ABD'de George Floyd krizi derinleşiyor! Trump'tan inanılmaz çağrı

Siyahi Amerikalı George Floyd'un polis şiddeti sonucu hayatını kaybetmesinin ardından başlayan olaylar dinmiyor. Öfkeli kalabalık grup geniş güvenlik önlemleri altında Beyaz Saray önünde protesto yaptı. ABD Başkanı Donald Trump ise kendi destekçilerini bu akşam Beyaz Saray önüne çağırdı.

ABD'de George Floyd krizi derinleşiyor! Trump'tan inanılmaz çağrı
ABD'de George Floyd krizi derinleşiyor! Trump'tan inanılmaz çağrı
GİRİŞ 30.05.2020 17:27 GÜNCELLEME 30.05.2020 17:44
Bu Habere 26 Yorum Yapılmış

ABD'nin Minnesota eyaletine bağlı Minneapolis polis departmanında görevli Derek Chauvin'in diziyle boynuna bastırarak öldürdüğü siyahi George Floyd cinayeti sonrasında başlayan protesto gösterileri Beyaz Saray önüne kadar sıçradı.

 

"MAGA GECESİ" İFADESİ ÇAĞRI OLARAK YORUMLANDI

ABD Başkanı Donald Trump, Beyaz Saray önünde düzenlenen protestolara ilişkin ABD Gizli Servisi'ni överek, "Daha güvende hissedemezdim" ifadelerini kullandı. Sosyal medya hesabından bir dizi açıklamalarda bulunan Trump, "Profesyonelce yönetilen Beyaz Saray'daki "sözde" göstericilerin George Floyd'la pek bir işi yoktu. Sadece sorun yaratmak için oradaydılar. Gizli Servis onlarla kolayca başa çıktı. Bugün, anladığım kadarıyla Beyaz Saray'da bir MAGA (Make America Great Again) gecesi olacak" dedi. Açıklamalarına devam eden ABD Başkanı "Bunlar George Floyd ile ilgisi olmayan "Organize Gruplar". Üzücü!" dedi.

Daha sonra bir mesaj daha paylaşan Trump, Minneapolis Belediye Başkanı Jacob Frey'i hedef alarak, "Bu kadar zayıf savunulan bütün bu yerler nasıl Liberal Demokratlar tarafından yönetiliyor? Sert ol ve savaş (ve kötü olanları tutukla)" ifadelerini kullandı.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 26
  • ers6116 3 yıl önce Şikayet Et
    Bahar hep Müslüman ülkelere gelecek değil ya!
    Cevapla
  • abdulkadir 3 yıl önce Şikayet Et
    Ama onların Sonbaharı olacak.
    Cevapla
  • hasan 3 yıl önce Şikayet Et
    Allahım zalimi zalime kırdır müslümanları aralarından sâlimen çıkmaya muvffak eyle. bu sana çok kolay çünkü sen her şeye gücü yeten yegâne zatsın.
    Cevapla
  • Görünen Köy 3 yıl önce Şikayet Et
    ABD deki Bu karışık ortamdan kim daha şeytani düşünürse o kazanır. Orada danışılacak biri var.........ortalığı karıştıracak, terör örgütleri pensilvanya daki fetö elebaşı ile irtibata geçerse seyreyle sen gümbürtüyü...
    Cevapla
  • enes 3 yıl önce Şikayet Et
    türkiyeden öğrenmeniz gereken daha çok şey var :))
    Cevapla
  • Dermanbey 3 yıl önce Şikayet Et
    Amerika da ic Savas baslar bu gidisle,bizde yapmak istediklerini insallah kendileri yasayacak..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
YRP Genel Başkan Danışmanı Mollaismailoğlu'ndan Cumhur İttifakı çağrısı!
MHP'den Yeniden Refah açıklaması! Dikkat çeken Milli Görüş çıkışı