Çin Devlet Başkanı Xi'den çarpıcı koronavirüs açıklaması

Dünya Sağlık Örgütü'nün düzenlediği toplantıda konuşan Çin Devlet Başkanı Xi Jinping, "Koronavirüs salgını konusunda başından beri açık, şeffaf ve sorumlulukla hareket ettik. Salgın kontrol altına alındığında objektif ve tarafsız bir değerlendirme yapılmalı" dedi.

Çin Devlet Başkanı Xi'den çarpıcı koronavirüs açıklaması
Çin Devlet Başkanı Xi'den çarpıcı koronavirüs açıklaması
GİRİŞ 18.05.2020 17:01 GÜNCELLEME 18.05.2020 17:43
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Dünya Sağlık Örgütü'nün (DSÖ) 73. Dünya Sağlık Genel Kurulu toplantısında konuşan Çin Devlet Başkanı Xi Jinping, yeni tip koronavirüs salgını konusunda, "Başından beri açık, şeffaf ve sorumlulukla hareket ettik" dedi.

 

Kovid-19 salgınında alınan önlemler konusunda bağımsız bir değerlendirme başlatılması çağrısına istinaden ise Xi, "Kovid-19'a küresel yanıtı ele alacak bu kapsamlı değerlendirmenin salgın kontrol altına alındıkta sonra" ve "objektif ve tarafsız bir şekilde yapılması" gerektiğini söyledi.

Xi, Kovid-19 çalışmaları için Çin'in iki yıl boyunca 2 milyar dolar yardımda bulunacağını ve ülkesinde geliştirilecek aşının "küresel kamu yararına" sunulacağını kaydetti.

 

Toplantıda açılışı yapan Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres ise salgına karşı küresel birlik sorununa dikkat çekti ve salgının "gelişmekte olan ülkelerde daha büyük bir yıkıma yol açacağını" vurguladı.

KAYNAK: BBC TÜRKÇE
YORUMLAR 4
  • alparslan36 3 yıl önce Şikayet Et
    barbar bir sistemden herşeyin dogrusunu beklemek aptallik olur
    Cevapla
  • cetin 3 yıl önce Şikayet Et
    kamal Kılıçoğlu buna danisman galiba
    Cevapla
  • Doğu Türkistan 3 yıl önce Şikayet Et
    Yalansınız şimdi durmuş paçayı kurtarma derdindesiniz?Bütün dünya size nasıl güvensin?Her şeyiniz yalan her şeyiniz dolan.Sars vürüsünüde saklamıştınız kendi insanınızdan bile.Bu da aynı şekilde gizlendi tarafımızca.Madem şeffaf davrandınız neden o halde laboratuvarlarınızda virüsün kökleriyle ilgili araştırma yapılmasını engellediniz.Bazı verileri imha ettiniz.Neden vürüsün çıkışını haber eden doktorlarınızı açık hedef haline getirdiniz.Uygurları bile etnik kıyımdan geçirirken minareyi çalan kılıfını uydurur misali eğitimden geçirdiğinizi iddia ederek insanların hayatlarını cehenme çevirip dini inanışları için kıyımlar yapıyorsunuz.
    Cevapla
  • Hdhvd 3 yıl önce Şikayet Et
    Tüm dünya Çin'e yaptırım yapmalı hem de hemen
    Cevapla
DİĞER HABERLER
HDP’li Altan Tan’dan bomba itiraf! Demirtaş ve Zana'ya ayar: Eşini aday yapan...
MHP'den Yeniden Refah açıklaması! Dikkat çeken Milli Görüş çıkışı