Ünlü milyarder Salih Abdullah Kamil toprağa verildi

Hayatını kaybeden ünlü milyarder Salih Abdullah Kamil toprağa verildi. Suudi Arabistan merkezli çok uluslu Dallah Al-Baraka Holding'in başkanı ve kurucusu olan Kamil, 8 milyar Riyallik (2.3 milyar dolar) servetiyle ülkenin en zengin iş adamıydı.

GİRİŞ 20.05.2020 18:15 GÜNCELLEME 20.05.2020 19:19
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Suudi Arabistanlı ünlü iş adamı Şeyh Salih Abdullah Kamil, Suudi Arabistan'ın Cidde kentindeki Samir Abbas Hastanesinde 79 yaşında hayatını kaybetmişti. Kamil, dün düzenlenen törenle toprağa verildi. Cenaze törenine Kamil’in akrabalarını yanı sıra çok sayıda seveni katıldı.

 

 

AL-BARAKA HOLDİNG'İN BAŞKANI VE KURUCUSUYDU

Suudi Arabistan merkezli çok uluslu Dallah Al-Baraka Holding'in başkanı ve kurucusu olan Kamil, 8 milyar Riyallik (2.3 milyar dolar) servetiyle Suudi Arabistan'ın en zengin iş adamıydı.

 

 

SALİH ABDULLAH KAMİL KİMDİR

Salih Abdullah Kamil 1941 yılında Mekke'de doğdu. Kamil'in babası Kabine Ofisi genel müdürü olarak çalıştı. Kamil, Çalışma ve Sosyal İşler Bakanlığı Gençlik Refah Bölümünde görev yaptı. Daha sonra Maliye Bakanlığına geçen Kamil, özel sektöre atıldı. Basın sektöründe çalışmaya başladı, pek çok medya grubu kurdu ve turizm, bankacılık, emlak alanlarında yatırımlar yaptı. Cidde Ticaret Odası Başkanlığı ve 10 yıl boyunca Suudi Arabistan Maliye Bakanlığı Danışmanlığı görevini yürüten Kamil, 1995 ve 1996'da Banker Ödülü, 1993'te Körfez İş Adamları Ödülü ve 2010'da da Malezya Kraliyet Ödülü'nü aldı.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 3
  • ABDÜLHAMİD 3 yıl önce Şikayet Et
    eyvaaaahhh, paraya bak. Dünyada harca harca bitmez, ahirette hesap vere vere bitmez.
    Cevapla
  • mümin 3 yıl önce Şikayet Et
    Ölen ile mezara giden adamın rivayetinde adamın ben bir basit ipin hesabını veremedim bu kadar malın hesabını hiç veremem dediğinin anlatıldığı gibi bu kadar malın hesabını nasıl verecek Allah bilir...
    Cevapla
  • YALNIZ ADAM 3 yıl önce Şikayet Et
    ne güzel söylemiş AF AF YARABBİ DÜNYADA TEK KARUN OLSAN TOPRAK ALIR ÇAĞRESİ YOK YILDIZLARA OLTA KURSAN TOPRAK ALIR ÇAĞRESİ YOK MALI MÜLKÜ KO BİR YERE NE KALIR YARIN MAHŞERE SEVDİKLERİN GÖRE GÖRE TOPRAK ALIR ÇAĞRESİ YOK PEYGAMBERİN VELİLERİN TATTILAR HEP BU SEFERİ LOKMAN HEKİM GELSE GERİ TOPRAK ALIR ÇAĞRESİ YOK NE ADIN KALIR NE BİR ÜN BİTER CÜMBÜŞ BİTER DÜĞÜN HALİL SENİ DAHİ BİR GÜN TOPRAK ALIR ÇAĞRESİ YOK demiş YUNUS EMRE ee girdin 1.5 metrelik çukura para mal mülk servet hepsi dünyada kaldı şimdi gerçek hesap zamanı ne diyelim
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Anadolu Ajansı 31 Mart'ta nasıl bir mesai yapacak?
Bir ülkeden daha Filistin kararı! Resmen harekete geçildi