Alman bakan çocukları kullanarak ramazan ayı için aileleri tehdit etti

Almanya'nın Hessen Adalet Bakanı Eva Kühne Hörmann, Ramazan ayında çocuklarına oruç tutturan Müslüman velileri ceza ile tehdit ederek büyük bir skandala imza attı.

Alman bakan çocukları kullanarak ramazan ayı için aileleri tehdit etti
Alman bakan çocukları kullanarak ramazan ayı için aileleri tehdit etti
GİRİŞ 08.05.2020 12:34 GÜNCELLEME 08.05.2020 12:34
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Avrupalı siyasetçilerin çoğu, Müslümanların mübarek ayını kutladı. Hessen Adalet Bakanı Eva Kühne Hörmann ise çocuklara zorla oruç tutturuluyormuş algısı yaptı, ailelere ceza istedi.

Almanya'nın Hessen Eyaleti Adalet Bakanı Eva Kühne Hörmann, çocuklarına oruç tutturan Müslüman aileleri cezalandırmakla tehdit etti. Hristiyan Demokrat Partili (CDU) Adalet Bakanı, ailelere Instagram hesabı üzerinden mesaj verdi. Bakan yayınladığı videoda, "Eğer çocuklarınıza zorla oruç tutturursanız, bunun hesabını verirsiniz" diyerek saçmaladı.

BAKAN TİYE ALINDI

Çocuk sağlığının tehdit altında olduğunu ileri süren bakanın videosu, Sol Parti'nin büyük tepkisine yol açtı. Sol Partili Ulrich Wilken, "Şimdiden sayın bakanın Noel'de aileleri dayakla tehdit etmesini bekliyoruz. Sonuçta Noel'de çocuklar çok yağlı ve şekerli gıda ürünleri tüketiyor" dedi. Wilken, "Tabii ki bakanın dedikleri Müslüman düşmanlığını körüklemek değil, çocukları düşünmek" diyerek de dalga geçti.

"BU SÖYLEMLER ÖNYARGILARI GÜÇLENDİRİYOR"

SPD Milletvekili Turgut Yüksel, küçük çocukların büyüklerin dini pratiklerine katılımları için "birkaç saatlik çocuk orucu" tutabileceklerini söyledi. Yüksel, "Ama bakanın istediği gibi bir ceza saçma olur" dedi. Frankfurt Yabancılar Meclisi Başkanı Enis Gülegen de ailelerin hassas davranmasını istedi, ancak, "Bakanın söylemi sadece önyargıları ve aşırı sağ popülizmi güçlendirir" diye konuştu.

YORUMLAR 4
  • Almanyali 3 yıl önce Şikayet Et
    benim yavrularimda oruc tutuyor hemde kendi isdeyiyle sen kimsin hadi bakalim kes cezayi bekliyoruz.
    Cevapla
  • vatandaş 3 yıl önce Şikayet Et
    Yahu sana ne müslüman ailelerin çocuklarının oruç tutmasından,hani nerede insan hakları ve dini özgürlük,sizler sizin dininizden olmayan insanlara her zaman karşısınız,ceddinizde öyleydi sizde aynısınız,ama bilinki müslümanlar asla sizin dininize inananlara böyle davranmamıştır,sizin dininiz size bizim dinimiz bizedir bunu böyle bilin.Sizin özgürlük anlayışınızda yerin dibine batsın.Biz bize yeteriz.
    Cevapla
  • Hüseyin Dayi 3 yıl önce Şikayet Et
    Gelde bana ceza yaz hessende oturuyorum cocuklarimin hepsi oruc tutuyor,Artik dinimizi yasarken sizden müsademi alacagiz yahu, kafayi yediniz herhalde ,sanane kardesim sanane isine bak sen,Haddinizi bilin edepsizligin lüzümü yok bakanmisin ne karin agrisisin.
    Cevapla
  • muşlu. 3 yıl önce Şikayet Et
    Tipe bak meymenetsiz.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Gazze'de toplu mezar dehşeti! Canlı canlı gömmüşler
Mirasta yeni uygulama: Yıllar sonra evinizden olabilirsiniz!