİRKETİ ARASINDA

Times'taki haberde, Türkiye'nin Londra Büyükelçisi Ümit Yalçın'ın konuyla ilgili açıklamaları da yer aldı: "Herhangi bir gecikmenin sorumlusu Türk devleti değil. Biz her tür yardıma hazırız. Evrak, izin, gümrük...Bizim tarafımızda gereken her şey yapıldı. Sorun, İngiltere hükümeti ile Türkiye'deki özel şirket arasında."

KAYNAK: AA
YORUMLAR 59
  • DELİ 3 yıl önce Şikayet Et
    bunlar zamanında parasını ödediğimiz gemilere el koymuşlardı. ben olsam elimi sürmez gecmişe bir bakın derdim
    Cevapla
  • çağdaş 3 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye sizin hizmetçinizmi lan İngiliz.
    Cevapla
  • Hakan 3 yıl önce Şikayet Et
    Eldiveni biz taylanddan satın alıyoruz.gidin sizde alın.
    Cevapla
  • gurbetci 3 yıl önce Şikayet Et
    bundan evel de belcika Turkiye cinden gelen maskelere el koydu ve ispanya Turkiyenin solunum cihazlarina el koydu diye iftira ediyorlardi
    Cevapla
  • Nevim 3 yıl önce Şikayet Et
    Daha iste Hekimlerde olmus. Ne oldu ? Kendisini Allahin onune koydularda ne oldu ? Kendi Bagisiklik Sistemine hukmedebildiler mi ?
    Cevapla
  • Murat 35 3 yıl önce Şikayet Et
    Hekimleriniz de ölüyor Kendinizi ilah saniyrdunuz ama bağışlık sisteminize bile hükmedemeyecek kadar acizsiniz diyor arkadaşımız... Mantıksız bir şey yazmamış arkadaşlar.
    Cevapla
  • Fırtına 3 yıl önce Şikayet Et
    Yorum yapmayı bırak.Ne yazdığın anlaşılmıyor.
    Cevapla
  • Ali 3 yıl önce Şikayet Et
    Ne anlamı var yazdıklarının?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrail'in savaş kararı sonrası ABD'den jet hızında açıklama: Dahil değiliz!
İran-İsrail savaşını engelleyen telefon: Bu gece değil!