ABD'den Çin'e Doğu Türkistan yaptırımı

ABD Senatosu, Doğu Türkistan'daki Uygur Türklerine yönelik baskı politikalarından dolayı Çinli yetkililere yaptırım uygulanmasını öngören yasa tasarısını onayladı. Tasarı, Uygur Türklerine yönelik baskı politikalarından dolayı Çinli yetkililere yaptırım uygulanmasını öngörüyor.

ABD'den Çin'e Doğu Türkistan yaptırımı
ABD'den Çin'e Doğu Türkistan yaptırımı
GİRİŞ 15.05.2020 01:30 GÜNCELLEME 15.05.2020 01:31
Bu Habere 196 Yorum Yapılmış

Cumhuriyetçi Senator Marco Rubio'nun girişimleriyle Senato'ya sunulan yasa tasarısı oy birliğiyle kabul edildi.

 

 

Tasarıda, ABD Başkanı Donald Trump yönetimine, Uygur Türklerine ve diğer Müslüman azınlıklara uygulanan baskı ve şiddetten sorumlu olan bazı Çinli yetkililere yaptırım uygulanması çağrısı yapılıyor.

Ayrıca tasarıda, ABD Dışişleri Bakanlığının bölgedeki insan hakları ihlalleri için bir rapor hazırlaması talep ediliyor.

 

 

Söz konusu tasarının bir versiyonu Kasım 2019'da ABD Senatosunda kabul edilmişti. Temsilciler Meclisi ise bazı değişiklikler yaparak tasarıyı Aralık 2019'da tekrar Senato'ya göndermişti.

RUBİO'DAN İLK YORUM

Senato'da da bazı değişikliklere uğrayarak bugün kabul edilen tasarının yakın zamanda Temsilciler Meclisinde yeniden oylanıp, onaylanarak ABD Başkanı Trump'ın onayına sunulması bekleniyor.

Öte yandan tasarının onaylanmasının ardından Twitter hesabından açıklamada bulunan Rubio, "Az önce Çin Komünist Partisi'nin kaba muamelelerinden dolayı sorumlu tutulmasını öngören Uygun İnsan Hakları Yasa Tasarısı'nı Senatodan geçirdik. Tasarı, umarım yarın da Temsilciler Meclisinden geçen ve Başkan Trump'ın imzasını alır." ifadesini kullandı.

YORUMLAR 196
  • Ferdi 3 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye’de iyilikle çözmeye çalışıyor ama aba altından sopa göstermek de lazım en azından bizim de bir takım yaptırımlar uygulamamız lazım. Göstermelik bile olsa. Tepkisiz kalma derecesine yakın çok cılız hamlelerimiz ne yazık ki.
    Cevapla
  • Yusuf 3 yıl önce Şikayet Et
    Abd uygur türklerine ne yapacağki iran türklerine yaptiğini.
    Cevapla
  • M. Ali 3 yıl önce Şikayet Et
    Uygurlar abd nin çok umrunda değil de çin i sıkıştırmak için yapıyor.Olsun bu da bir adım..
    Cevapla
  • Ali 3 yıl önce Şikayet Et
    Çip adamlarsiniz. Siz Çip. Abd
    Cevapla
  • HASSO 3 yıl önce Şikayet Et
    uygur dostu ABD. Ermeni dostu ABD. Kürt dostu ABD. YERSEN
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hamas'tan ateşkes açıklaması: Kapıyı kapatmadık
Yüzyılın en büyük projesi olan "Kalkınma Yolu projesi"nin bölge için neden önemli?