DSÖ ve Trump'ın koronavirüs danışmanı Fauci, ABD Başkanı'nı yalanladı

ABD'nin yeni tip koronavirüs ile mücadele timinde yer alan Doktor Anthony Fauci, virüsün Çin'de laboratuvar ortamında insanlar tarafından üretildiğine dair bilimsel kanıtlar olmadığını söyledi. Konu ile alakalı bir açıklama da DSÖ'den geldi. ABD Başkanı Trump geçtiğimiz günlerde, virüsün Çin'in Wuhan kentindeki bir laboratuvardan çıktığına ilişkin kanıtları gördüğünü ancak şu anda detay paylaşamayacağını açıklamıştı.

DSÖ ve Trump'ın koronavirüs danışmanı Fauci, ABD Başkanı'nı yalanladı
DSÖ ve Trump'ın koronavirüs danışmanı Fauci, ABD Başkanı'nı yalanladı
GİRİŞ 05.05.2020 14:07 GÜNCELLEME 05.05.2020 14:07
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

ABD Başkanı Donald Trump'ın kurduğu yeni tip koronavirüs ile mücadele timinde yer alan Doktor Anthony Fauci, National Geographic dergisine konuştu.

 

YALANLADI: LABORATUVARDA ÜRETİLDİĞİNE DAİR KANIT YOK

Trump yönetiminin, "virüsün Çin'de laboratuvarda üretildiği" iddialarını yalanlayan Fauci, virüsün insanlar tarafından laboratuvarda üretildiğine dair bilimsel bir kanıt bulunmadığını söyledi. ABD'de Kovid-19 ile mücadele eden en yetkili isimlerden biri olan Fauci, "Virüsün yarasalardaki evrimine ve son dönemde yaşananlara baktığımızda bilimsel kanıtlar, bu virüsün yapay ya da kasıtlı olarak manipüle edilmediğine dair çok güçlü eğilim gösteriyor. Bu virüs, doğada evrimleşerek canlılara bulaştı" ifadelerini kullandı.

"VİRÜSÜN BİR ANDA SONA ERECEĞİNE İNANMIYORUM"

 

ABD'de ikinci bir dalganın görülmesinden endişe ettiğini sözlerine ekleyen Fauci, "Bu virüsün bir anda sona ereceğini düşünmüyorum" dedi. ABD'nin yaz mevsiminde ülkenin sağlık sistemini güçlendirmeye, sağlık çalışanları için hastane yatakları, ventilatörler ve kişisel koruyucu sağlık ekipmanlarına odaklanması gerektiğini dile getirdi.

"AŞININ YAKIN ZAMANDA HAZIR OLACAĞINA İNANIYORUM"

"Aşının tarihsel olarak kısa bir süre içinde hazır olacağına inanıyorum" diyen Doktor Fauici, yaz başına kadar klinik aşı denemelerinin başlayabileceğini ifade etti.

BİR AÇIKLAMA DA DSÖ'DEN

The Guardian gazetesinde yer alan habere göre, Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Acil Durum Programı Direktörü Dr. Michael Ryan, Washington yönetiminin iddialarını destekleyecek kanıtları DSÖ'ye iletmediğini ifade etti.

Kovid-19'un kaynağının bilinmesinin virüsün gelecekteki kontrolü açısından kritik bir halk sağlığı bilgisi olduğunu vurgulayan Ryan, "Olguya dayalı çalışan her kurum gibi biz de virüsün kökenini gösteren her türlü bilgiye açığız. Eğer ABD'nin elinde bu konuda bilgi veya veri varsa bunu paylaşıp paylaşmamaya veya ne zaman paylaşacağına karar vermeli. DSÖ'nün bilgi yokluğunda hareket etme olanağı yok" değerlendirmesini yaptı.

"KONU SİYASALLAŞTIRILMAMALI"

Ryan, salgınla mücadele sürecinde Çin ile işbirliği ve bilgi alışverişinin kritik olduğunu ve konunun siyasallaştırılmaması gerektiğini belirterek "Eğer bu bir suistimal soruşturması gibi yürütülürse çözümü çok zor olur. Siyasal bir soruna dönüşür" görüşünü aktardı.

KAYNAK: İHA, AA
YORUMLAR 1
  • Salih 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu adam küreselcilerin adamı tabiki yalanlar coronanın ucu sahiplerine dayanıyor.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Abdülkadir Selvi'den ilginç iddia! Özel'in Erdoğan'a teklifi bu olacak
Turistik Diyarbakır Ekspresi ilk seferini yaptı!