Sırbistan, Türklerin tepki gösterdiği Kovid-19 kararından döndü

Gurbetçilerin Türkiye gelişlerinde kullandığı "sılayolu" güzergahındaki Sırbistan, gelen tepkiler üzerine ülkeden geçen araç sahipleri ve yolcularından istediği yeni tip koronavirüs (Kovid-19) belgesi kararından vazgeçti.

Sırbistan, Türklerin tepki gösterdiği Kovid-19 kararından döndü
Sırbistan, Türklerin tepki gösterdiği Kovid-19 kararından döndü
GİRİŞ 23.05.2020 16:22 GÜNCELLEME 23.05.2020 17:04
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Yeni tip koronavirüs salgını nedeniyle durdurulan Schengen ülkeleri arasındaki serbest dolaşım 15 Haziran’dan itibaren yeniden açılıyor. Virüsün yayılmasını önlemek için Avrupa’dan Türkiye’ye gelişlerde kullanılan "sılayolu" güzergahında, alınan tedbirler gurbetçileri sevindirirken, Sırbistan’ın aldığı Kovid-19 belgesi kararı tepki çekmişti. Gelen tepkiler üzerine Sırbistan’ın bu kararından vazgeçtiği bildirildi.

 

SIRBİSTAN’IN KARARI GURBETÇİYİ SEVİNDİRDİ

Gurbetçilerin sık takip ettiği Sılayolu internet sitesinin verdiği habere göre, önceki güne kadar Kovid-19 testi isteyen Sırbistan’ın, gelen tepkiler üzerine bu kararından vazgeçtiği bildirildi. Sırbistan Hükümeti tarafından dün yapılan açıklamaya göre, 22 Mayıs’tan itibaren Sırbistan’a açılan tüm sınır kapılarının yeniden açıldığı belirtiliyor. Açıklamada, Sırbistan’a girişte Kovid-19 taşınmadığına dair test sonucu gösterme, sonrasında karantinaya alınma gibib uygulamaların kaldırıldığı bildiriliyor.

 

BİLGİ BROŞÜRLERİ DAĞITILACAK

Yolcular, sınırda herhangi bir ek belge göstermeden ülkeye giriş yapabilecek. Yapılan açıklamaya göre ülkeye giriş yapanlara sadece virüs ile ilgili bilgi dağıtılacak. Ülkeye giriş yapan yolculardan test istenmeyeceği gibi yabancıların karantina altında tutulmayacağı da bildirildi. Sırbistan'a giriş yapanlar Ülkede hala Kovid-19 salgını riskinin olduğu hakkında bilgilendirilerek, seyahat esnasında oluşabilecek olumsuzluklardan kişilerin kendi sorumlulukları dahilinde olduğu konusunda bilgi broşürleri dağıtılacak.

MACARİSTANDAN’DA YENİ DÜZENLEMELER GELDİ

Türkiye’ye gelişte en sık kullanılan yolların üzerinde bulunan Macaristan da ülkeye girişlerde yeni düzenlemeler getirdi. Yapılan resmi açıklamada, Macaristan’dan transit geçişler için geçiş izin belgesi istenmeyeceğini belirtilirken, Kovid-19 testi uygulamasından da vazgeçildiği açıkladı. Ancak Macaristan’dan geçecek yolcuların sınırlardan geçişlerine belli saatlerde izin verileceği bildirildi.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 11
  • Murat 3 yıl önce Şikayet Et
    Sosyal medyada bazı edepsizler gelmesinler diye yorum yazmışlar. Sizin haddinize değil gelip, gelmeyecekleri. Belki yaşınız ufak olduğundan bilmezsiniz hatırlatayım. Gurbetçiler Ülkeye çok büyük katkılarda bulundu. Zorla biriktirdikleri paralarını Türkiyede harcadılar. Öylelikle onların sırtından şimdi durumları iyi olanların burnu bir karış yukarda. Terbiyesizlik yapmayın daha çok şeyler yazarım hepside gerçek.
    Cevapla
  • ahmt 3 yıl önce Şikayet Et
    oturun oturdugunuz yerde sakin gelmeyin
    Cevapla
  • Murat 3 yıl önce Şikayet Et
    Sanamı soracaklardı gidip gitmeyeceklerini
    Cevapla
  • Bey 3 yıl önce Şikayet Et
    Tepkilerden dolayı geri dönmüş,kim tepki göstermiş veya hangi baskıyla çok komik bi iddia olmuş
    Cevapla
  • Baybars 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu yılda gelmesinler tam işler kontrol altına alınmışken her şeyi berbat etmesinler. Otursunlar yerlerinde
    Cevapla
  • Nevzat 3 yıl önce Şikayet Et
    Seningibi hastalar varken hastaliklar bitmez
    Cevapla
  • Mustafa 3 yıl önce Şikayet Et
    Senin ne haddine, kendi vatanımıza gelemeyeceğizde nereye gideceğiz,ona görede önlemler alınacak tabiki. Bu resmen edepsizlik
    Cevapla
  • Egeli Laz 3 yıl önce Şikayet Et
    Onların her birisi Türk ekonomisine katkısı senden daha çok.
    Cevapla
  • Usakli 64 3 yıl önce Şikayet Et
    Sacmalama gurbetcilerin biraktigi doviz i hic bir turist birakmiyor
    Cevapla
  • TIRcı 3 yıl önce Şikayet Et
    sırbistan rüşvetçidir verin çorba pralarını geçin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bediüzzaman’ın yakın akrabası ve Nur Cemaati'nin önemli isminden ‘seçim’ açıklaması!
Fatih Sondaj Gemisi, Göktepe-1 kuyusunda sondajına başladı