ABD'de korkutan iddia: Göstericiler virüsün yayılmasına neden olabilir

Koronavirüs salgını nedeniyle vaka sayısı 1 milyonu, ölü sayısı ise 100 bini geçen ABD'de 6 gün önce çıkan protestoların virüsün yayılmasını hızlandırmasından endişe ediliyor. Minnesota Valisi Tim Walz "Hızlı yayılmadan endişeliyim. Koronavirüste ani bir artış göreceğiz. Bu kaçınılmaz." ifadelerini kullandı.

ABD'de korkutan iddia: Göstericiler virüsün yayılmasına neden olabilir
ABD'de korkutan iddia: Göstericiler virüsün yayılmasına neden olabilir
GİRİŞ 01.06.2020 17:45 GÜNCELLEME 01.06.2020 17:45
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

George Floyd'un ölümünün ardından ülkede başlayan gösteriler birçok eyalete yayıldı. Çok sayıda bölgelerde sokağa dökülen binlerce kişi protestolarda yer alıyor.

Öte yandan koronavirüs vaka ve ölüm sayısında dünyada birinci sırada olan ABD'de protestocular ile virüsün daha da hızlı yayılmasından endişeleniliyor. Ülkede yetkililer salgının farklı eyaletlerde önüne geçilemeyecek bir hızla yayılmasından korkuyor. John Hopkins verilerine göre sadece Pazar günü vakalar 20 bin arttı. Pazartesi sabahı itibariyle ülkede vaka sayısı bir milyon 790 bin iken, Ölüm sayısı ise 104 bin 383 olarak açıklandı.

ANİ ARTIŞ KAÇINILMAZ OLACAK

Minnesota Valisi Tim Walz "Hızlı yayılmadan endişeliyim. Salgında ani bir artış göreceğiz. Bu kaçınılmaz." ifadelerini kullandı. New York valisi Andrew Cuomo ise konuyla ilgili "Protesto hakkına sahipsiniz ancak insanlara hastalık bulaştırma hakkına sahip değilsiniz." ifadesini kullandı.

Dr. Scott Gottlie ise bir araya gelen yüzlerce kişinin büyük bir risk oluşturduğunu söyleyerek "Son haftalarda yaşananlardan sonra burada daha fazla sorunla karşılaşacağız" ifadelerini kullandı.

YORUMLAR 1
  • Altaylar 3 yıl önce Şikayet Et
    Sorun değil yaysınlar, hatta Pensilvanya’ya yayarlarsa daha güzel olur
    Cevapla
DİĞER HABERLER
ABD'de neler oluyor? Columbia Üniversitesinde Arap rektör detayı!
Diyarbakır Barosu petrol arama çalışmalarının iptali için dava açtı