Sözcüsü açıkladı: Köşeye sıkışan Hafter'den Türkiye'ye çok ilginç teklif

Birleşmiş Milletler (BM) tarafından tanınan Libya'daki meşru hükümeti devirmek için çalışan Hafter'in Sözcüsü Ahmed el-Mismari, Türkiye'nin Libya'ya yaptığı silah sevkiyatının uygulanan uluslararası ambargoyu ihlal ettiğini söyledi. BM nezdindeki resmi hükümetin talebiyle Türkiye'nin gönderdiği silahları "ambargoyu delmek" diye nitelendiren Mismari, sahada köşeye sıkıştıklarını anlaşınca bir de teklifte bulundu.

Sözcüsü açıkladı: Köşeye sıkışan Hafter'den Türkiye'ye çok ilginç teklif
Sözcüsü açıkladı: Köşeye sıkışan Hafter'den Türkiye'ye çok ilginç teklif
GİRİŞ 23.05.2020 13:58 GÜNCELLEME 24.05.2020 14:26
Bu Habere 190 Yorum Yapılmış

Türkiye'nin Birleşmiş Milletler (BM) nezdinde meşru olarak kabul edilen Libya hükümetiyle anlaşması sonrası ülkede dengeler tamamen değişti. Trablus'u işgale kalkan Hafter, Türkiye'nin müdahalesiyle geri çekilmek zorunda kaldı.

 

TÜRKİYE'Yİ AMBARGOYU DELMEKLE SUÇLADI

Libya'da darbeci Hafter kontrolündeki sözde Libya Ulusal Ordusunun Sözcüsü Ahmed el-Mismari, Türkiye'nin uluslararası ambargoyu delerek Libya'ya silah sevkiyatı yaptığını söyledi. Facebook hesabından canlı yayın yapan Mismari, Türkiye'nin Libya'ya gönderdiği askeri araçların fotoğraflarını paylaştı. Kendilerinin Rusya'dan BAE'den Mısır'dan Suudi Arabistan'dan aldığı silahları ve paralı askerleri bir kenara bırakan Mismari, BM nezdindeki resmi hükümetin talebiyle Türkiye'nin gönderdiği silahları "ambargoyu delmek" diye nitelendirmesi tuhaf karşılandı.

Libya ile ilgili çok kritik uyarı: Türkiye'nin bunu yapması intihar olur

ATEŞKES TEKLİFİNDE BULUNDU

Açıklamalarında Türkiye'ye çeşitli suçlamalar yöneltmeye devam eden Mismari, sözü son günlerde kaybettikleri topraklara getirdi. BM'nin tanıdığı Ulusal Mutabakat Hükümeti'ni "sözde hükümet" olarak tanımlayan ve köşeye sıkıştıklarını adeta kabul eden Mismari, "Ateşkes teklif ediyoruz. İnsani ateşkes teklif ediyoruz ve kendi tarafımızdan orduyu cephelerden 3 kilometre çekmeye başladık. Güvenlik bölgesini oluşturmaya hazırız. Sözde Ulusal Mutabakat Hükümeti'ni aynısını yapmaya çağırıyoruz" diye konuştu.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 190
  • Haso 3 yıl önce Şikayet Et
    Ateskes libyayi bölmek demek.firsat varken libyayi butun terorden temizlemeli
    Cevapla
  • muammer 3 yıl önce Şikayet Et
    yemedi mi
    Cevapla
  • Sırrı Gül 3 yıl önce Şikayet Et
    Son hain ölünceye kadar anlaşma olmamalı. Hainler ve destekçileri kelime oyunlarıyla her oyunu oynarlar.
    Cevapla
  • Ali Er 3 yıl önce Şikayet Et
    Hafter teslim olup, cezasını Türkiyede çekmeli
    Cevapla
  • BİRTÜRK 3 yıl önce Şikayet Et
    biz ümet türkleri olarak bir şeyleri artık alışkanlıktan çıkaralım? -zalime merhamet mazluma zulum olduğunu .zalim teslim olsa bile hz ömer gibi yoruluncaya kadar dövmeliyiz(mücadele etmeliyiz).
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Mansur Yavaş'ın seçim şarkısı ile PKK marşı arasında şoke eden benzerlik!
İstanbul'a yeni tünel: Süre 30 dakika kısalacak, açılış tarihi belli oldu!