İsrail patentini alıp dünyaya ilan etti: Koronavirüs tedavisinde çığır açacak buluş

İsrail Savunma Bakanı Naftali Bennett yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınını önlemede İsrailli bilim insanlarının "çığır açacak" bir adım attığını aktardı. Bennett, İsrail'in Kovid-19'u insan vücudunda izole edebilen "monoklonal antikor" geliştirdiğini ifade etti. İsrail, uluslararası bir ilaç şirketinin seri üretim yapmak istediğini, bu nedenle buluşun patentini aldıklarını duyurdu.

İsrail patentini alıp dünyaya ilan etti: Koronavirüs tedavisinde çığır açacak buluş
İsrail patentini alıp dünyaya ilan etti: Koronavirüs tedavisinde çığır açacak buluş
GİRİŞ 05.05.2020 18:19 GÜNCELLEME 06.05.2020 12:08
Bu Habere 167 Yorum Yapılmış

İsrail Savunma Bakanı Naftali Bennett yaptığı açıklamada, İsrail Biyolojik Araştırma Enstitüsü'nün yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınını önlemede "çığır açacak" bir adıma imza attığını söyledi.

 

GELİŞTİRİLEN ANTİKOR VÜCUTTAKİ VİRÜSÜ "NÖTRALİZE" EDİYOR

 

İsrail Biyolojik Araştırma Enstitüsü'nü ziyaret eden Bennett, 50'den fazla bilim insanının Kovid-19 aşısını geliştirmek için çaba harcadığını dile getirdi. Savunma Bakanı Bennett, Covid-19'u insan vücudunda izole edebilen "monoklonal nörtleştirici antikor" geliştirildiğini belirtti. "Koronavirüsün panzehirini geliştirmek için çığır açıcı bir adım" ifadesini kullanan Bennett, "monoklonal nörtleştirici antikor"un hastalığa yol açacak virüsü vücutta "nötralize" ettiğini ifade etti.

PANTETİNİ ALDILAR

İsrail Biyolojik Araştırma Enstitüsü, uluslararası bir ilaç şirketinin seri üretim yapmak istediğini, bu nedenle "monoklonal nörtleştirici antikor" buluşunun patentini aldıklarını kaydetti.

ENSTİTÜ'NÜN GEÇMİŞİ

İsrail Biyolojik Araştırma Enstitüsü 1952 yılında İsrail Savunma Güçleri'nin bir parçası olarak kuruldu. Sonradan özelleştirilen enstitü teknik olarak başbakanlığa bağlı ve Savunma Bakanlığı ile yakın bir bağı bulunuyor.

KAYNAK: NTV
YORUMLAR 167
  • Metin Osman 2 yıl önce Şikayet Et
    Naftali Bennett Savunma Bakanı değil. İsrail'in Başbakanıdır. Ne biçim gazetecilik, habercilik bu. Üstelik, hata tekrarlanıyor.
    Cevapla
  • Memet 3 yıl önce Şikayet Et
    Kimde denemişler önce denetimleri insanları gostersinler adamlarda hasta bile duyulmadı tabi bu kadar insan olecekki ilaç para yapsın
    Cevapla
  • Miki 3 yıl önce Şikayet Et
    Unutma bir çok aşının mucidi onlar
    Cevapla
  • Sibeeelllll 3 yıl önce Şikayet Et
    O dediğiniz zaten elinzdemevcuttu. Yazık size yazık. .
    Cevapla
  • Koray 3 yıl önce Şikayet Et
    Ağzına sağlık. O aşının tedavi ettiği örnek bile yok
    Cevapla
  • Hasan 3 yıl önce Şikayet Et
    Önce hastalık üretin sonrada aşıyı bulduk deyin.ilaçlar zaten eliniz de
    Cevapla
  • Moşe gairo. 3 yıl önce Şikayet Et
    Hasan tek dileğim sağ olmandır fakat bir akraban veyahutta bir arkadaşįn bu meret virüse yakalanırsa herşeyi yaparım ki oinsan ilacı almasın diye fakat ben biliyorum benim kalbim buna el vermez .sen ve senin gibi insanlar biraz kafanızı çalıştırıp ve ilacı bulacağınıza hemen yalanlara başlarsınız bütün bu yalanlarınız sizin cahilliğinizden 'dir selamlar.
    Cevapla
  • İbad 3 yıl önce Şikayet Et
    Al işte virüsün arkasından kim çıktı
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Son dakika: MEB 81 il valiliğine yazı gönderdi! 1 Nisan'da okullar tatil olacak mı?
Son Dakika: ABD’li heyetten Ankara’ya F-16 ziyareti!