Orban: Avrupa Birleşik Devletleri'nin kurulmasını istemiyoruz

Macaristan Başbakanı Viktor Orban, Avrupa'da bazı güçlerin ulus devletler yerine "Avrupa Birleşik Devletleri" kurmak istediğini ancak kendilerinin bunun bir parçası olmak istemediğini söyledi.

Orban: Avrupa Birleşik Devletleri'nin kurulmasını istemiyoruz
Orban: Avrupa Birleşik Devletleri'nin kurulmasını istemiyoruz
GİRİŞ 08.05.2020 13:48 GÜNCELLEME 08.05.2020 13:53
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Devlet radyosu Kossuth'taki haftalık konuşmasında, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Viktor Orban, parlamentoda, yeni tip koronavirüse (Kovid-19) karşı tedbir amacıyla kabul edilen yasaya uluslararası kamuoyunda yöneltilen sert eleştirilere cevap verdi.

 

Orban, Avrupa'da bazı güçlerin ulus devletler yerine Avrupa ülkelerini içinde barındıran bir imparatorluk kurmak istediğini ve Macar hükümetinin ise bunu kabul etmemesinden dolayı eleştirildiğini iddia etti.

"AVRUPA BİRLEŞİK DEVLETLERİ KURULSUN İSTEMİYORUZ"

 

Ülkesinin hiçbir şekilde söz konusu imparatorluğun bir parçası olmayacağının altını çizen Orban, şu ifadeleri kullandı: 'Avrupa'da imparatorluk inşa etmek isteyenler ulus devletler yerine imparatorluk düzenini, yani 'Avrupa Birleşik Devletleri' istiyor. Biz bunun bir parçası olmak istemiyoruz. Biz, Macaristan'ın Macaristan olarak kalmasını istiyoruz.'

İmparatorluk taraftarlarının her fırsatta Macar hükümetini zayıflatmaya çalıştığını da belirten Orban, hükümetin göçmen politikasının ve acil durum yasasının da bu yüzden tepki gördüğünü savundu.

"ACİL DURUM" YASASI

Kovid-19'a karşı tedbir amacıyla hazırlanan ve 30 Mart'ta parlamentoda kabul edilen yasaya, muhalefet partileri, hükümete "sınırsız süre boyunca her şeyi yapabilme gücü" verdiği gerekçesiyle destek vermemişti.

Uluslararası kamuoyunda, Macar hükümetine yönelik sert eleştiriler de yöneltilmişti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • TuncTunc 3 yıl önce Şikayet Et
    Orban amcamiz cok yerinde bir görü$ünü dile getirmi$.Avrupada iparatorluk kurmak isteyenler gecmi$lerinede cizgi cekecek Macaristanin ve Türkiyeninde ba$ina her adimda bela olcaklar.Özelikle Macarlara cok baski yapilcak katilmalari istencek yoksa tabiki ambargo gelcek zora sokcaklar ülkeyi.Yeni bir devir acacaklar.Macaristan gecmi$ini kütürünü bilen koruyan cok deger veren Atilla gibi Türk soyunden gelen avrupaya medeniyeti getiren ögreten gururlu tarihine gecmi$e saygili her yil Türk ülkelirnde yapilan toplantilara katilan bir ülkedir.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Hababam Sınıfı'nın efsane sahnesi gerçek oldu!
Nedim Şener kulis bilgisini verdi! Yargıtay DEM Parti için harekete geçti